gittigidiyor

[Sistem çözümü] Cihazlarımızı Hangi Antivirüs Programlarına Emanet Edeceğiz?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
55eadde5f018fbb8f89bbc78.jpg


@mehmetkarahanlı@


30332.jpg



Sistemler artık büyük siber saldırılar karşısında neler yapabileceğiz sorusuyla hergün karşı karşıyayız.Güvenlik yazılımları son derece önemli. Cihazlarımızı emanet edebileceğimiz güvenlik yazılımları ise oldukça fazla ve arasından bir seçim yapabilmek neredeyse samanlıkta iğne aramak kadar zor. Bu yüzden büyük test merkezleri belli kriterleri göz önünde bulundurarak her yıl farklı markaları bir dizi teste tabi tutuyorlar. Başabaş geçen programlar arası bu çekişmenin sonunda bakın ipi hangi yazılımlar göğüsledi.
Birbirinden bağımsız bu teknoloji performans merkezleri antivirüsler içinde belli kıstaslar dahilinde performans, yanlış alarm, davranış testleri, kötücül yazılım tepkileri, güncelleme periyotları gibi onlarca kategoride teste tabi tutulan programlar objektif değerlendirmelerle piyasada yer alıyorlar.
rus_siber_casusluk_grubu_turkiye_yi_hackleyecek_h6078_958a5.jpg




Bağımsız karşılaştırma testleri

AV-comparatives bu testleri uygulayan bağımsız merkezlerden biri. 22 farklı antivirüs üzerinde 1,606 test uygulayan AV -Comparatives 2016’da kullanılması en sağlıklı olacak antivirüs ürünlerini kendi sıralamış.
av-comparasitoions-test-sonuclari-sayfasi.jpg

AV-TEST ise tıpkı meslektaşı AV-comparatives gibi 20 farklı antivirüs yazılımını kullanılabilecekleri platformlar üzerinde test etmiş.
avtest-test-sayfasi.jpg

Dennis Technology Labs 9 popüler antivirüs programı üzerinde 2015 yılının ilk çeyreğinden beri yaptığı testleri bir araya getirmiş. Böylece 2016’da kullanılması muhtemelen daha güvenli olabilecek ürünü tanımlamaya çalışmış.
dennidtech-lab.jpg

Virus Bulletin geleneksel olarak her yılsonunda teste tabi tuttuğu antivirüs yazılımlarını ödüllendiriyor. Yüzde 100 ve yüzde 90’lık baraj arsında ise korkunç bir rekabet olduğu dikkatlerden kaçmıyor değil.
virus-bulletin.jpg




2016’nın antivirüs yazılımı hangisi?

Dört farklı ve birbirinden bağımsız test laboratuvarının ölçümlemeleri sonucu elbette 2015 yılının en iyi antivirüs yazılımlarını belirmek çok da zor olmadı. Aşağıda tüm laboratuvarların yüzdelik değerlendirmeelerini görebilir ve 2016'nın şampiyonunu kolaylıkla seçebilirsiniz.
ortalma-puanlaamaa.jpg

İndir

Avast Free AntivirusBedava Antivirüs Programı

İndir

AVG AntiVirus FreeÜcretsiz Virüs Koruma Programı

İndir

Avira Free AntivirusÜcretsiz Antivirüs Programı

İndir

ESET NOD32 AntivirusVirüs Temizleme Programı

İndir

360 Total SecurityÜcretsiz Antivirüs Yazılımı



tum-testleri-basari-ile-gecerek-en-iyi-virus-programi-secildi-h1446330142-a069b3.jpg

@mehmetkarahanlı@
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
turkiye-siber.jpg

Windows ve Mac cihazlarda kullanabileceğiniz ücretsiz anti-virüs yazılımı 360 Total Security, güvende kalmak için kullanabileceğiniz en iyi çözümlerden biri.


0.png


Geçtiğimiz yıl, zararlı yazılımların tavan yaptığı bir yıl oldu. Güvenlik uzmanları ise 2016'nın bu anlamda çok daha kötü bir yıl olacağını belirtiyor ve kullanıcıları uyarıyor.
Gelişen teknolojiyle beraber taktiklerini geliştiren hacker'lar, kullanıcıların bilgilerine erişmek ve cihazlarına zarar vermek için yeni yöntemlerkullanıyor.
Örneğin son dönemde kullanıcılara büyük zarar veren en önemli zararlı yazılımlardan biri Ransomware veya Türkiye'de bilnen adıyla söyleyecek olursak fidye yazılımları. Kullanıcıları kandırmak için masum gibi görünen e-mail eklerine entegre edilen bu zararlı yazılım, açıldığı anda cihazınızasızıyor ve tüm bilgilerinizi kilitliyor.
360-total-security-inceleme-2.jpg

Bilgilerin tekrar erişime açılması için ise Bitcoin gibi yöntemlerle fidye isteniyor. Son dönemde hem globalde hem de ülkemizde bu tür yazılımlar yüzünden bilgilerini kaybeden birçok kullanıcı bulunuyor.
Ancak tabii ki zararlı yazılımlar Ransomware ile sınırlı kalmıyor. Trojan,truva atı veya diğer virüs çeşitleri, her an karşı karşıya kalabileceğiniz bir durum. Bu noktada artık sadece PC'lerimizi korumamız da yetmiyor. Her şeyin mobile taşındığı günümüzde Windows ve Mac cihazlarımızla beraberakıllı telefonlarımızı da korumamız gerekiyor.
56a33bb6c03c0e6e30098626
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
turkiye-siber.jpg


Kullanıcılar Anti-virüs yazılımlarına artık para ödememeli - 360 Total Security Geliyor!


Anti-virüs yazılımları, neredeyse doğduğu günden bu yana ücretli olarak satılıyor. Her sene farklı bir sürümün çıkması, tüketicilerin her yıl bu ihtiyaca bütçe ayırmasını zorlaştırıyor.
Ancak incelemesini gerçekleştirdiğimiz 360 Total Security'nin bu konuda tüketici dostu bir anlayışı var. Şirket, "Biz kullanıcıların anti-virüs için para ödememesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim ürünümüz hem ücretli hem de ücretsiz rakiplere oranla çok daha iyi" diyor.

360 Total Security Windows için indir

360 Total Security Mac için indir

Çoklu Motor Koruma

Bir anti-virüs yazılımını "iyi" yapan en temel kritelerden biri, ortaya çıkan zararlı yazılımlara karşı ne kadar güncel olabildiğidir. 360 Total Security, en yeni virüslerin bile algılanabilmesi ve bu sayede tam koruma sağlanabilmesi için 360 Bulut Motoru, 360 QVMII, Avira ve BitDefendergibi bu alanda isim yapmış en iyi motorları barındırıyor.
Bu sayede ortaya çıkan zararlı yazılımlar hemen tespit edilerek cihazlara zarar vermesi engelleniyor. Yeni zararlı yazılımlar bir motorda yer almasa bile diğerinde yer alıyor ve sistem güvenli kalmaya devam ediyor.
Performans Arttıran "Hızlandırıcı"

360 Total Security'nin temel işlevi bilgisayarınızı virüslerden korumak veya eğer varsa cihazda yer alan kötü amaçlı yazılımları temizlemek. Ancak bunun yanı sıra yazılımda kullanıcıların faydalanabileceği ek özellikler de bulunuyor.

360-total-security-inceleme-5.png


Bu özelliklerden biri olan "hızlandırıcı"; PC açılırken otomatik olarak açılan öğelerin düzenlenmesi ve sistemi yavaşlatan uygulamaların iyileştirmelersini sağlıyor. Ayrıca programın Android sürümünde, bu özellik bir RAM temizliği olarak kullanılıyor. Arka planda açık olan ve Android telefonunuzun kasmasına sebep olan RAM tüketimini, bu özellik sayesinde azaltabiliyorsunuz.

Önemsiz dosyaları ve eklentileri tek tuşla temizleyin

İnternette gezinmek, video ve müzik stream etmek sürekli olarak HDD'mizde yer kaplayan ön bellek dosyalarının oluşmasına neden olur.
Total Security 360 programında bunları kolayca temizlebileceğiniz "Temizleme" isminde bir bölüm bulunuyor. Bu bölüm sayesinde yer tutan önemsiz ön bellek dosyalarını silebileceğiniz gibi, eklentileri görüntüleyebilir ve bunları aynı şekilde kolayca kaldırabilirsiniz.

Ransomware için özel koruma!

Yazımızın başında son dönemin en tehlikeli zararlı yazılım türünün ransomware olduğundan bahsetmiştik. Bu noktada, 360 Total Security'nin "dosya ve fotoğraf koruma" adını verdiği; ransomware türü zararlı yazılımlara özel olarak hazırladığı bir özelliğinin olduğunu belirtmekte fayda var.
Bu özellik sayesinde size gönderilen dosyalarda herhangi bir zararlı yazılımın olup olmadığı kontrol ediliyor ve böylece herhangi bir zararlı yazılım varsa, siz bundan zarar görmeden engellenmesi sağlanıyor.
Ek Özellikler - 'Araç Kutusu'

Tüm bu koruma, hızlandırma ve temizleme özelliklerinin yanı sıra 360 Total Security, bazı ek özellikler de sunuyor. Araç Kutusu bölümünde yer alan bu özellikler kullanıcılara birbirinden farklı işlevler sunuyor. İsterseniz bu özelliklerin ne olduğuna ve neler yaptığına kısaca bir göz atalım.
Sandbox: Güvenliğinden şüphe duyduğunuz bir yazılım varsa, bu yazılımı Sandbox'ta açarak kontrol edebilirsiniz. Böylece eğer yazılımda herhangi bir zararlı yazılım varsa, bilgisayarınız bundan etkilenmeyecektir.

360-total-security-inceleme-4.png


360 Connnect: Teamviewer benzer bir araç olan 360 Connect ile ister farklı bir bilgisayara bağlanarak yardımcı olabilir, isterseniz de farklı bir kullanıcıdan kendi bilgisayarınız için yardım alabilirsiniz.
Güvenlik Duvarı: İşletim sisteminin güvenlik duvarı, web üzerinden gelebilecek tehlikeler için yetersiz kalabilir. 360 Total Security'de bulunan Güvenlik Duvarı'nı aktif ederek gelecek tehklilerden cihazınızı koruyabilirsiniz.
Hızlı Kurulum: Bu araç sayesinde Yandex, Skype gibi popüler uygulamaları kolayca indirebilirsiniz.
Tarayıcı Koruması: 360 Total Security, genel koruma sunmasının yanı sıra bu ek özelliği ile direkt olarak tarayıcı bazlı bir korumaya da imkan veriyor.

360 Total Security resmi web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz

360 Total Security Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz

360 Total Security vs diğer anti-virüs yazılımları

360 Total Security'nin en büyük farkı az önce söylediğimiz gibi ücretsiz oluşu. Örneğine Kaspersky 2016 sürümü, 1 cihaz destekli 1 yıllık Optimum paketini 79,99 TL fiyatla listeliyor. Bir diğer popüler anti-virüs yazılımı Norton Security'de ise bu fiyat 59 TL.
360 Total Security, bu anlamda ücretsiz olması dolayısıyla kullanım ömrü olarak belirli bir süreye sınırlı değil. Ayrıca istediğiniz kadar cihazda yazılımı kullanabilmek mümkün.

1.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst