gittigidiyor

Sitenize Skype butonu ekleyin!

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany


skype_logo.png
Skype, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kişiyi Skype üzerinden ücretsiz aramanın yollarından birisi. Kullandığı yöntemle global olarak kabul gören VoIP iletişim türlerinden popüler bir iletişim tarzı. Her mobil iş adamının dizüstü bilgisayarında ve şimdilerde cep bilgisayarında hatta cep telefonunda bile kullanılabiliyor olması siteler için ücretsiz telefon görüşmeleri sağlayacaktır.
Ücretsiz iletişimin yolu sitenizin anasayfasına yada iletişim bölümüne ekleyebileceğiniz küçük bir koddan geçiyor. Site ziyaretçisi butonu tıklanması ile birlikte hali hazırda açık olan skype oturumunuza yönlendirilecektir.
genericwifiphone.jpg
Site ziyaretçisi kulaklık mikrofon yolu ile sizinle telefon görüşmesini gerçekleşirebilecek. Çağrıları yanıtlayan kişi ise yine mikrofon kulaklık kullanabileceği gibi Skype Adaptörü temin ederek normal telefonu veya telefon santrali ile de görüşmelerini yapabilir. Hatta çoğu IPPbx firması skype extension desteği sunuyor, bunlardan en popüleri Asterisk.
Şimdi sitenize ekleyeceğiniz minik koda yer verelim.
Skype bağlantılarını HTML “<a> etiketleri içinde kullanabilirsiniz. Varsayılan eylem, sağlanan Skype Adını ya da Adlarını aramaktır; fakat başka eylemler de belirleyebilirsiniz. Aşağıda birkaç örnek verilmiştir. Tüm işlevlerin açıklamasını görmek için okumaya devam edin.
<a href="skype:echo123?call">Tıklayın</a> (echo123'ü arama) <a href="skype:echo123">Tıklayın</a> (varsayılan eylem; arama) <a href="skype:echo123?add">Tıklayın</a>(echo123'ü kişi listenize ekleme) Skype’ı olmayan birisi bağlantınıza tıklayınca ne olur? Çoğunlukla “skype:” bağlantıları hakkında hiçbir şey bilmediğini söyleyen çirkin bir tarayıcı hata mesajı ile karşılaşırlar. Fakat JavaScript işlevini kullanıyorsanız, bu şanslı insanlar Skype hakkında bazı bilgiler görür ve Skype’ı hemen yükleyebilirler. Öyleyse nasıl kullanılacağına bakalım.
Öncelikle web sayfanıza aşağıdaki küçük etiketi eklemelisiniz:
<script type=”text/javascript” src=”http://download.skype.com/share/skypebuttons/js/skypeCheck.js”> </script>
Daha sonra “<a>” etiketinize küçük bir özellik (onclick) eklemelisiniz. Aşağıdaki örneğe gözatın.
<a href=”skype:echo123?call” onclick=”return skypeCheck();”>
İşte bu kadar.
Ayrıca Skype durumunuzu belirlemek içinde aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
baloon_white_online.png
http://mystatus.skype.com/balloon/skypename
classic_white_online.png
http://mystatus.skype.com/bigclassic/skypename
classic_transparent_online.png
http://mystatus.skype.com/smallclassic/skypename
small_transparent_online.png
http://mystatus.skype.com/smallicon/skypename
small_white_online.png
http://mystatus.skype.com/mediumicon/skypename
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst