gittigidiyor

Skype, Kullanıcıların IP Adreslerini Gizlemeye Başladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Skype’ın en yeni sürümünde kullanıcıların IP adresleri varsayılan olarak gizli tutuluyor.

Yaklaşık beş yıl önce Microsoft’un 8.5 milyar dolara satın aldığı Skype, Bu adımla birlikte Skype’ın iOS başta olmak üzere, Android ve Windows 10 Mobile uygulamaları görüntülü grup sohbeti desteği kazanmıştı.
Skype kullanıcı adı üzerinden kolaylıkla bulunabilen IP adresi, DDOS saldırılarında kullanılıyordu. Microsoft, bunun önüne geçebilmek için ayarlara IP gizleme özelliğini eklemişti. Ancak birçok kullanıcı bu özellikten habersiz olduğu için, yine DDOS saldırılarıyla karşılaşıyordu. Microsoft son sürümle birlikte IP gizleme özelliğini varsayılan hale getirdi. Yani artık Skype’ın en güncel sürümünde IP bilgisi görüntülenemiyor.
skype-22-700x393%5B1%5D.jpg

Alınan bu kararla, kullanıcılara çok daha güvenli bir görüşme deneyimi sunulacağı belirtildi. Skype’ın eski sürümünden vazgeçemeyenler IP adreslerini “Araçlar” > “Seçenekler” > “Gelişmiş” > “Bağlantı” menüsü üzerinden “uPnP”i aktifleştirerek, “Yalnızca kişilerinize doğrudan bağlantı izni verin” seçeneğini işaretleyerek gizleyebilirler. Skype’ın en güncel sürümüne de buradaki bağlantıdan erişebilirsiniz.
1330330522_skype04.01.2012.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
  • Skype, Görüntülü Grup Sohbetlerini Mobile Getiriyor


    Gelecek haftadan itibaren Skype’ın iOS, Android ve Windows 10 uygulamalarına görüntülü grup sohbetleri özelliği geliyor.

    Mayıs 2011’de Microsoft’un 8.5 milyar dolara satın aldığı Skype, anlık görüşme özelliklerine bir yenisini daha ekliyor. Kendi blogu üzerinden yayımladığı açıklamayla Skype, gelecek haftadan itibaren mobil uygulaması üzerinden görüntülü grup sohbetleri sunacağı bilgisini verdi.
    Akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazlar üzerinden kullanıcılarına altı yıldır görüntülü görüşme imkanı tanıyan Skype, böylece artık doğrudan mobil aygıtlar üzerinden de grup sohbetlerine imkan tanıyacak. Bu özellik şimdilik dört kullanıcı ile sınırlandırılmış. Yani görüntülü grup sohbetleri şu an için mobil aygıtlar üzerinden en fazla dört kullanıcıyla yapılabilecek. Ancak bu sayının gelecekte artırılabileceği tahmin ediliyor.
    Bu yeni özelliğin bireysel kullanıcılar haricinde kurumsal müşteriler için de fayda sağlayacağı aşikar. Görüntülü grup sohbetinin iOS, Android ve Windows 10 platformlarının tamamında sunulacağını da tekrardan hatırlatalım. Gelecek haftadan itibaren aktif edilecek özelliği buradan kayıt yaptırarak denemek mümkün.
    images

    skype-for-business-surface.png






    Manşet


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst