gittigidiyor

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatını anlatan kitap tavsiyesi

ERK@L

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
3,135
Tepkime puanı
56
Puanları
0
Konum
yatacak yeri bile yok
SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V.) HAYATINI OKUMAK İSTEYENLER MUTLAKA AŞAĞIDAKİ KİTAPLARDAN BİRİNİ OKUMALARINI TAVSİYE EDERİM...

1-KİTAP ADI:Allah'ın Elçisi Hz. Muhammed'in Hayatı (2 Cilt, Tek Kitap)
YAZAR:Salih Suruç





AÇIKLAMA:
"Mübarek hayatı en ince ayrıntısına kadar kayıt altına alınan" getirdiği nur ile milyarların gönlüne Sevgili, akıllarına Muallim ve ruhlarına Sultan olan Hz. Muhammed’in(sav) hayatını, Dünya Siyer ödülüne sahip Salih Suruç’un kaleminden, bir roman akıcılığı tadında, duygu ve coşku yüklü bir üslupla, iki cilt halinde (Mekke Devri- Medine Devri) siz değerli okuyucularla buluşturuyoruz..

Kitap, Efendiler Efendisinin (sav), bir mükemmel insan olarak hayatını anlatırken, O’nun asıl gücü ve dayanağı olan manevi şahsiyetine, yani risâletine de dikkatleri çeviriyor. Bu yönüyle de, salt siyeranlatıcılığından öteye O’nun cennet iklimini tasvir ederek ortaya koyan bir eser... İnsanî özellikleri işlenirken eserde, bize yüce Rabbimizin sözlerini aktaran Peygamber Efendimizin(sav) ruhaniyetinin kapıları da aralanmakta. Bu kitabı tekrar tekrar okuma ihtiyacı duyacak ve her okuyuşta da En Sevgili’ye yeniden kavuşmuş hissedeceksiniz kendinizi. O’nu(sav) nasıl ve neden sevebileceğinizi anlayacaksınız bir kez daha... Ufuk peygamberinin tüm zamanı kucaklayan, sonsuz saadete çağıran tatlı sesinin, "Allah’ın Elçisi Hz. Muhammed’in Hayatı" isimli bu eserle yeniden yüreğinizde yankılandığını duyacaksınız.

Peygamber Efendimizin hayatı, kronolojik bir disiplin içerisinde işlenirken, tarihi olaylar içerisinde O’nun ahlakî özellikleri de başarıyla vurgulanıyor. Gerekli noktalarda daha geniş açıklamalar için ayetler vehadislere de yer veriliyor ve kabul edilmiş tefsir ve açıklamalar yolu ile konulara açıklama getiriliyor.

Tüm yönleri ile Hz. Peygamberin hayatını "okumak" için, "Allah’ın Elçisi Hz. Muhammed’in(sav) Hayatı", belki de hayatınızın yeni bir dönüm noktasını oluşturacak!SİTE:www.kitapyurdu.com

2-KİTAP ADI-HZ. MUHAMMED'İN (S.A.V.) HAYATI VE İSLAM DAVETİ 2 CİLT...
yazar:CELALEDDİN VATANDAŞ

AÇIKLAMA:

O, Allah’ın, insanlara, dünya ve ahiret hayatlarını ‘esenlik yurdu’ (Yunus, 10:25) kılacak yolu göstermek için gönderdiği elçilerinin sonuncusu Hz. Muhammed (s)’den başkası değildi. Söz konusu olay ise, O’nun, Allah’ın elçisi olarak seçildiğini bildiren ve böylelikle insanlara mutlak hakikâtleri bildirme sürecini başlatan vahiyle ilk defa muhatap oluşuydu. Bu olayı, yani ilk vahyin gelişini takiben, kıyamete kadar ki zaman içerisinde yaşayacak bütün insanlar için gerçek mutluluğun, adaletin, huzurun, güvenin, iyiliğin, güzelliğin... yolunu gösterecek ilâhî bilgiler yirmi yılı aşkın süreyle vahyolundu. Vahyolunan her ayetle bireysel ve toplumsal hayatın olması gereken en mükemmel şekli, en güzel muhtevası bildirildi, açıklandı, gösterildi. Vahyolunan ayetler ve o ayetlerin oluşturduğu Kur’an önce elçisini eğitip yetiştirdi. O’nun ilâhî talimatlarıyla mükemmelleşen ve tüm insanlık için en güzel model haline gelen uygulamaları ve yaşantısı ise ilâhî bilginin pratiğe aktarılışı olarak anlam kazandı. Böylelikle, insanlığa sunulan dosdoğru ve en güzel hayat tarzı, teorik esaslar halinde insanlara bildirilen bir bilgi yığını olmaktan çıktı; ilâhî bilgi O’nun şahsında en mükemmel modelini buldu; insanlık O’nun şahsında bir insanın ulaşabileceği en mükemmel aşamaya erişti.


Kur'an'a Göre Hz. Muhammed'in Hayatı (2 Cilt Takım)

YAZAR:M. İzzet Derveze




AÇIKLAMA:
Kur'an'a Göre Hz. Muhammed'in Hayatı (2 Cilt Takım),Mehmet Yolcu M. İzzet Derveze Klasik siret kitapları Hz. Muhammed'in örnekliğini ortaya koymada yetesiz kaldıkları gibi; bazı düzme ve uydurma rivayetlerden de kurtulamamışlardır. Öyle ki, eseri zamanımıza kadar ulaşan en eski siret yazarı olan İbn Hişam, kitabında naklettiği haberlerin bazılarının zayıflığını bizzat kendisi belirtmiştir. Bu durum, İbn Hişam'ın siretinde olduğu gibi, Taberi Tarihi ve İbn Sa'd'ın Tabakat'ı için de geçerlidir. Zamanımızda yazılan siret kitaplarında da durum çok farklı olmamıştır. İzzet Derveze'nin kaleme aldığı bu kitap; şu ana kadar yazılmış olan siret kitaplarının izlediği metoda bağlı kalmadan ve teferruata fazla girmeden kronolojik bir seyir çizgisi izleyerek, kur'an'dan hareketle yazılmıştır. Zaten Kur'an'ı temel almayan, ondan kopuk olan her çalışma başarısızlığa mahkumdur. Bu kitabı sahasında özgün kılan da budur...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst