gittigidiyor

Sıfır Araç alanlardan kur farkı talebi.....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Renault MAİS'in Ekim ve Kasım aylarında “FİYAT SABİTLEME KAMPANYASI” isimli kampanya başlatmıştı. Kampanyaya göre daha sonra teslim edilecek araçlar için fiyat farkı istemeyeceğini duyurmuştu.

Kurdaki dalgalanmayı bahane eden Renault MAİS hak sahiplerinden aradaki farkı talep ettiği iddia edilmişti.

Bu duruma tepki gösteren hak sahipleri change.org’ta imza kampanyası başlattı.

change.org’ta paylaşılan metinde “Türkiye de yıllardır bu halkın ekmeğini yiyen renault firması insanlardan FİYAT SABİTLEME KAMPANYASI adı altında 100.000 TL para topladı ve araçlarımızı belirledi. Araç teslimi geldiğinde kur artışlarını bahane gösterip devlet bizden ÖTV istiyor bunu siz ödeyeceksiniz diye bizden zorla para alıyor bünyesi altında çalışan satış temsilcilerine verdiği dolar 20 olsa araba 500 olsa sizi etkilemez sözlerini biz söyletmedik diyor. Ödeme yapmayanın aracını iptal ediyor. Zorla ödeyeyip aracını alana zorla kağıt imzalatıyor bize dava açamazsınız diye. Haklı olsan bunların hiç birisine ihtiyacın yok...” ifadeleri kullanıldı.

141220212025424598935_1.JPG


Konu ilgili olarak olay.com.tr yazarlarından Mustafa Özdal 4 Aralık’ta yayınlanan köşe yazısında şunları ifade etti;

SIFIR ARAÇLARDA ‘SABİT FİYAT’MAĞDURİYETİ

“Renault marka sıfır kilometre, gıcır gıcır bir araç almaya karar verdiniz.

Ancak bayide araç yok.

Bayi yetkilisi, size sabit fiyat kampanyası sunuyor.

Diyelim ki 3 ay sonra gelecek aracın fiyatı, 270 bin.

Ve aracınız ne zaman gelirse gelsin, sizin ödeyeceğiniz fiyat 270 bin liradan bir kuruş yukarı olmayacak.

Araç fiyatının bir bölümünü peşin ödeyip, bayi yetkilisiyle el sıkışıp evinize gönül rahatlığıyla dönüyorsunuz.

Yeni aracınızın hayalini kurmakla geçen günlerden sonra bayiden aranıp, satın aldığınız aracın vergi diliminin değiştiği, dolayısıyla fark vermeniz gerektiği yollu ‘kara haber’ bildiriliyor.”



Daha neler göreceğiz bakalım....Maaşlara da yapsalar ya bunu kur farkı emekli ve çalışanlara da ödensin....Bir araba kadar insanın değeri yok ya......



Yeniçağ
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,081
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Çok doğru söylemiş. Şahsen ben olsam fiyat uygun olsa bile hemen iptal ederdim.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Almayacaksınız bunlardan araç,bakalım o zaman ne yapacaklar...zaten kriz yaşıyorsun bir de üstüne bu kan emiciler de ilave.....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst