gittigidiyor

[Sistem uygulama] Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürdüğünde Neler Silinir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
mobil-uygulama-1.jpg



telefonu-fabrika-ayarlarina-sifirladiginda-neler-silinir.jpg

Cep telefonları artık çok gelişti ve kullanıcıların bazıları yeni model çıktığında yenileme ihtiyacı duymaktalar. Ancak bazı kullanıcılar bir telefon ile uzun yıllar geçirmeyi planlıyor. Gün içerisinde çok çerez birikmesi ve artık dosyaların telefon hafızasında birikmesi ve çok uygulama yükleme sonucu telefonlar yavaşlayabiliyor. Bu gibi sorunlar baş gösterdiğinde telefona format atma veya fabrika ayarlarına döndürmeyi amaçlayabilirsiniz.
Cep telefonları ile bilgisi olan kullanıcılar telefona format atma işlemini denese de bazı kullanıcılar fabrika ayarlarına sıfırlamayı tercih ediyorlar. Fabrika ayarlarına dönünce cep telefonunuz ilk haline dönecek ve hali ile bazı verileriniz cep telefonunuzdan silinmiş olacaktır. Özellikle rehber ve fotoğraflarınızı kaybetmek istemiyorsanız format atarken ve fabrika ayarlarına sıfırlarken verilerinizi mutlaka yedekleyin.
app_20121212103440.png

Cep telefonu Fabrika ayarlarına dönünce neler silinir ?

Fabrika ayarlarına döndürdüğünde rehber silinir mi ? sorusu muhakkak akla gelen ilk sorulardan birisidir. Cihazınız ilk gün ki haline döneceği için ilk aldığınız gün yüklü gelen varsayılan uygulamalar dışında ki veriler silinecektir. Bunun için muhakkak yedekleme işlemi yapınız.
app_20121212103440.png




  • Fabrika ayarlarına döndürme işlemi yapmadan önce telefonunuzdan Hafıza kartı ( Micro SD ) kartınızı çıkartınız.
  • Cep telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünüz de Play Store’dan ve dışardan yüklediğiniz apk oyun ve uygulamaları silinecektir.
  • Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store’dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir.
  • Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir. Cep telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce fotoğraf, müzik ve buna benzer önemli dosyalarınızı USB kablosu kullanarak bilgisayarınıza atarak yedekleyiniz.

ANDROİD TELEFONDA REHBER NASIL YEDEKLENİR adlı sayfamızda rehberinizi nasıl yedekleyeceğini öğrenebilirsiniz.
Cep telefonunuzun Ayarlar kısmına giriniz. Burada yer alan Yedekle & Sıfırla kısmına giriş yapınız. Burada yer alan Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneği ile cep telefonunuzu ilk gün ki haline döndürebilirsiniz. Dediğim gibi telefonunuzda ki her şey silinecektir onun için Fotoğraf, Müzik, Rehber ve buna benzer dosyalarınızı muhakkak yedekleyiniz
app_20121212103440.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
app_20121212103440.png

Android telefonunuza format atmanız gerekiyor ve rehberinizi yedeklemeniz mi gerekiyor ? O halde bu sayfada anlatacaklarımıza kulak vermenizi öneririz.
Rehber yedeklemek neden önemlidir ?


Kişileri kayıt ederken sürekli Sım kartına kayıt etmek çok önemlidir. Eğer cep telefonunuza kayıt ederseniz , telefonunuz kullanılmaz hale gelince kişi listenizde kullanılmaz hale gelecektir. SIM Kartına kayıt ederseniz , yeni bir telefon alınca kolaylıkla diğer cep telefonunuza kişileri SIM Kartı aracılığı ile taşıyabilirsiniz.

Format atmak istediğiniz de veya her ihtimale karşı ben kişileri yedeklemek istiyorum dediğinizde tek yapmanız gereken rehberi yedeklemek.
Rehber Nasıl yedeklenir ?


İlk olarak cep telefonumuzdan Rehber kişiler kısmını açıyoruz.
Ardından ayarlar kısmından İçe aktar / dışa aktar seçeneğine giriyoruz.
Android-rehber-yedekleme-169x300.jpg


Burada SD KARTA ÇIKAR yada Depolama birimine aktar seçeneklerinden birini göreneceksiniz. Bunlara kullanarak Kişiler SD Kartımıza yedeklemiş olacağız.
android-rehber-nasil-yedeklenir-169x300.jpg


Rehber yedeği geri nasıl yüklenir ?

Yine aynı şekilde rehbere giriyoruz. Ayarlar kısmından İçe aktar / dışa aktar seçeneğine giriyoruz. Burada bulunan SD KARTINDAN AL yada DEPOLAMA BİRİMİNDEN İÇE AKTAR seçeneklerinden hangisi var ise onu seçiyoruz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst