gittigidiyor

[Sistem Araçları] Tarayıcı Uzantıları Nasıl Tamamen Devre Dışı Bırakılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Tam bir güvenlik sağlamak için, tarayıcı uzantılarını tamamen kapatmak isteyebilirsiniz.[/h]Tarayıcı uzantıları uzun süredir aramızda ve doğru kullanıldığı takdirde pek çok alanda işlerimizi kolaylaştırabiliyor. Ancak zararlı bir uzantı, çok ciddi güvenlik sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Bu tip tatsızlıkların önüne geçmenin ideal yolu, hangi uzantının yüklendiğine dikkat etmektir. Ancak sorunu kökünden halledebilecek bir yöntem de mevcut.
Öncelikle bu yazının hedefinin uzantıları düzenli olarak kullananlar olmadığını belirtelim. Yani hiç kimseye uzantıları kullanmamasını söylemiyoruz. Bu yazının amacı, uzantıları bilinçli bir şekilde kullanmayan, ancak her halükarda benzer risklerle karşı karşıya kalan kullanıcılara temiz bir çözüm sunmaktır.
[h=3]Chrome İçin Uzantıları Devre Dışı Bırakma[/h]Google Chrome kullanıcıları, uzantı sistemini tamamen devre dışı bırakmak için Chrome kısayolunun Hedef bölümüne bir çalıştırma komutu ekleyebilir.
Chrome’u çalıştırdığınız kısayola sağ tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede gördüğünüz Hedef kutusundaki adresin sonuna –disable-extensions ifadesini ekleyin ve onaylayın. Bu işlemle birlikte tarayıcınızı bu kısayoldan çalıştırdığınızda Chrome, uzantı sistemi devre dışı bırakılmış bir şekilde başlatılacaktır.
[h=3]
chrome-hedef-566x480.jpg
Internet Explorer İçin Uzantıları Devre Dışı Bırakma[/h]Google Chrome’da olduğu gibi, Internet Explorer’da da uzantıları kökünden kazımanın yolu çalıştırma komutundan geçiyor. Ancak söz konusu IE olduğunda dikkat edilmesi gereken önemli bir detay var. Uzantıları devre dışı bırakmak için kullanacağınız komut, aynı zamanda Flash gibi web araçlarını da devre dışı bırakabilir.
Internet Explorer’da uzantıları devre dışı bırakmak için, uygulamanın kısayolundaki Hedef kutusunun sonuna -extof komutunu ekleyebilirsiniz.
ie-eklent-640x338.jpg

Görselde gördüğünüz gibi ilgili komutu girdikten sonra Internet Explorer Eklentiler devre dışı bırakıldı şeklinde bir mesaj gösterecektir.
[h=3]Mozilla Firefox İçin Uzantıları Devre Dışı Bırakma[/h]Firefox da aynı Internet Explorer ve Google Chrome’da olduğu gibi çalıştırma komutu ile uzantılardan arınabiliyor. Ancak aynı Internet Explorer’da olduğu gibi bu komut uzantılardan fazlasını elinizden alıyor.
Firefox’ta uzantıları devre dışı bırakmak için kullanabileceğiniz -safe-modekomutu, uzantıların yanı sıra tarayıcı temalarını da devre dışı bırakıyor. Ayrıca araç çubuğunda yaptığınız düzenlemeler varsayılan duruma sıfırlanıyor.
firefox-g%C3%BCvenli-640x320.jpg
Komutu girip Firefox’u çalıştırdığınızda, uzantıların devre dışı bırakılacağına dair bir mesaj kutusuyla karşılaşacaksınız.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst