gittigidiyor

Silvermax sm 12800hd plus izlenimleri:

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI & YORUM: Kocayürek2



Değerli arkadaşlar dün akşam ilk defa yeni almış olduğum silvermax 12800hd plus cihazımı denedim ve ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.


HDMİ BAĞLANTISI



3vd2w.jpg


EMU AYARLARI



3vd33.jpg


NETWORK AYARLARI



3vd3l.jpg


KANAL TAŞIMA



3vd3u.jpg


Değerli arkadaşlar cihazın bazı önemli ayarlarını kendi çektiğim resimlerle yukarıda vermeye çalıştım. Niyetim görüntü kalitesi ile ilgili olarak ta bir video paylaşmaktı ancak kayıt ne kadar iyi olursa olsun internet ortamında yanıltıcı olabiliyor o yüzden kendi gözlemlerimi aktarmaya çalışacağım. Öncelikle cihazımızın HD yayınlarla çok başarılı olduğunu söylemek istiyorum.Fakat maalesef Sd yayınlarda benim beklentilerimin biraz altında kaldı. Daha önce kullandığım İnpax-x 2007 süper small fta cihazım tv ye component bağlantı ile bağlıydı. Silvermax 12800HD plus ise hdmi kablo ile bağlıydı. Burada normalde hdmi bağlantı ile sd kanallarda daha kaliteli yayın almayı beklerken diğer cihazla arasında pek fazla bir fark göremedim.Hatta bana göre inpax bu konuda 1 tık daha iyi gibiydi sanki.

Cihaz kanal geçişleri konusunda oldukça hızlı hatta bu konuda başı çeker diyebilirim. Kanal arama hızı beklentilerin üzerinde. Usb den yazılım güncelleme ve yedekleme çok başarılı bu işlemi saniyeler içersinde gerçekleştiriyor. Pvr özelliğini henüz deneme imkanım olmadı pek kullanacağım bir özellik değil benim için. Usb den resim ve müzik dosyalarını görürken video oynatma özelliği bulunmuyor bu her ne kadar bir eksiklik olsada kullanmakta olduğum Tv bu eksikliği kapatıyor. Ama bu özelliğin olması gerekirdi.
Cihaz bütün server bağlantılarını desteklemekte. Benim internet bağlantım olmadığı için cccam performansını deneme şansım olmadı, Onun yerine uydu sharing kullanıyorum cihaz Twin Protokolü desteklediği için rs 232 bağlantısı ile dongle vb. cihazları birlikte kullanabiliyorsunuz. Daha önce kullandığım inpax cihaza göre bu konuda daha stabil çalıştığını ve donmaların azaldığını gözlemledim.
Gelelim cihazın cihazın belkide tek olumsuz ve can sıkıcı tarafına kanal taşıma konusunda cihaz bu güne kadar gördüğüm en yavaş cihaz. Taşıma işlemi için en az 10 sn bekletiyor ve inanılmaz zaman alılıyor. O yüzden bir kere bu zahmete katlanıp sonrasında usb ile yedek alınmasında fayda var. umarım yazılım desteği ile ileride bu sorun halledilebilir.
Sonuç olarak bütün özellikler dikkate alındığında bu cihaza ben 10 üzerinden 7 puan veriyorum.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst