gittigidiyor

Ses Sistemi Bağlantısı Yapmak:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


Ses Sistemi Bağlantısı Yapmak:


Chipbox'ı Ses sisteminize bağlayabilirsiniz... Önerdiğimiz bağlantı şekli, Optik SPDIF ile bağlamanızdır. Bu sayede sesi dijital olarak yüksek kalitede alabilirsiniz.



ses_baglantisi.png



Chipbox'un 2 çeşit ses çıkışı mevcuttur:


1) Analog çıkışlar ( RCA ) : Cihazın arkasındaki SARI renkli CVBS video çıkışının yanındaki Kırmızı - Beyaz renkli SAĞ-SOL ses çıkışlarıdır. Bu çıkışlardan en fazla CD kalitesinde ses alabilirsiniz.


2) Dijital çıkışlar ( HDMI ve SPDIF): Chipbox'ta AC3 decoder destekli full dijital ses çıkışları bu ikisidir. Chipbox'u TV'nize HDMI ile bağladığınızda, aldığınız ses kalitesi dijitaldir.


Daha da iyi ses kalitesi almak isterseniz, Chipbox'taki SPDIF çıkışını, yukardaki resimde olduğu gibi, ses sisteminize Optik SPDIF kablosu ile bağlayabilirsiniz.


Chipbox, 5.1 kanal AC3 yayınlarını 2 şekilde çıkış verebilir:


1) PCM Modu: Bu modda, uydudan gelen 5.1 kanal ses verisi, Chipbox'ta bulunan AC3 decoder vasıtasıyla çözülür ve ses çıkışlarına çözülmüş olarak iletilir.




20110205111335.png





2) AC3 Modu:



Eğer kaliteli bir ses sistemine sahipseniz, ve AC3 desteği içeren bir kanal izliyorsanız, bu seçeneği işaretlemenizi öneririz. Bu modda, Chipbox uydudan gelen AC3 ses yayınını çözmeden direkt ses sistemine aktarır. Ses sisteminizde bulunan AC3 çözücüsü bu yayını yakalar ve çok kaliteli bir ses elde edebilirsiniz.




Not: Eğer analog çıkışları bağlıyken AC3 moduna geçerseniz, hiçbir ses alamayabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst