gittigidiyor

[Sistem Araçları] Gelişmiş UEFİ BİOS sistemi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Giri%C5%9F.jpg

Dünyanın anakart lideri ASUS, en yeni ve en iyi özellikleri bir araya getirdiği yeni Z97 Pro modeliyle aklınızı başınızdan alacak.
5way.jpg

Tüm karmaşık ayarları tek bir tıkla halledin. ASUS 5 Yönlü Optimizasyon ile bilgisayarınız çok daha akıllı. Sisteminizin temel yönlerini gerçek zamanlı kullanıma göre dinamik olarak optimize eder; böylece üstün işlemci performansı, günlük enerji tasarrufu son derece kararlı dijital güç, sessiz ve serin fanlar ve hatta kullandığınız uygulamalara göre özelleştirilmiş ağ trafiği ve ses ayarları elde edersiniz. Kısacası, 5 Yönlü Optimizasyon ile bilgisayarınız oyun, eğlence, üretkenlik ve diğer her şey için mükemmel hale gelir!

  • Oyunlar yüksek performansta, öncelikli bant genişliği ve canlı seslerle hızlı ve kusursuz biçimde çalışır
  • Fanlar günlük bilgisayar işlemlerinde fısıltı kadar sessiz çalışır, oyun oynarken ise üstün soğutma sağlarlar
  • Filmler takılma olmadan oynar
  • Enerji israfı azaldığından paradan tasarruf edersiniz
TPU.jpg

TPU
İki aşamalı basit bir dahili anahtar veya ASUS AI Suite 3 aracı ile bilgisayarınızın tüm performansını zincirlerinden kurtarın! Turbo İşlem Birimi (TPU) hassas voltaj kontrolü ve gelişmiş sistem takibi sağlar, optimum performans sağlamak ve ekran kartınızın potansiyelinden sonuna kadar faydalanmak için işlemci frekansları ve oranlarını değiştirebilme özgürlüğü sunar*.
*Ekran kartının QVL'sine başvurun
EPU.jpg

EPU
Enerji İşleme Birimi (Energy Processing Unit - EPU) ile kart üzerinde yer alan basit bir düğme ya da AI Suite 3 aracılığıyla sistem çapında gerçek zamanlı güç tasarrufundan faydalanabilirsiniz. EPU, güç tüketimini otomatik olarak algılar ve bilgisayarın ihtiyacına göre ayarlar. Ayrıca işlemci voltajını belirlenen bir düzeye indirebilir ya da Away (Uzakta) Modu ile daha da fazla tasarruf sağlayabilir. Away (Uzakta) Modu, siz bilgisayar başında değilken kullanılmayan ekstra giriş-çıkış kumandalarını kapatır ve ekran kartının güç düzeyini azaltır, böylece bilgisayar ihtiyacı olan enerjiden bir damla bile fazlasını tüketmez!
Fan.jpg

Fan Xpert 3
Fan Xpert 3, 4-pinli/3-pinli işlemci ve kasa fanı kontrollerini tek bir yerde toplar. Fanların özelliklerini tarayarak her biri için termal sensörler tarafından algılanan alanlara özel sıcaklılara dayanan özel ayarlar sağlar. Böylece tüm fanların en üstün soğutma performansı ve düşük gürültü dengesi sağlanmış olur. Fan Xpert 3, hem işlemci hem de kasa fanları için donanım seviyesinde PWM/DC kombo modunu destekler. Üstelik düşük yük durumunda ekstra sessiz ve enerji tasarruflu çalışma performansı sağlamak için işlemci fanı hızını varsayılan minimum değerin altına indirebilir.
Digi.jpg

DIGI+ Güç Kontrolü
Güç kontrolleri anakart tasarımlarının en temel bileşenlerindendir. ASUS DIGI+ Güç Kontrolü ile akıllı işlemci güç çekişi algılama, Intel VRD12.5 koşullarına da tam uyum sağlayan, endüstrinin öncülerinden yenilikçi bir teknolojidir. DIGI+ Güç Kontrolü, üstün esnekliği ve hassas kontrolü ile hız aşırtma potansiyelini, sistem kararlılığını ve enerji verimliliğini arttırır.
Turbo.jpg

Turbo App
Düşmanın uzaktan gelen ayak seslerini duyun. Döner, odaklanır ve silahınızla yaylım ateşine başlayın. Sizin için bir zafer daha! Bir oyuncu olarak, oyunun ancak en hızlı hareketlerle kazanılabileceğini biliyorsunuz ve bu yüzden ASUS'a özgü Turbo Uygulamasına ihtiyacınız var. Turbo Uygulaması, sevdiğiniz oyunlarda zaferinizi garantilemek için gereken her şeyi hızlandırmanızı sağlayan kullanımı kolay bir ayar paneli! Hız aşırtma yapın, oyun verilerine ağınızda öncelik tanıyın ve olağanüstü net sesler ve oyun içi sohbet imkanı için ses ayarlarını optimize edin. Tarihi kazananlar yazar, bu yüzden savaşa Turbo Uygulaması olmadan katılmayın.
BIOS.jpg

Fare tarafından en kusursuz ve kolay kontrol edilebilen grafik BIOS, daha da etkileyici olacak biçimde geliştirildi. İster acemi bir kullanıcı ister deneyimli bir hız aşırtmacı olun, EZ ve Advanced (Gelişmiş) Modları ile yapmak istediklerinizi hızla ve kolayca bulabilirsiniz.
RAM.jpg

Artık belleği to 3200 (OC) Özel T-Topology tasarımımız, gürültü ve sinyal yansımasını en aza indirerek tam yük altında üstün bellek hızı aşırtma yeteneği sunar. İşlemciye eşit mesafede olan bellek kanalları, birden fazla bellek modülü üzerinde en dengeli kontrolü sağlar ve genel bellek uyumluluğunu arttırır.
SATA.jpg

SATA Express, iki adet PCIE 2.0 hattından 10Gbit/s veri aktarım hızı sağlayarak yakın gelecekte ihtiyaç duyulacak olan daha yüksek bant genişliği sorununu çözer. Mevcut SSD'ler, 550MB/s tüketim yaparlar, bu SATA 6Gbit/s bağlantıları için doyum noktasına yakındır. İki SATA sürücüsüne kadar geriye dönük uyumluluk sunan SATA Express, yeni nesil bağlantı standardıdır. Sisteminizle birlikte geride kalmanızı önler.
M2.jpg

İki yerel PCI Express 2.0 bant genişliği ile M.2 10Gbit/s'ye varan veri aktarım hızını destekler. Bilgisayarınızın bütünüyle daha hızlı çalışmasını sağladığından işletim sistemi sürücüsü için mükemmel seçimdir. Verilere daha da hızlı erişim sağlamak, uygulamaları otomatik olarak yenilemek ve uyku modundan saniyeler içinde çıkmayı sağlamak için Intel Rapid Storage Teknolojisini destekler*!
*Intel® Rapid Storage Teknolojisi desteği için model özelliklerine bakınız.
Thunderbolt.jpg

ASUS ThunderboltEX II serisi, sisteminizi istediğiniz zaman Thunderbold teknolojisine yükseltme esnekliği sunan ilk Intel sertifikalı Thunderbolt 2 eklenti kartıdır. 20Gbit/s'ye varan* çift yönlü aktarım hızlarının keyfini çıkarabilirsiniz; USB 3.0'dan dört kat (4X) daha hızlıdır! En yeni 4K/UHD ekranlarda son derece ayrıntılı görüntüler izlerken bir yandan da bant genişliğini sömüren aygıtları kullanmaya devam edebilirsiniz.
*Gerçek performans, modellere göre farklılık gösterebilir.
*Ayrı olarak satın alınabilir.
Ses.jpg

Crystal Sound 2, oyun oynamanız, sohbet etmeniz, film seyretmeniz veya sevdiğiniz müzikleri dinlemeniz için gereken ses ayarlarını bir çırpıda optimize eder. Dahili fiziksel koruma, profesyonelce geliştirilmiş tasarım ve Japon yapımı ses kapasitörleri ile operasyonel amplifikatörleri (op-amp) de içeren birinci sınıf bileşenler sayesinde olağanüstü netlikte ve doğrulukta ses çıkışı elde edilir. Üstün seslerden oluşan yepyeni bir dünyayı keşfedin ve ona hükmetmeye hazır olun!
Ses Koruma:
Analog ile dijitalin kesin biçimde ayrılmasını sağlayarak çok yönlü parazitlerin oluşmasını büyük ölçüde azaltır
EMI Kalkanı
Ses kalitesini olumsuz etkileyen elektriksel gürültüyü önler
Ses amplifikatörü
Kulaklık ve hoparlörler için sesi en yüksek kalitede yükseltir
Benzersiz de-pop devre
Başlangıçta ortaya çıkan patlama gürültüsünü ses çıkışlarında azaltır
Birinci sınıf Japon yapımı ses kapasitörleri
Olağanüstü netlik ve ses doğruluğuna sahip sıcak, doğal ve sarmalayan ses performansı sunar.
Özel yerleşim tasarımı
Sol ve sağ kanallardaki özel katmanlar hassas ses sinyallerinin kalitesini korur
VGA.jpg

Hem NVIDIA SLI hem de AMD CrossFireX desteği sunan Z97 anakart, en yeni ekran kartlarının tüm gücünden yararlanabilmeniz için çoklu GPU kurulumlarını mümkün kılar.
Cloud.jpg

Wi-Fi GO! evinizden uzakta olduğunuzda bile bilgisayarınızın tüm kontrolünün sizde olmasını sağlıyor! Evde unuttuğunuz dosyalara erişin, trafikte takılı kalmışken ya da dışarıdayken bilgisayarınızda çalışın. Dahası, tüm genel bulutlarınızı tek adımda yönetebilir ya da tek tıkla dosyalarınızı bilgisayarınız ile cihazlarınız arasında senkronize edebilirsiniz.
NFC.jpg

NFC Express 2 ve Kablosuz Şarj Aleti aracılığıyla bilgisayarınız ile akıllı cihazlar arasında kablosuz olarak etkin biçimde iletişim kurun! Bilgisayarınızı kontrol etmek için dokunun veya mobil cihazınızı yaklaştırarak şarj edin, tıpkı sihirli gibi. Kablolar geçen yüzyılda kaldı.
*Ayrı olarak satın alınabilir.
Koruma.jpg

Dünyanın en büyük anakart üreticisiyiz ve tasarımlarımızı sizin gibi kullanıcıların etrafında şekillendirmekle ünlüyüz. Mühendislerimiz, ürünün ömür boyu kaliteli olmasını garanti altına alan zorlu standartları temel alırlar ve gerçek koruma sağlaması için en iyi bileşenleri seçerler. Anakartlarımızın 1.000'in üzerinde bileşen ve cihazla uyumlu oldukları kanıtlanmıştır ve tamamı minimum 7.000 saatlik sıkı bir onaylama sürecinden geçerler. Bu sayede ASUS anakartların tüm ortamlara ve uygulamalara uyacağını bilerek rahat edersiniz. Bilgisayarınızı en iyi temellerin üstüne kurmak için ASUS anakart kullanın.
Suite.jpg

Daha büyük monitörleri de destekleyen ASUS AI Suite 3, daha net ve çekici bir arayüz ile yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunuyor. ASUS'a özel tüm özellikleri kullanımı kolay tek bir pakette toplayarak hız aşırtma, enerji tüketimi, fan hızı, voltaj ve çok daha fazlasını kontrol etmenize olanak sağlıyor. Çeşitli ve kullanımı kolay işlevsellik sunan bu hepsi bir arada uygulama ile farklı araçlar arasında gidip gelmeye gerek kalmıyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst