gittigidiyor

[Sistem araçları] En iyi 25 sabit disk aracı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
2013102100282427391.jpg



@mehmetkarahanlı@

25- RidNacs

RidNacs, hangi klasörün sabit diskinizde ne kadar yer kapladığını grafikle gösteren bir program. Diğer bir özelliği ise ağ sürücülerini analiz etmek.
İndir: RidNacs

24- Paragon ExtFS for Windows

Windows'un Linux dosya sistemini görüntülemek gibi bir özelliği olmadığını biliyoruz. Paragon ExtFS ile bu mümkün hale geliyor, çünkü program Windows'un Ext2, Ext3 ve Ext4 dosya sistemlerine yazmasına ve okumasına olanak tanıyor.
İndir: Paragon ExtFS for Windows



23- Smartmontools

Bu açık kaynak kodlu yazılım sabit diskinizin SMART bilgisini okuyor. Yani modele göre, sıcaklık, hata oranı gibi verileri sunuyor.
İndir: Smartmontools


22- Xleaner

Xleaner, sabit diskinizi temizlemeye yönelik ücretsiz bir araç. Tüm gereksiz veri artıklarını, geçici dosyaları ve yarı kalmış yüklenmelerin kalıntılarını siliyor. Ayrıca işlevlerini geliştiren eklentileri de var.
İndir: Xleaner


21- Bootice

Bootice sabit diskinizin boot ayarlarını değiştirmek için geliştirilmiş bir yazılım. Ama her ne kadar hard disk problemlerini çözebilse de, yanlış kullanıldığında her şeyi daha da kötü hale getirebilir.
İndir: Bootice

20- GetFoldersize

GetFoldersize, tüm bir sürücüyü veya sadece bir klasörü analiz edebiliyor. Bundan sonra hangi programların ve klasörlerin en çok yer kapladığını görebiliyorsunuz.
İndir: GetFoldersize


19- Samsung Data Migration Software

Sabit diskinizi bir SSD'ye taşımak istiyorsanız, buna uygun bir yazılıma ihtiyacınız var. Samsung Data Migration bunu Samsung SSD'ler için yapabiliyor. Verileri aynen SSD diske klonluyor.
İndir: Samsung Data Migration Software

18- Clonezilla

Clonezilla, adından da anlaşılacağı gibi sabit diskinizin bire bir klonunu çıkarıyor. Linux sürümünde de, sadece bir kaç ayar yapıp kısa sürede diskinizin tam bir kopyasını çıkarabiliyorsunuz.
İndir: Clonezilla
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Seagate-600GB-SAS-on-LSI-new-fm-HD-Tune-file-transfer-long-W8.png

17- Darik's Boot and Nuke

Bilgisayarınızı satacaksanız, içindeki verilerin tamamıyla silindiğinden emin olmalısınız. Bu özel yazılım, verilerinizi sabit diskinizde hiçbir iz kalmayacak şekilde siliyor.
İndir: Darik's Boot and Nuke

16- Samsung ES Tool

Bu program Samsung disklerin hatalarını buluyor. Eğer onarılabilir bir hata ile karşılaşırsa, onarıp hemen bir sonraki adıma geçebiliyorsunuz.
İndir: Samsung ES Tool

15- WinDirStat

WinDirStat, ücretsiz bir disk analiz yazılımı. Kısa bir analizden sonra, program hangi klasörün yüzde kaç sabit disk alanı kullandığını grafik üzerinde gösteriyor.
İndir: WinDirStat

14- ATTO Disk Benchmark

"Sabit diskim yeterince hızlı mı?" Bu sorunun cevabını öğrenmek isteyenler ATTO Disk Benchmark'ı yükleyebilir. Programla yazma ve okuma hızını ölçebiliyorsunuz. XP ve Windows 7 desteği var.
İndir: ATTO Disk Benchmark

13- GParted Live

Gparted Live, sabit diskinizi bölümlemek için tüm gerekli araçları sunuyor. Linux ve Windows'ta bölümleri kopyalama, silme gibi işlemleri yapmayı oldukça kolaylaştırıyor.
İndir: GParted Live

12- Check Disk

Windows, ChkDsk isimli komut satırında çalışan, diskteki hataları bulup onaran bir araca halihazırda sahip. Check Disk ise grafik arayüze sahip benzer bir yazılım. Standart test ve tam tarama gibi seçeneklerimiz de var.
İndir: Check Disk

11- SeaTools for Windows

SeaTools sadece Seagate değil tüm sabit disklerde disk yüzeyi hatalarından veri sorunlarına kadar bir çok farklı sorunu tarayıp sorunları bulabiliyor.
İndir: SeaTools for Windows

10- Anti-Twin

Anti-Twin, hatalı kopyalama işlemleri sonucunda meydana gelen çift dosyaları arayıp, ikiz dosyaları silen faydalı bir yazılım.
İndir: Anti-Twin


9- Smart Defrag

Smart Defrag ile otomatik veya istediğiniz zaman disk birleştirme gerçekleştirebiliyorsunuz. Özellikle XP kullanıcıları için çok kullanışlı bir program.
İndir: Smart Defrag

8- HD Tune

Ücretsiz bir yazılım olan HD Tune, sabit diskinizi optimize ediyor. Minimum, maksimum ve ortalama veri transfer hızlarını görebildiğiniz gibi, zarar görmüş dosyaları da bulabiliyorsunuz.
İndir: HD Tune
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
download-hd-tune-pro-pc-windows-xp-7-8-8-1-54165165.jpg

7- TreeSize Free

Sabit diskinizde çok az alanınız mı kaldı? TreeSize Free, değerli disk alanınızı neyin kapladığını size kolay anlaşılır arayüzüyle gösteriyor.
İndir: TreeSize Free


6- Defraggler

Defraggler, tüm diski birleştirebildiği gibi, sizin belirlediğiniz klasörleri veya dosyaları da özel olarak birleştirebilen bir yazılım.
İndir: Defraggler


5- Paragon Backup & Recovery Free

Paragon Backup & Recovery'nin ücretsiz sürümü de işlevlerinin çoğunu yerine getiren kullanışlı bir yedekleme yazılımı. Son sürümü Windows 8'le de uyumlu. Ayrıca USB 3.0 ve 2TB'nin üzerindeki sabit diskleri destekliyor.
İndir: Paragon Backup & Recovery Free


4- CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfo, sabit diskinizin SMART verisine erişip, kritik değerlere ulaşıldığında sizi uyarıyor. Bunun dışında diskinizle ilgili bir çok değer ve özelliği görebiliyorsunuz.
İndir: CrystalDiskInfo


3- Easeus Partition Manager

Easeus Partition Manager, sabit diskinizi bölümlemenize yarayan bir yazılım. Bölümleri silebiliyor, boyutlandırabiliyor veya taşıyabiliyorsunuz. Hatalı sektörleri saptaması için test de yapabiliyor.
İndir: Easeus Partition Manager

2- Recuva

Recuva, bir veri kurtarma yazılımı. İster geri dönüşüm kutusundan, ister dijital kameranızın bellek kartından sildiğiniz bir dosya olsun, dosyayı zararsız kurtarma imkanınız var. Dosyanın istenerek silinmesi veya bir kilitlenme sonucu kaybolması, kurtarma sonucunu etkilemiyor.
İndir: Recuva


1- TestDisk ve PhotoRec

Bu açık kaynak kodlu programlarla, diğer veri kurtarma programlarının kurtaramadığı verileri kurtarmak mümkün. Formatlanmış veya silinmiş bölümlerden bile veri kurtarmak mümkün olabiliyor.
İndir: TestDisk & PhotoRec
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst