gittigidiyor

Ses sistemleri hakkında son gelişmeler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Track'ler tek tek MP3'e çeviriliyor!

20080321163614.jpg

Listedeki seçili track'leri MP3'e çevirmek için artık tek yapmanız gereken yukarıdaki fonksiyonlardan 'Grab' tuşuna basmak. Bu yazılım sayesinde, 5 dakikalık bir track yaklaşık olarak 30-40 saniyede MP3 dosyasına çevrilebiliyor. Bu işlemin sonunda seçtiğiniz tüm track'ler artık birer MP3 dosyasına dönüşmüş oluyor.
AudioGrabber'e alternatif yazılımlar

İşte alternatif çeviri programları:

Audio-Converter

Smart Audio Converter

Audio Converter

Audio Tool

Cheetah Audio Converter
20080321164020.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

ViewSonic’in PJD7822HDL projeksiyon cihazları, Full HD görüntü kalitesi ve SuperColor teknolojisiyle, film severlere ev konforunda sinema deneyimi yaşatıyor.

ViewSonic’in projeksiyon ailesinin en yetenekli üyelerinden PJD7822HDL, Full HD görüntü kalitesi sunmasının yanında SuperColor teknolojisi ile de gerçek hayattaki renkleri birebir aktarıyor.
3.200 ANSI Lümen parlaklık ve 15.000:1 kontrast oranı ile dikkat çeken PJD7822HDL, evinizde adeta sinema keyfi yaşamanıza imkan tanıyor. Üstelik 1.3x optik zoom özelliği ile mesafe sorununu da ortadan kaldırıyor.
PJD7822HDL, çift HDMI ve şarj özellikli USB portu ile Google ChromeCast gibi kablosuz görüntü aktarıcı cihazların çalışmasını da destekleyerek Blu-ray/DVD oynatıcılar, TV alıcıları, oyun konsolları, Windows tabanlı masaüstü/dizüstü ve Mac bilgisayarlar gibi farklı bağlantı seçenekleriyle ev kullanıcıları, ofisler, küçük/orta ölçekli sınıflar ve kurumsal toplantı salonları için en ideal çözümleri sunuyor.
DynamicEco teknolojisi sayesinde, %70’e varan enerji tasarrufu sağlayan ViewSonic’in yetenekli projeksiyon cihazı PJD7822HDL, DLP Link teknolojisi ile son derece çarpıcı 3D görüntü kalitesi sunuyor.
Advance DLP ( Digital Light Processing – Dijital Işık İşleme) teknolojisi ile kristal netliğinde ve daha net, daha keskin görüntü kalitesiyle her ortamda en canlı görüntü kalitesini elde etmek mümkün. PJD7822HDL, LCD tabanlı projeksiyon cihazlarına göre daha hızlı tepki süresi ve filtresiz tasarımıyla temizleme veya değişim gerektirmeyen DLP tabanlı lamba tasarımı ile satın alma maliyetini düşürmenin yanında son görüntü teknolojisini de sunuyor.
PJD7822HDL’nin Öne Çıkan Özellikleri:
1920 x 1080 Full HD Görüntü Kaliesi ile Akıcı Geçişler
3200 ANSI Lümen ile 15.000:1 Kontrast Oranı ile Daha Net, Keskin ve Canlı Renkler
SuperColor Teknolojisi ile Gerçek Renk Deneyimi
2xHDMI 1.4 ile Çevirici Olmadan 3 Boyutlu Görüntü
Google Chrome Cast gibi kablosuz Görüntü Aktarabilen Cihazlarla Çalışabilme
Dynamic Eco Teknolojisi ile 8.000 Saate varan Uzun Lamba Ömrü
Filtresiz Bakım Gerektirmeyen Tasarım ile Kolay Kullanım
6 Renk Tekerleği ve 1.07 Milyar Renk Desteği ile HD Görüntü Kalitesi
DLP Link Teknolojisi ile 120Hz ve 3D Ready Özelliği
Eco-Mode ile Çevre Dostu Enerji Tasarrufu
Kolay ve Hafif Taşınabilirlik
3 Yıl Kapıdan Kapıya Garanti
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Parti verebilmenize imkan sunacak kadar yüksek sese sahip olan portatif bataryalı hoparlör SOUNDBOKS, Kickstarter üzerinde bağış topluyor. İşte SOUNDBOKS özellikleri!


soundboks-hoparlor-1457019146.jpg
Dışarıda, güç kaynağının olmadığı yerlerde, mobil kullanımda, yüksek ses ile parti vermenin sırrı SOUNDBOKS. Ekstrem ses, kırılmaz tasarım ve maksimum batarya ömrüyle SOUNDBOKS, Kickstarter’da bağış topluyor.
San Francisco Emniyet Müdürlüğü’nün, ürünün yüksek sesine yaptığı, “bunun için yasal izine ihtiyacınız olacak” yorumundan, halktan insanların tepkisine kadar, birçok olumlu eleştiri alan hoparlör, her yerde kullanım ve her durumda kullanım için geliştiriliyor.


yuksek-sesli-soundboks-hoparlor.jpg

SOUNDBOKS özellikleri

Yüksek ses basınç seviyesi hoparlör ünitesini, güçlü SOUNDBOKSamplifikatör ile 119 desibele kadar yükseltebilen ürün, konserlerdeki kurulu sistemden bile daha fazla ses verebiliyor.
Kıyaslama için ise verilen örnekler: motosikletin 104 dB, bir gece kulübünün 113 dB, konser alanı ve SOUNDBOKS’un 119 dB olduğu.
Dayanıklı kontrplak ve yüksek kalite alüminyum parçalarla birleştirilen, sade ve şık tasarıma sahip olan ürün, “kırılmaz” olarak adlandırılıyor. Üstelik dışarıda müzik keyfini yaşarken, çevre şartlarına dayanabilecek mi diye düşünmeye gerek kalmıyor.
SOUNDBOKS, kar, yağmur, su sıçraması ve darbelere karşı dayanıklı.
SOUNDBOKS’ta kullanılan bataryalar ise tek şarjda 30 saat kullanım ömrü sunuyor. Her satın alınan ürün, yanında iki adet değiştirilebilir batarya ile geliyor.
LiFePO4 adı verilen, eşsiz kimya ürünü bataryalar, 3 saatte doluyor ve her türlü hava şartında en iyi performansı sağlıyor. Ayrıca standart pillerdeki şarj döngüsü500olurken, bu üründe 3000.
2 metreden düşme testlerinde başarılı sonuçlar veren ürün, çevre için sağlıklı ve LI-ION bataryalardan daha da güvenli. 66 x 42 x 32 cmboyutlarında, 14.5 kgağırlığında olan hoparlör, Bluetooth 3.0, 3.5 mm stereo jack çıkışına sahip.
Hoparlörün altından çıkan tekerlekler ve eklenebilen tutacak ile bavul gibi kullanılabilen ürün, ayrıca içerisinde bir şişe kapağı açacağı da bulunduruyor.
Böylece her zaman partiye hazır halde olabilmeniz sağlanmış.
Kickstarter üzerinde 100 bin dolar hedefi olan proje, şu anda 275 bin dolartoplamış durumda. 419 dolar bağış ile satın alınabilen ürünün, 2016yazında piyasaya çıktığındaki fiyatı 699 dolar olacak.
SOUNDBOKS hakkında daha fazla bilgi almak için, buraya tıklayarakKickstarter sayfasına gidebilirsiniz.
soundboks-hoparlor-1457019146.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
YENİ BİR SES SİSTEMİ KURARKEN dikkat edilmesi Gereken Hususlar

ads305z12.jpg
YENİ BİR SES SİSTEMİ KURARKEN

- Satın alacağınız cihaz ne olursa olsun, sesini dinlemeden ve test etmeden almayin.
- Amplifikatörünüzün, hoparlörlerinizin gücünün ve müzik dinlediğinizodanın boyutlarının birbirleriyle orantılı olmasına dikkat edin.
- Ses sisteminiz için satın alacağınız bütün cihazların aynı fiyat ve kalite sınıfında olmasınada dikkat edin.
- Bir ses sistemi kurarken, aynı markanın değişik ürünlerinin birbirleriyle uyumlu olduğunu unutmayin.
- Aletleri test ederken herbirinde uzun süre dinlediğiniz bir CD nizideneyiniz, aynı CD size her alette değişik bir tını verecektir.

HOPARLÖRLERİ YERLEŞTİRİRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Hoparlörlerin yerlestirilmesinde en iyi yöntemlerden biri bu ikihoparlörün arasindaki mesafenin, oturma konumunuz ile hoparlörlerarasindaki mesafe kadar olmasidir. Odanin enine bağlı olarak bu mesafeaz olabilir ama daha fazla olmamalidir. Diyelim ki hoparlörlerikoyacağiniz yer ile oturduğunuz yer arasindaki mesafe 3 metre. O zamanhoparlörlerin birbiri arasindaki mesafede 3 metre olmalıdir. Mümkünolduğu kadar her iki hoparlör içinde ayni ses ortamı oluşturulmalıdır.Mesela bir hoparlör hiçbir zaman bir cismin arkasında durmamalı yadasol hoparlör cam kenarinda dururken sağ taraftaki de kitaplarla dolubir kütüphane yanında olmamalıdır. Bu ses dengesini olumsuz yöndeetkiler.

SES SİSTEMİNİZİN PERFORMANSINI YÜKSELTMEK İÇİN TAVSİYELER

- Sisteminize elektriği tek bir kaynaktan almaya özen gosterin.
- Cihazlarınızı 20-25 gün gibi uzun sure kullanmayacaksanız mutlaka fişten çıkartın.
- Hoparlör kablolarınız ile elektrik kablolarını yan yana getirmemeyeçalışın. Çünkü elektrik akımı ses kablolarınızdan geçen sessinyallerini bozabilir.
- Amplifikatörünüzle hoparlörleriniz arasindaki kablo bağlantısınımümkün olduğu kadar kısa tutun ve kabloların çok fazla dolasmamasınaözen gosterin.
- Yüksek akım çeken cihazların elektriğini asla sisteminiz üzerinden almayin.
- Ses sisteminizin yakınında açık halde cep telefonlarınızı bırakmayin,hele hoparlörlerin üstlerine açık bir cep telefonunu asla bırakmayin.
- Manyetik akım içeren (aktif-çalisir vaziyette olan) cihazlar vehoparlörler üzerine CD, kaset ve plaklarınızı koymayın, zarar verebilir.
- En az altı ayda bir hoparlör kablolarınızın uçlarını birer santimkesin. Çünkü kabloların uçları zamanla kararır, oksitlenme yapar. Budasesi etkiler.
- Ses sisteminizde kalın kaliteli hoparlör kablosu kullanin bu sesi olumlu yönde oldukça etkileyecektir.
- Eğer hoparlörünüz bi-wire (frekans ayrımlı) bağlantılı ise (bas vetiz sürücüler için ayrı ayrı kablo girişleri) aradaki köprülerikullanmak yerine hoparlör kablosundan bir parça ile köprüleme işleminiyapın daha iyi sonuç elde edersiniz, yada en iyisi iki kablo ilebi-wire kullanin, uzmanlar bi-wire bağlantının sesi %30 iyileştirdiğinisöylüyor.
- Kablolamayi yaparken (+), (-) uçların doğru bağlandığını mutlaka kontrol edin.
- Kabloları hoparlöre bağlamanın en iyi yolu connectorlerle değil çıplak olarak bağlamaktır. Bunu tercih edin.
- Hoparlör kablonuzu her 15, 20 cm de bir + yi -, - yi + yönünebükerseniz (twist ederseniz) ses kalitesini oldukça yükseltmişolursunuz.
- Hoparlörlerinizin altında çivileri veya ayakları yoksa, çıkan sestekomşularınizı rahatsız ediyorsa, hoparlörlerin altına tahta perdehalkaları içine koyduğunuz tenis toplarını yada ikiye kestiğinizsilgileri yerleştirebilirsiniz.
- Altı ayda bir hoparlörünüzü kasaya bağlayan vidalari kontrol edin,gevşemisse sağlamlaştırın. En ufak bir gevşeme sesi etkileyecektir.
- Hoparlörünüz küçük bile olsa hicbir zaman cam yüzeyler uzerine yadayakınına koymayın ve pencerelerden mümkün olduğu kadar uzak tutmayacalışın. Çünkü cam sesi oldukça etkiler.
- Oturduğunuz yerin arkasındaki duvarı kalın malzemeler ile kaplamanız sesin daha iyi gelmesine yardımcı olur.
- Sisteminizdeki cihazları hiçbir zaman üst üste koymayın. Aralarındadaima bölücü bir cisim olsun. Bu rezonans oluşmasını engeller.
- Cihazlarınızı asla yere koymayın.
- Ses siteminizi koyduğunuz zeminleri rezonansı engellemek icin ağır ve sert malzemelerden seçin.
- Cihazların bakımını daima kuru ve yumuşak bir bezle yapın. Islak bez, deterjan, kimyasal madde kullanmayın.
- Kaset çalarınızın kristal kafalarını, capstain milini ve lastiğinihaftada bir alkollü bir pamukla temizlerseniz hem kasetleriniz ve kasetçalarınız uzun ömürlü olur hemde sesi daha kaliteli dinlersiniz. Ayricakafaların belirli süreler sonra demanyetize edilmesi gerektiginiunutmayin.
- İstediginiz radyo istasyonunu net bir sekilde dinleyemiyorsanız,anteninizin uç kısmına bir miktar kalın bakır kablo ilave edin,eskisinden iyi dinleyeceksiniz.
- CD lerinizin daha iyi tınlamasını istiyorsanız dinlemeden önce birmıknatısın üzerine koyun, sonra dinleyin, kesinlikle daha iyitınladığını göreceksiniz.
- CD lerinizdeki küçük çizikleri üzerlerine diş macunu sıkarak yumuşak deri bir bezle ovup çıkartabilirsiniz.

PLAKSEVERLER

- Hicbir zaman büyük yapraklı bir çiçeği pikabınızın yanına koymayın.Çünkü çiçeğin yaprakları elektro-statik elektriklenme yaratarakpikabınızdan rahatsız edici seslerin çıkmasına yol açabilir.
- Bir çok plaksever plakların yerleştirildiği plato uzerindeki lastik çember yerine aynı kalınlıkta keçe kullanıyor.

Sisteminizin evinizde nasil kurulup ayarlandigi sistemin müzikalperformansinda büyük farklar yaratir. Kisiden kisiye degisen sesfarkliliklari çok küçük olmasina ragmen bir araya geldiklerindesistemin performansini dramatik olarak artirirlar. Sistem kurulum veayarlamalari beceri, bilgi, sabir ve sistemden son noktaya kadarperformans ortaya çikartma azmi gerektirir. Bir kurus dahi harcamadanelde edilen ses iyilesmesini basarmanin verdigi keyif en büyük ödüldür.

Tüm sistem kurumlari iyi hoparlör yerlestirme temeline dayanir. Buayarlamayi kabaca yaptiktan sonra iyilestirmeler üzerineçalisabilirsiniz. Sisteminizin sesi düzeldikçe ufak performansdegisimlerine daha kolay alisacaksiniz.

Bu degisiklik aynen bir Grand Prix sürücüsünün lastiklerindeki yarimlibrelik hava basincinin yarattigi farkliligi hissetmesine benzer.Belli bir seviyenin üzerindeki performanslarda küçük bir degisiklikbile çok büyük farklilik yaratir. Ilerde daha detayli anlatacagimizsistem kurulum teknikleri,

• Hoparlörleri ve koltugu en iyi ses için yerlestirir.Uygun hoparlörlerve dinleme mekani olmadan yapacaginiz diger tüm kurumlar iseyaramayacaktir.
• Odaniza akustik düzenleyiciler yerlestirin. Sistem performansinabüyük etkileri oldugundan, ortalama sesten mükemmel sese ulasmak içinyararlidirlar.
• Interconnect’leri AC kablolarindan uzakta tutarak baglayin. Egerbirbirlerine yakin olmak zorundaysalar paralel pozisyon yerine dik açipozisyonunu tercih edin.
• Cd transport ve digital prosesör arasindaki digital databaglantilarini analog interkonnektlerden uzak tutun. Digital kablolarintasidigi yüksek frekanslar gürültü üretebilir ve analog sinyalibozabilir.
• Pikap çalisirken, digital cihazlari kapatin.
• Interkonnekt ve hoparlör kablolarini mümkün oldugu kadar kisa ancak sag ve sol kablolari esit tutun.
• Cihazlari yeterli havalandirma için uygun biçimde yerlestirin. Asiri isinma cihazin ömrünü kisaltacaktir.
• Hoparlör kablolari ve baglanti noktasi arasindaki baglantinin uygun oldugundan emin olun. Baglantilari iyi sikistirin.
• Temizleme sivisi ile fis ve baglantilari düzenli olarak silin.
• Preamfi ve power amfi arasinda yeterli mesafe birakin power amfininbüyük transformatörleri 60Hz’lik bir vizilti üretirler. Bu phono katiolan preamfiler için çok zararlidir.
• Cihazi saglam, dayanikli bir sehpanin üzerine yerlestirin, vibrasyon sistem performansini azaltabilir.
• En iyi AC fis polaritesini ölçmek için bir voltmetre veya polarite metre kullanin.
• Dinleme mekaninizda floresan isik, dimmer isik kullanmayin.
• AC güç kondisyoner’lerini deneyin. Bazi sistemlerde çok büyük orandaiyilestirme sagladiklari görülüyor. Ancak bazen de sistem performansiniazalttiklari da oluyor.
• Izalasyon ayaklari High-End AC güç kablolari gibi aksesuarlarideneyin. Bu aksesuarlari kisa sürede iade ettiginizde paranizi tamamengeri almaniz kosuluyla satin almanizi tavsiye ederim.

High-End sistemi veya cihazlari seçerken bu 10 ana hatti takip edin. 1– Bütçenizi olusturun. Bir cihazi veya sistemi satin alirken sizi uzunvadede mutlu edecek olani tercih edin. Ilk seferde dogru olani yapin.

2 – Bilgili bir tüketici olun . High-End audio hakkindaedinebileceginiz tüm bilgiyi edinin. Dergi degerlendirmelerini okuyun,High-End audio bayilerini ziyaret edin. Ev ödevinizi yapin.

3 – Saticinizla iyi bir iliski kurun. Parça seçimi ve sistem kurulumunda en iyi bilgi kaynagi o olabilir.

4 – Sinerjistik olarak bir arada çalisabilecek cihazlari bulun.High-end audio saticiniz bu konuda da size tavsiyelerde bulunabilir.

5 – Ürün seçerken müzikal kalitesine bakin, Teknik performansina, özelliklerine, fiyatina ve markasina degil.

6 – Dikkatli seçim yapin. Bir çok düsük fiyatli ürünler yüksek fiyatlibazi ürünlerden daha iyi ses veririler. En yüksek standardi olusturmakiçin gereken zamani harcamaktan kaçinmayin.

7 – Ürünü satin alacaginiz cihazin üreticisinin müsteri servisi vegüvenilirlik açisindan reputasyona sahip olmasini tercih edin.

8 – Imkan varsa almaniz olasiligi olan cihazi eve götürüp kendi sisteminizle dinleyin.

9 – Sistem kurulumu sirasinda saticinizdan yardim alin.

10 – Aksesuarlari sisteminizi kurduktan sonra satin alin.


Dolby Surround - Dolby Digital - DTS - THX Sistemler


4+1 ses sisteminiz varsa ön sağ ve sol hoparlörleri monitorunuzun yadaTv nin yanlarına yerlestirebilirsiniz.Manyetik korumalı olduklarındanmonitorden yada Tv den etkilenmezler. Oturacağınız yer buyerlestirdiginiz hoparlorlerle ve sizin arasında bir uçgencizilebilecek şekilde olmalıdır.

Arka hoparlörler ise genelde ön hoparlörlerle aynı paralelde olacakşekilde oturacağınız yerden daha geride bir yerekoyulmalıdır.Aralarındaki mesafe için tam olarak belirtilebilecek birdoğru ölçü olmamakla birlikte ön hoparlörlerin yakınlığının aynısıolmaları ya da bunu ancak yarısı kadar daha geçebilecekleri tavsiyeolunur.Doğru pozisyona ulaştığınızı genel olarak şöyle anlarsınız: önsol hoparlörden arka sağ hoparlöre ve arka sol hoparlörden ön sağhoparlöre çizeceğiniz doğruların oluşturduğu çarpının tam ortasında yada ön hoparlörlere yakın bir kısmında olmalıdır oturduğunuz yer.

Hoparlörlerin kulaklarınıza yakın mesafede kulaklarınızdan biraz dahaaşağıda olması da önerilebilir.Bu yüzden kendi ses sisteminizle gelenayaklara arka hoparlörleri takarak onları yükseltmeniz eğer böyle biraksesuar gelmediyse piyasadaki sistemler genelde standart tripodlarauyum sağlayabilecek boşluklara sahip olduğu için bunları dakullanabilirsiniz.

Sisteminiz 5+1se yani yerleştireceğim bir hoparlör daha varsa işte bumerkez hoparlörü de monitörünüzün yada Tv nin üstüne tercihen birkoruma padinin üstüne koyarak yerleştirmelisiniz.Eğer monitörünüz yadaTv niz tavsiye ettiğimiz gibi en azından 17''-19'' veya 84 ekrandanbüyük ise ya da yüksek bir yerdeyse merkezi hoparlörünüzün yönünü birazaşağı bakacak şekilde ayarlamanız daha iyi olacaktır.

Tüm bu pozisyon ayarlarını yaptıktan sonra seçtiğiniz bir filmimümkünse bol efekt içeren filmlerden birini DvDRom yada DvD Playerayerleştirin ve denemeler yaparak tam performansa ulaşmaya çalışın.Birkarşılıklı konuşma sahnesi açtığınızda ses monitörünüzün içindengeliyormuş gibi olmalıdır ve aksiyon sahnelerindeyse her sesin geldiğiyönü tam olarak ekrandaki görüntüye eşdeğer bir şekilde arka ve önhoparlörlerinizden hissedip duyabilmelisiniz.

Şimdi bazı zeki okuyucular belkide en önemli parça olan Sub-Wooferıunuttuğumuzu düşünüyorlar ama unutmadık sadece sona sakladık: Sessistemimizin Bass sesleri sağlamaya yarayan bu güçlü parçası geneldeodanın bir köşesine kenarlarından 5er Cm kalacak şekilde yerleştirilirama köşelerde onu koyacak yer bulamıyorsanız bir duvara yakın koymanızıkesinlikle önereceğim çünkü gerçek Bassı ancak böyle alabilirsiniz.Sub-Wooferınızı yerleştirdikten sonra Bass ayarınıda yaparak kendidinleme zevkinize göre bir ayarda sabit bırakıp artık Sub-Wooferısadece o aksiyon sahnesinde sizi yerinizden hoplatıcak çılgınsahnelerdeki muhteşem desteğiyle hatırlayın ve birdaha sadece tozunualmak için yanına gidin.

THX Sistemler

Sesler daha berrak... Görüntüyle birlikte akıp gidiyor... Kendinizifilmin içindeymiş gibi hissetmek sıradan bir olay haline gelmiş. Hanielinizde olsa kalkıp lazer kılıcınızı kınından çekivereceksiniz...Bütün bunlar nasıl mı oldu? George Lucas gururla sunar...
Ev sinemasına göz kırpan herkes, son dönemde cihazların üzerindebeliren THX logosunun farkına varmıştır. Daha da ilginci, bu logonunaltında küçük puntolarla yazılmış olan bir Lucasfilm ibaresi gözeçarpar. Tahminler doğrudur: yine bir George Lucas numarasıyla karşıkarşıyayız. THX, George Lucas'ın yıldız gibi parlayan firmasıLucasfilm'in sinema salonlarına, ses sistemlerine, multimedia veotomobil sistemlerine verdiği bir uygunluk lisansı aslında. Bir türkalite/standart onay belgesi. THX'in ne olduğunu ayrıntılarıylaanlatmadan önce, kısa bir özet geçelim. Üzerinde THX logosunugördüğümüz sistemler ses performansı olarak Lucasfilm tarafındanonaylanmış, yüksek düzeyli ürünlerdir. Kısacası, ''iyidirler.''

THX'in adı, George Lucas'ın ilk uzun metraj filmi ''THX 1138''dengeliyor. Lucas hayranlarının ''Ustanın en iyi filmi dedikleri 1970tarihli yapımda Robert Duvalle ve Donald Pleasence başrollerindeydi.Yapım ekibinde Francis Ford Coppola, filmin müziklerinde de LaloSchifrin gibi bir deha yer alıyordu. Kısacası daha ilk filminde biryıldızdı Lucas. Film, ilaçların ve seksin yasaklandığı, insanlarınınadının kodlardan oluştuğu, yönetimin teknolijiye devredildiği bir dünyageleceği üzerine kuruluydu. Yani biraz ''Büyük Birader'', biraz ''CesurYeni Dünya'', biraz Logan'ın Kaçışı arası bir filmdi THX 1138. Lucas'ıngörüntüye ve sese düşkünlüğünün ilk kanıtı olacak denli de sıra dışıbir yapımdı.

THX Nedir?

THX, sinema salonlarının, ev sinema sistemlerinin akustik performansınıarttırmaya yarayan bir ses düzenleme yöntemi. Lucasfilm'in geliştirdiğibu teknolojiye uygun standarttaki ürünler, yine Lucasfilm tarafından''test edilip onaylandıktan'' sonra, THX sertifikasını alıyorlar. Sondönemde, THX sertifikası alan ürünler kervanına, otomobil sessistemleri ve bilgisayar/multimedia ürünleri de katıldı. THX'invarlığı, temelde şu gereksinime dayanıyor. Filmlerin postprodüksiyonaşamasındaki ses düzenlemeleri, özellikle son 25 yıldır daha büyük birözenle yapılıyor. Yönetmenler, teknik ekipler, izleyicinin üzerindeyaratmak istedikleri etki için sesten bol bol yararlanıyorlar. Ancakhem sinema salonlarının, hem de ev sinema sistemlerinin mekanın kendiyapısına bağlı olarak çok farklı performans göstermesi, George Lucasgibi bir titizlik abidesini sinema sektöründe yeni ses standartlarıgeliştirmeye itiyor. Sonuçta da karşımıza THX çıkıyor. Bu standartsayesinde, izleyicilerin yönetmenin gerçekleştirmek istediği etkiyedaha yakın bir ortam içinde bulunmaları mümkün.

Evde THX'e ne gerek var?

THX'le ilgili bilmeniz gereken iki temel şey var. Birincisi, evsineması tipik bir sinema salonuna göre büyük farklılıklar göstermesi.Temel fark, mekan özelliklerinden kaynaklanır. Büyük bir sinemasalonundaki ağır perdeler, kaplamalı duvarlar, kumaş kaplı koltuklar vekalabalık, sesin belli bir düzeyde emilmesine neden olur. Bu nedenle,filmlerin ses kayıtları, bu emilme göz önüne alınarak düzenlenir. Oysaaynı kaydı evin bir odasına kurulmuş olan ev sineması sistemiyleoynatmaya/dinlemeye çalıştığınızda, fazlasıyla ''parlak'' seslerlekarşılaşırsınız. Kısacası, duyduğunuz sesler, yönetmenin sizinduymanızı istediği sesten çok farklı, kimi zaman da film izlemenintadını kaçıracak denli parlaktır. İkincisi de, film ses kayıtlarıylamüzik kayıtlarının, ses sistemlerinden farklı farklı özelliklerbeklemesi. Bu nedenle, sistemin patlama seslerinin, özel efektler,konuşmalarının ve müziğin gerektirdiği farlı performanslarıgösterebilmesi gerekir. İşte bu durumun farkına varan George Lucas'ınsunduğu çözüm, THX.

THX, DVD'de ya da film seslerinin kaynağında sinema salonuna görekodlanmış olan sesleri işleyerek ev sinemasına uygun hale getirir. THX,yüksek frekanslı seslerin yeniden eşitlenmesiyle ev içinde dengeli birses sağlar. Bir tek cümleyle özetlediğimize bakmayın, bu işlem teknikolarak epey karmaşık.

THX ne yapar?

Sinemalarda surround sesleri vermek için salonun kıyısında bir çokhoparlör bulunur; oysa ev sinema sistemlerinde, bu hoparlör sayısıgenellikle ikidir (son sistemlerde, arkaya eklenen iki surroundhoparlörle birlikte bu sayı dörde Sub woofer ve back center ile altıyaçıktı). THX, bu farklılığın yaratacağı performans sorununu gidermekiçin ön ve surround hoparlörler arasında bir ''ses rengi eşlemesi''işlemini üstlenir. Böylece odanın içinde ''hareket eden'' sesin tonunudengeler. Dolby Pro-Logic ses işlemesinde, her iki surround hoparlöreses veren surround kanallar mono bir sesle beslenir. Bu kanallara tıpkısinemada duyduğunuz gibi yaygın, dolaylı bir ses verebilmek için THXses sinyallerini dekorelasyon sürecinden geçirir. Bu süreç, önhoparlörlerden duyduğunuz sesle surround hoparlörler arasında zamanaçısından küçük bir farklılık yaratır; böylece iki farklı sesduyarsınız ve zihninizde ''psikoakustik'' bir mekan hissi oluşur.Digital 5.1 kayıtlardaysa ses sinyali zaten stereo olarak verilir; bunedenle dekorelasyon kendini devreden çıkararak stereo sinyale uyumsağlar. Sinema salonlarına göre çok daha küçük mekanlarda kullanılan evsineması sistemleri, görece daha küçük hoparlörlere sahiptir.Dolayısıyla, bas sesler için ek bir subwoofer'a ihtiyaç duyulur. THX'inbas yönetimi, düşük frekanslı bas seslerin doğrudan subwoofer'ayönlendirilmesini sağlayarak diğer hoparlörlerinizin performansınıarttırır. Digital 5.1 kayıtlarda da, bas seslerin üst eşiğinidenetleyerek subwoofer'a aşırı yük binmesini önler.

THX için gerekenler

Daha önce söylediğimiz gibi, ses sisteminin müzik kayıtlarında ayrı,film kayıtlarında ayrı bir performans göstermesi gerekir. Evde filmizleyen insanlar, genellikle koltuklara kanepelere yayılmış haldedir;dolayısıyla öndeki kanalların bir yandan geniş bir açıya yayılabilenöte yandan da ekrandaki hareketlerle bire bir uyumlu olan bir sesüretebilmesi gerekir. Bu durum, merkezi hoparlörün eklenmesiyle ve önhoparlörlerin yatay bir düzleme sesi dağıtabilmesiyle sağlanır. Sesindikey dağılması sınırlı tutulur; zira müziğin e ses efektlerininmerkezi hoparlörden gelen konuşma seslerini bulandırmaması gerekir.THX, surround kanallar için kullanılacak hoparlörlerin ''dipol'' (çiftyönlü) olmasını öneriyor. Oturma noktasının sağına va solunayerleştirilen bu hoparlörler, ses doğrudan kulağınıza yönlendirmekyerine odanın ön ve arka duvarına doğru yönlendirilir. Böyleceizleyicide bir mekan hissi oluşması sağlanır. THX için kullanılacaksubwoofeer'lar, insan kulağının duyabileceği en düşük frekans olan 20Hzde dahil olmak üzere tüm frekansları verebilir olmalıdır. Öte yandan,bir patlamanın insanı yerinden hoplatan sesini verebilmek için 105desibelik bir ses yüksekliğine ulaşabilbelidir; üstelik bu işi de sestehiçbir bozulma, distorsiyon yaratmadan yapmalıdır.Kimi THX onaylısistemlerde, bu nedenle çift subwoofer kullanılabilir.Amplifikatörlerse, hoparlörlerin aksiyon sahnelerinde sık sıkkarşılaştığımız üst eşik düzeyindeki sesleri bozulmadan verebilmesinisağlayacak denli güçlü olmalıdır. Aynı zamanda, yüksek ses düzeyinibozulmaya neden olmaksızın uzun süre koruyabilecek özelliklere sahipolmalıdırlar.

THX Tarihi

1982
George Lucas teknolojisinin son ürünü postprodüksiyon derdinedüşmüştür. Bir çok araştırmanın ardından, Lucasfilm mühendisleri miksajodaları için ideal olarak tanımlanan bir ortam geliştirirler. Buortamda, THX sistem geliştirilir. İlk THX miksaj odası Lucasfilmbinasında açılır.

1983
Lucasfilm'in THX birimi devreye girdi. THX Sistemi tanıtımın ardındanHollywood camiasında kabul gördü. İlk iki THX sineması ''Return of theJedi''- Jedi'nin Dönüşü'nün ilk gösterime ev sahipliği yapmak üzeredevreye girdi.

1990
THX Ev Programı start aldı. Lucasfilm mühendisleriyle ses-görüntüsanayisinin önde gelen üreticileri, THX teknolojisini tüketicielektroniği alanına aktarmak için kolları sıvadı.

1993
THX Lazer Disk Programı ortaya çıktı. Lucasfilm, stüdyolara video diskprodüksiyonu aşamasında kalite kontrol hizmeti vermeye başladı.

1994
Ev elektroniği alanında üretilen ilk ''dört başı mamur'' THX sistemi, ''Complete Home THX System'', tanıtıldı.

1996
Lazer Disk Programı, DVD ve video kasetleri de içerecek şekilde genişledi. Adı ''THX Mastering Program'a dönüştü.

1997
Dünya çapında THX sertifikası alan sinema ve miksaj stüdyosu sayısı1.600'e ulaştı. Pazardaki THX sertifikalı ev elektroniği ürünlerininsayısı 250'yi buldu.

1998
THX, DVD standartları için sertifika standartlarını açıkladı.

1999
THX, Dolby Laboratuarları'yla el ele verip Surround EX'i yarattı. THXLucasfilm yapımcılıkla birlikte, prodüksiyonu baştan sona dijitalolarak gerçekleştirilmiş ilk filmine imza attı: ''Star Wars Episode 1''.

2000
THX sertifikalı sinema sayısı, dünya çapında 2.700'e ulaştı.

2001
THX ''THX Multimedia'yı devreye soktu. Dünyanın tamamı onaylanmış ilkTHX Multimedia Ssitem'i ortaya çıktı (Dell THX sertifikalıbilgisayarlar ve bilgisayarlarla birlikte kullanılabilen, Türküye'dedaha yüzünü göremediğimiz Klipsch Promedia serisi hoparlör, sesişlemcisi takımları).

THX Ev Sineması Rehberi

THX Ev Audio Sistemi nedir?
Çok kanallı, ev ses sistemleri için tasarlanmış bir çözümdür. Buçözümün üretilmesinin altında, aslında büyük sinema salonları içinüretilmiş olan sinema ses kayıtlarının ev içinde aynı performansıgösterememesi yatar. Bu durumun iki sonucu vardır:

1. Büyük salonlar için üretilmiş kayıtların evde dinlenmesi sonucunda oluşan ses farklılıklarının giderilmesi.
2. Çok kanallı ses yayınında ortaya çıkan farklı ses alanlarının düzgün bir şekilde yeniden üretilmesi.

THX Ev Sistemi Dolby Digital ve DTS'le uyumlu mu?

Evet. Bütün sinema ses kayıtları -genellikle- 4 ve 5.1 kanala göreüretilir. THX'in yaptığı bu ses kayıtlarını yeniden işleyerek evortamına uygun hale getirmektir.

THX Ev hoparlörleri müzik dinlemek için uygun mu?

Evet. THX Ev sineması için üretilen hoparlörler çok kanallı sese (4 yada 5.1 kanal) uygun olarak üretilir. Müzik dinlerken ön hoparlörlerdendaha berrak bir ses alırken surround hoparlörlerin oluşturduğu mekanhissi de artar.

4 ya da 5.1 kanal için üretilmiş bir kaydı THX Ev Audio Sistemi'nde dinlemenin ne yararı var?

1. Daha doğal bir ses dengesiyle karşılaşırsınız. Sıradan ev sessistemlerinde dinlediğiniz film kayıtları, olağandışı ''parlaklıkta''bir ses verir.
2. Konuşmalar daha belirgindir. 5.1 kanal miksajlarında, 5 ana kanalıntümü de aynı anda devrededir. Bu nedenle kimi aksiyon efektlerininkonuşmaları anlaşılmaz, duyulmaz hale getirmesi, bastırması mümkündür.THX'de ise yüksek ya da karmaşık ses efektlerine karşın konuşmalarrahatlıkla ayırt edilebilir.
3. Ön ve surround hoparlörlerden gelen sesler birleştiği için, sesinyarattığı psikoakustik etki daha güçlüdür. Kendinizi filmin içindehissetmeniz kolaylaşır.
4. Sesin görüntüyle uyumu daha fazladır.
5. Filmin ses kaydının yaratabileceği ses bozulmaları azalırken, basseslerin en alt iki oktavını daha açık ve net bir şekildeduyabilirsiniz.

THX'ten yararlanmak için bütün sistemin THX uyumlu olması mı gerekir?

Hayır. Bütün parçalar, hoparlörler, alıcı, subwoofer, amplifikatör,equalizer, kablolama, ev sinemasının ses üretiminde ayrı ayrısorunların üstesinden gelir. Herhangi bir ev sineması sistemindeherhangi bir THX sertifikalı bileşeni kullanmak mümkündür. Ancak bütünbileşenlerin THX sertifikalı olması apayrı bir surround ses etkisiyaratır.

Hangi THX?

Karşılaştığınız ev eğlencesi ürünlerinin üzerinde birden çok THXibaresi görebilirsiniz. Endişeye mahal yok; hepsi temel THXözelliklerine sahiptir. İşte farkları...

THX Ultra
Aslında stüdyolar için tasarlanmış, başlangıcından bu yana THX olarak bildiğimiz şey. Temel THX özelliklerinin hepsini içeriyor.

THX Select
Daha küçük mekanlarda aynı THX kalitesini sağlamanın yanı sıra, boyutve tasarım olarak sistemlerin daha esnek olmasına da olanak veriyor.Dolayısıyla daha ucuz bir çözüm alternatifi olabiliyor.

THX Surround EX
Sinema salonları için tasarlanmış olan Dolby Digital Surround EX'in evsinemalarına uyarlanmış versiyonu denebilir. Bu sistemde, varolansurround hoparlöre bir de arka surround ses alanı eklenebiliyor.Böylece, sağ ve sol surround hoparlörlerin arasına, arkanıza bir ya daiki surround hoparlör daha eklemek mümkün. Bu sisteme göre kodlanmışDVD'ler, 5.1 Digital sistemlerle de uyumlu.ş THX Surround EX'inuygulandığı ilk film tabii ki bir Lucas filmi: ''Star Wars Episode 1Tonguehantom Menace''.

THX Ultra 2
Lucasfilm'in yeni THX numarası. Eylül 2001'de duyulan bir sistem, çokkanallı herhangi bir programı, 8 kanal üzerinden yayınlayabiliyor. 5.1ya da daha yüksek kanal için hazırlanmış kayıtları işleyen Ultra 2,sesi 7 hoparlör ve bir subwoofer'a uygun olarak yeniden düzenliyor.Böylece sisteme iki de arka surround hoparlör ekleyip daha çevresel,mekan oluşturan bir ses elde ediyorsunuz.
Ev-Sinema-Sistemleri-3.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]VESA, DisplayPort 1.4 standardını duyurdu ve ayrıntılarını paylaştı.[/h]Özellikle son birkaç yılda 4K çözünürlük büyük bir önem kazandı. TV ve monitörlerde sıkça karşımıza çıkmaya başlayan 4K çözünürlük, içeriğin artmasıyla birlikte gelecekte standart haline gelecek diyebiliriz. Son olarak VESA (Video Elektronik Standartlar Derneği), yeni DisplayPort standardı DisplayPort 1.4’ü duyurdu. DisplayPort 1.4 destekli kablolar, 8K yani 7680×4320 piksel çözünürlükte görüntüleri 60 Hz hızda görüntülenebilecek şekilde taşıyacak. Ayrıca DisplayPort 1.4 sayesinde 32 kanal ses aktarımı da mümkün hale geliyor.
Yapılan analizlere göre 4K çözünürlük gelecek sene standardına oturacak ve yoğun şekilde kullanmaya başlanacak. 8K’nın da benzer şekilde standardının oturması ve kullanılabilir hale gelmesi için uzun bir süre gerekecek. Kayıpsız şekilde görüntüleri taşıyabilecek olan DisplayPort 1.4, DSC (Display Stream Compression) teknolojisini destekleyen ilk DP standardı olma özelliği taşıyor.
[h=3]Ekran Bant Genişliği Gereksinimleri[/h]
Çözünürlük Minimum DisplayPort Gereksinimi
1920×1080@60Hz, 8bpc SDR1.1
3840×2160@60Hz, 8bpc SDR1.2
3840×2160@60Hz, 10bpc HDR1.3
5120×2880@60Hz, 8bpc SDR1.3
5120×2880@60Hz, 10bpc HDR1.4 w/DSC
7680×4320@60Hz, 8bpc SDR1.4 w/DSC
7680×4320@60Hz, 10bpc HDR1.4 w/DSC
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]HyperX, Mayıs ayında satışa sunulacak olan HyperX Cloud Revolver oyuncu kulaklığını duyurdu.[/h]HyperX, yeni oyuncu kulaklığı HyperX Cloud Revolver’i duyurdu. Yüksek ses kalitesi, konfor ve dayanıklılığı ile oyunculara özel bir oyun deneyimi yaşatmayı amaçlayan HyperX Cloud Revolver, 1 Nisan’dan itibaren ön siparişe sunulacak. Yeni kulaklığın dağıtımına ise Mayıs ayında başlanacak.
MLG CS:Go Major Championship: Colombus’un resmi kulaklık sponsoru olan yeni HyperX Cloud Revolver, stüdyo sınıfında ses kalitesi ile fark yaratıyor. Özellikle FPS türündeki oyunlarda derinlik ve genişlik hassasiyeti ile rakipleri daha uzaktan duymaya imkan veren yeni kulaklık, oyunculara rekabette büyük avantaj kazandırıyor.
50mm sürücüye sahip olan HyperX Cloud Revolver, gelişmiş ses kalitesi ile kullanıcıların sevdikleri müzikleri dinlerken konser salonu benzeri bir deneyim yaşatıyor. HyperX’in ödüllü hafızalı kumaşı sayesinde saatlerce kullanımda bile rahatsızlık vermeyen yastıklar, oyunseverlere yüksek konfor sunuyor. Ürünün avantajlı ön siparişi için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Teknik Özellikler:
Sürücü: 50mm Dinamik neodim mıknatıs
Frekans Tepkisi: 12Hz – 28,000Hz
Ağırlık: 360gr (mikrofonla 376gr)
Kablo Uzunluğu: Headset 1m, Ses Kontrol Kutusu 2m
Bağlantı: 3.5mm
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Plustek, NVR kablosuz görüntü setini duyurdu

Plustek Security Inc., yeni kablosuz HD NVR görüntü kayıt setini duyurdu.


2016042913285483185.jpg


Sadece güç kablosunu bağlayarak bir dakikada kurulumu gerçekleştirilebilen yeni NVR Kablosuz Set, kullanıcı dostu görüntüleme sistemlerinden biri. HD çözünürlüklü ve IP66 sertifikalı kameraları ile hem iç hem de dış mekanda kullanılabiliyor. Kullanıcılar satın alırken sabit disk kapasitesini seçebiliyor. 8 TB'lık modele altı aylık görüntü kaydedilebiliyor.
Yeni Plustek kablosuz HD güvenlik seti, IP66 onaylı kameraları ve 5 GHz WiFi (Kablosuz Ağ) desteği sayesinde kablolu ağ bağlantısı gerektirmiyor. Güç bağlantısı yapıldığı anda kameralar otomatik olarak kablosuz ağda eşleşiyor ve kurulum kısa sürede otomatik olarak tamamlanmış oluyor. Son derece hassas kızılötesi gece görüşü sayesinde sistem karanlıkta bile yüksek performans ve kalitede aralıksız çalışabiliyor.
Ürünle birlikte dinamik alan adı sunucusu (DDNS) kurulumu ve ayarı gerektirmeyen, tanımlama ve kullanıcı paneline bağlantı desteği içeren özel P2P uygulaması geliyor.

Plustek kablosuz HD güvenlik seti ürün sayfası:http://plusteksecurity.com/produ ... t/introduction.html

Plustek Kablosuz HD Güvenlik setinin diğer özellikleri:
- 5 GHz WiFi destekli ve IP66 sertifikalı dört adet 720p kamera içeren ağ bağlantılı video kaydedici (NVR)
- 100 metreye kadar kablosuz aktarım mesafesi
- Hızlı ve kesintisiz aktarım için 5 GHz band genişliği
- PC kullanmaya gerek kalmadan çalıştırabilme
- Uzaktan görüntü izlemeye imkan veren mobil uygulamalar (iTunes & Google Play)
Plustek Security Pazarlama Müdürü Robert Fuchs; "Yeni tasarlanmış olan tam kapsamlı kablosuz NVR ürün grubumuzu sunmaktan heyecan duyuyoruz. Daima değişim içindeki teknoloji ile video görüntüleme standartları da sürekli ilerleme göstermektedir. Kullanıcıların, kısa sürede demode olmayacak yenilikçi çözümlere adapte edilmiş akıllı video görüntüleme sistemlerine ihtiyaçları var." açıklamasını yaptı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ses konusunda adeta master yapan Sennheiser, yeni oyuncu kulaklığı olan PC 373D modelini duyurdu. 7.1 Dolby Atmos Surround ses sitemi ve özel yazılımları ile birlikte oyuncuların severlerin karşısına çıktı. Sennheiser PC 373D modelinin teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatı

sennheiser-pc-373D-webstack.jpg


Kulaklık konusunda master yapmaya devam edenSennheiser, yeni üretmiş olduğu oyuncu kulaklığı PC 373D'yi tanıttı. Gaming serisi olduğu gibi, tamamen PC oyuncularını düşünerek üretilen kafa üstü kulaklık modeli diyebiliriz. Ayrıca kulaklıkta hassas gürültü engelleme teknolojisi ve 7.1 Dolby Atmos Surround ses desteği yer alıyor. YeniSennheiser PC 373D oyuncu kulaklığının teknik özellikleri, piyasa satış fiyatı ve detayları haberimizde.

Yeni Oyuncu Serisi PC 373D Neler Sunuyor ?

Başta da belirtmiş olduğumuz üzere Sennheiser PC 373D oyuncu kulaklığı tamamen PC oyuncularını hedef alan kafa üstü kullanılabilecek türde bir kulaklık. Mükemmel bir ses deneyimi içinDolby Atmos 7.1 Surround ses desteği bulunan kulaklıkta ayrıca gövde alüminyum malzemelerden üretilmiş.

Profesyonel oyun deneyimini sonuna kadar yaşayabilmeniz için Sennheiser ekstra olarak bir uzaktan kumanda ile kulaklığın kontrolünü sağlıyor. Bu kontrolör sayesinde tek tuşa basarak stereo veya surround ses deneyimine geçiş yapabiliyorsunuz.


Ayrıca geliştirilen yazılım sayesinde de kulaklığın en ince ses ayarlarına kadar değiştirilebiliyor. Şuanda Avrupa'da 249 Euro'dan satışa çıkan Sennheiser PC 373D modelinin Türkiye'de ne kadara satılacağı henüz bilinmiyor. Bundan bir önceki model olan Sennheiser PC 363D modeli 1000 TL ve civarlarında satılıyordu. Teknik özelliklere geçmeden önce aşağıdaki tanıtım videosunu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

sennheiser-pc-373D-kontol-modu.jpg

Sennheiser PC 373D Teknik Özellikler



  • [*=center]Sennheiser PC 373D




  • Üretici Firma
    [*=center]Sennheiser



  • Ürün Modeli
    [*=center]PC 373D



  • Boyutlar
    [*=center]695 x 270 x 623 mm



  • Ağırlık
    [*=center]715 Gram



  • Kulaklık Tipi
    [*=center]Kafa Üstü



  • Empedans
    [*=center]50 Ω



  • Renk
    [*=center]Siyah



  • Bağlantı
    [*=center]USB



  • Mikrofon Frekansı
    [*=center]50 Hz - 16.000 Hz



  • Kulaklık Frekansı
    [*=center]15 Hz - 28.000 Hz



  • Ses Basınç Seviyesi
    [*=center]116 dB



  • Kulaklık Uzunluğu
    [*=center]1.7 metre + 1.2 metre



  • Mikrofon Hassasiyeti
    [*=center]-38 dBV / Pa



  • Yurtdışı Satış Fiyatı
    [*=center]249 Euro





 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
kulak-ici-kulaklik-tavsiyesi.png



Artık yaygınlaşan akıllı telefon ağları ile birlikte insanlar kulaklıklara da önem vermeye başladı. Zaten telefonumuz veya bilgisayarlarımızda artık kulaklıklar vazgeçilmez olarak yerini almış durumda. Biz de bize gelen çok fazla soru ve talep üzerine 100 TL'ye kadar alınabilecek en iyi kulak içi kulaklık rehberini yaparak bir araya getirmek istedik.

Bir Kulaklıktan İlk Ne Beklersiniz ?

Bir kulak içi kulaklık almaya karar verdiniz. İlk bakacağınız özellik ne olurdu ? tabii ki bass ve tiz performansı. Bir kulaklığın bass ve tizleri ne kadar kuvvetli olursa, dinlediğiniz müzikten de o kadar keyif alırsınız.

Tasarım ve görünüş ise en son planda gelmesi gerekmektedir. Bu listemizde ise sizlere 40 TL'den 100 TL'ye kadar alınabilecek en iyi kulak içi kulaklık ürünlerini listeleyerek bir araya getirdik. Dilerseniz rehberimize hızlı bir giriş yaparak başlayalım.

100 TL'ye Kadar Kulak İçi Kulaklık Rehberi

1-) Lenovo P190


lenovo-p190-kulakici-kulaklik-onerisi.jpg
Listedeki ilk cihazımız Lenovo'nun başarılı kulaklıkalrından birisi olan ve iyi ses kalitesine sahip P190 modeli oluyor. Bu modelde çağrı karşılama tuşu da yer aldığı gibi, beyaz ve siyah renkte seçenekleri mevcut. Stereo olduğu için her akıllı telefona kolayca uyumluluk sağlayabiliyor. 1 metre 35 cm uzunluğa sahip olan kablo ise ortalama değerde diyebiliriz. Bass ve tiz kalitesi fiyatına göre gayet uygun ve performanslı.

Şuanda piyasada 40 TL'den başlayan fiyatlarla olduğu gibi, listemizde alınabilecekler arasında ilk sırada yer alıyor.

2-) PHILIPS SHE8500WT/10

Philips firmasının üretmiş olduğu bu kulak içi kulaklık modeli de listemizde ikinci sırayı hak ediyor. Kulaklık ekstra bass özelliği ile tanındığı gibi, son derece küçük ve kulağı rahatsız etmeyen bir yapıya sahip. Özellikle çok fazla uzun süre müzik dinlemekten keyif alanlar için kulağı ağrıtmadan kullanabilmeyi sağlıyor.

Kutu içerisinden bir adet Philips SHE8500WT/10 çıkarken, üç adet yedek kulaklık başlığı çıkıyor. Kulağınıza taktığınız anda dış dünya ile irtibatınızı kolayca kesebiliyorsunuz. Zaten kulağa tam oturduğu için söylenenleri duymayabilirsiniz. Kulaklığın içerisinde bulunan Neodimyum mıknatıslar sayesinde de müziklerden ekstra bass alarak mükemmel bir keyif çatabilmek mümkün. 1.2 metre kablo uzunluğu ile de ideal bir ürün diyebilirim.

Şuanda Philips'in bu kulaklık modeli piyasada 39 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

3-) Trust UrbanRevolt Aurus

Kulaklık konusunda başarılı ürünler geliştirilen Trust, kulak içi kulaklık tarafında ise su geçirmeyen UrbanRevolt Aurus modeli ile karşımıza çıkıyor. Bu kulaklık müzik keyfini spor ile birleştirmek isteyenler için ideal diyebilirim. Her türlü hava koşulunda kullanılabilecek kulaklıklardan bir tanesi.

Dolaşmayan düz kablosu, telefon görüşmelerini dahili mikrofon ile karşılayabilme gibi avantajlı özellikleri de bulunuyor. Listemizde üçüncü sırayı alan Trust UrbanRevolt Aurus modelinin şuanda piyasa satış fiyatı 59 TL'den başlıyor.

4-) Sony MDR-EX110APW

Yakışıklı görünümü ile dikkat çeken Sony MDR-EX110APW modeli silinkonlu kulaklık ucu ile gerçekten müthiş diyebilirim. Eğer kulaklıkda biraz da görünüme önem veriyorsanız, Sony'nin bu modelini yakından incelemenizi tavsiye ederim.

Dinamik ses için 9 mm'ye kadar neodyum sürücü bulunduran Sony, 24.000 Hz frekans aralığı ile performans konusunda da kendisini ispatlıyor. Kulaklığın kablo uzunluğu ise sadece 1.2 metre. Şuanda bu model çeşitli e-ticaret sitelerinde 65 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

5-) Urbanears Bagis Control

Silikonlu kulaklık modellerinden birisi olan Urbanears Bagis, konforlu yapısı ve yüksek kaliteli ses deneyimi ile müzik severler tarafından yakından tanınıyor. Şık tasarımının yanı sıra, kulaklık ipe sarılı olduğu için hiçbir şekilde dolaşma ve karışma sorunu ile karşılaşmıyorsunuz.

Akıllı telefonlar için de konuşma özelliği bulunan kulaklık, ses kontrol tuşu olmadığı için bizi üzdü diyebilirim. Fakat kulaklığı fiyat/performans skalasına koyduğumuzda kesinlikle tatmin edici. Şuanda çeşitli e-ticaret sitelerinde 79 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

6-) Snopy Rampage Invoker

Ülkemizde de sıkça yakından takip edilen Snopy markası, üretmiş olduğu Rampage Invokerkulak içi kulaklık modeli ile dikkatleri üzerine çekmiş. Tasarım açısından başarılı bulduğum kulaklık, performans açısından da tatmin ediyor.

Toplamda üç farklı boyutta kulakçık yanında gönderildiği gibi, bir de şirin bir taşıma çantası hediye ediliyor. 10 mm hoparlör boyutu gerçekten dış dünya ile irtibatı kopartarak tamamen müziğe odaklanmanızı sağlıyor. Aynı zamanda dolaşmayan kablo tipi ve dahili mikrofonu da öne çıkan özellikler arasında. Snopy Rampage Invoker şuanda piyasada 80 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

7-) Trust Urbanrevolt 19880 Duga

İlginç kablo yapısı ile ön plana çıkan Trust Urbanrevolt 19880 Duga modeli kullanışlı bir ürün olduğu gibi, renk seçenekleri de insanı cezbetmiyor değil. Yine dolaşmayan kablo yapısı ve kaliteli performansı ile ideal bir ürün diyebilirim. Fakat bass arayan arkadaşlarımıza bu kulaklık modelini önermiyorum. Daha çok tiz tercih edenler için ideal olabilir.

Trust'ın bu kulak içi kulaklık modeli şuanda piyasada 85 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

:cool: Gaoye Extra Bass

Bluetooth özelliğine de sahip olan bu kulaklık modeli, adından da anlaşılacağı üzere mükemmel bir bass deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Android, iOS ve Windows Phone sürümleri ile uyumlu olduğu gibi, mıknatıs özelliği sayesinde kabloların birbirine dolaşmasını engelliyor.

Gaoye Extra Bass kulaklığın şuanda piyasa satış fiyatı ise 90 TL'den başlayan fiyatlar ile çeşitli e-ticaret platformlarında satılıyor.

9-) JBL T280A

Şahsen benim de uzun süredir kullanmış olduğum JBL'nin başarılı kulak içi kulaklığı müthiş bass yeteneği ile ön plana çıkıyor. Hani şöyle bir tabir vardır bilirsiniz; "Müzik dinlerken müzik kötü olsa bile, dinlediğin alet kaliteliyse o müzik sana hoş gelir." aynı bu tabiri JBL'nin T280Amodeli için kullanabiliriz.

Dahili mikrofonu sayesinde telefonunuza gelen çağrıları kaliteli bir şekilde de karşılayabiliyorsunuz. Aynı zamanda 1.5 metre kablo uzunluğu ve sade bir tasarımının olduğunu söyleyelim. JBL T280A şuanda piyasada 100 TL'den başlayan fiyatlar ile çeşitli e-ticaret sitelerinde satılıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ixoost EsaVox isimli ses sistemi Lamborghini teması ile dikkat çekiyor. Muhteşem bir tasarıma sahip olan ses sistemi teknik özellikleri ve fiyatı ile şok etkisi yaratabilir!


ev_03.jpg
Ixoost EsaVox isimli hoparlör Lamborghini tasarımı ile şok etkisi yaratan ve teknik özellikleri kendine hayran bırakacak detaylara sahip. İşte karşınızda, Ixoost EsaVox!


ev_04-1480676726.jpg

Ixoost EsaVox Lamborghini teknik özellikleri ve fiyatı

Otomobil tasarımları ve özellikle üst düzey markaların tasarımları, ses sistemleri gibi konsept ürün tasarımlarına müsait ürün gamında ilham kaynağı olabiliyor. Bunlardan biri de Ixoost EsaVox oldu. Lamborghini temasına sahip olan bu ses sistemi tasarımıyla göz dolduruyor.



ixoost-esavox-1.jpg

Özellikle egzoz tasarımı son derece etkileyici görünüyor. Pasif şok emici görevi de yapan bu kanal basın temizliğine katkı sağlıyor. Egzoz borularının arka ve üst kısma ilerleyen çıkıntıları ise oldukça etkileyici. Altıgen yapıda tasarlanan sağ ve sol kolonlar da tasarımı güçlendiriyor...
Ahşap ve karbon ağırlıklı malzemeye sahip olan ses sisteminde 6.5 inç full range hoparlörler ve 8 inç boyutlu woofer birimleri yer alıyor. Ixoost EsaVox'ta 2 adet 1 inç'lik tweeter bulunuyor. Son olarak bu canavar ses sisteminde 1 adet 15 inç boyutlu subwoofer kullanılmış.


ixoost-esavox-3.jpg

20 - 22.000 Hz frekans aralığı sunan Ixoost EsaVox'ta tweeter, midrange ve woofer bileşenleri için 600 Watt'lık, subwoofer için de 200 Watt'lık besleme kullanılmış. Bluetooth ile kablosuz, RCA ve 3.5 mm bağlantılar ile kablolu ses aktarımı sunan 53 kg ağırlığındaki Ixoost EsaVox'un satış fiyatı ise 21.000$
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sennheiser-GSX.png



Sennheiser oyun tutkunları için özel geliştirdiği GSX kulaklık amplifikatör serisiyle kusursuz bir ses deneyimi yaşatıyor. GSX 1000 ve GSX 1200 PRO kulaklık amplifikatörü ile oyuncular, 7.1 surround sesin yanı sıra çoklu ses profillerine ve oyun oynarken internete yük oluşturmayan takım içi chat özelliğine sahip oluyor.


70 yıllık ses tecrübesini günümüz trendleri ve teknolojisiyle birleştiren Sennheiser, oyun tutkunlarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak geliştirdiği GSX serisiyle bambaşka bir ses ve oyun deneyim yaşatıyor. Seride yer alan GSX 1000 ve GSX 1200 PRO kulaklık amplifikatörleri ile oyuncular her zaman aradıkları 7.1 Surround sese, çoklu ses profillerine ve oyun oynarken internete yük oluşturmayan takım chat özelliğine sahip oluyor. Üründe Müzik, Sinema, Oyun ve Standart mod olarak bulunan farklı dinleme özelliklerine göre tasarlanmış profiller, sesleri en iyi şekilde duyabilmeye olanak sağlıyor.



Kontrol parmaklarınız ucunda
Surround sesi en üst seviyede deneyimleme imkanı sunan GSX 1000, hem oyun hem de iletişimin sesini ayarlamak için mükemmel bir kontrol sağlıyor. Ayrıca yankı ayarları da eklenerek oyuncunun oyunun fiziksel alanını ayarlaması seçeneğini de sunuyor. Cihazın sezgisel LED dokunmatik ekranı ve alüminyum ses ayar halkası sayesinde basit parmak hareketleriyle ses ayarlarının kontrol etmek mümkün oluyor. Böylece oyun ile program arasında geçiş yapmadan ayarlar düzenlenebiliyor. Cihaz, kullanıcının dört farklı favori ayarını da kaydedebiliyor.

Profesyoneller için tasarlandı
Sennheiser tarafından rekabete dayalı eSpor arenası için özel olarak geliştirildiği GSX 1200 PRO ses amplifikatörü, özellikle profesyonel oyuncular için tasarlandı. Oyun ve iletişim seslerinizin kontrolünü, birbirinden bağımsız biçimde ve mükemmel şekilde sağlayan GSX 1200 PRO, hem oyun sesleri için hem de iletişim için ayrı ayrı USB girişlerini barındırıyor. Ekolayzır seçeneklerinin yanı sıra kullanıcının oyunun içindeki fiziksel atmosferi nasıl hissettiğini ayarlaması için yankılanma seçeneklerini ve odağı ön hoparlör grubuna ya da arka hoparlör grubuna alma imkanı da sunuyor. Chat link gibi 8 adet GSX 1200 PRO’yu birbirine bağlayarak internete ihtiyaç duymadan kendi aralarında özel bir şekilde chat yapmasını mümkün kılan cihaz, özellikle internet bağlantı yavaşlamasının çok problem olduğu profesyonel LOL, DOTA gibi oyunlarda büyük avantaj sağlıyor.




Sezgisel dokunmatik ekran

GSX serisi’nin LED ışıklı görsel paneli, ilhamını performans otomobillerinin ve savaş jetlerinin panellerinden alıyor. Her iki cihazın da sahip olduğu sezgisel dokunmatik ekranının üzerindeki kırmızı göstergeler kullanımda olmadıkları zaman loşlaşarak oyuncunun dikkatinin dağılmasını önlüyor. Cihaza yaklaşıldığında ise ışıklar tekrar parlıyor. Ayrıca Sidetone’u anında ayarlayabilme imkanı sağlayarak sesin yüksekliğini kontrol edebilmeye, kulaklık ile hoparlörler arasında kabloları çıkarıp takmadan geçiş yapabilmeye de olanak tanıyor.

Fiyatları İe Şu Şekilde

GSX 1000: 1039,90 TL

GSX 1200 PRO: 1129,90 TL
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst