gittigidiyor

[Sistem araçları] Optik Sürücünüzü Klavye Kısayolları İle Açın -1

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Optik sürücünüzü açıp kapatmak için ufak bir program aracılığıyla klavye kısayollarını kullanabilirsiniz.

Optik sürücülere artık tarihi eser muamelesi yapılmaya başlandığı konusunda hemfikiriz sanırım. Dijital oyun, film, müzik platformlarının popülaritesinin artması, fiziksel medyaya duyulan ihtiyacı ciddi anlamda törpülediğinden dolayı CD/DVD kullanımı da azalmaya başladı.
Ancak her ne kadar fiziksel medyanın kullanımı azalsa da, tamamen yok olmuş sayılmaz. Bu yüzden bugünkü yazımızda nostalji damarı ağır basan kullanıcılara yönelik ufak bir rehber hazırladık. Bu rehber ile optik sürücünüzü klavye kısayolları ile açıp kapatabileceksiniz.
Öncelikle Door Control adlı küçük bir programı indirmeniz gerekiyor. Bu adreste yer alan Door Control sekmesindeki bağlantıyı kullanıp kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İndirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırın ve yönergeleri takip ederek kurulumu tamamlayın.
Kurulum tamamlandıktan sonra program simgesini görev çubuğunda göreceksiniz. Fare imlecini simgenin üstüne getirdiğinizde sisteminize bağlı optik disk sürücüsünü ve sürücüye herhangi bir kısayol atanmadığını göreceksiniz.

door-control.jpg


Optik sürücünüze kısayol atamak için program simgesine sağ tıklayıp Hot Key seçeneğine tıklayın.

hot-key-640x417.jpg


Açılan penceredeki satıra istediğiniz klavye kısayolunu girin ve onaylayın.

k%C4%B1sayol-640x350.jpg


İmleci simgenin üstüne getirdiğinizde belirlediğiniz kısayol görünecektir.

door-control-2-640x372.jpg


Ek olarak programın Windows açılışında otomatik olarak açılmasını sağlamak için program sekmesine sağ tıklayıp Load Door Control at Startupseçeneğini işaretleyebilirsiniz.

door-control-ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7-640x393.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst