gittigidiyor

Skype Nedir? Nasil Kullanilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
skype_logo_haberici.jpg


Skype Nedir? Nasil Kullanilir?Skype birkaç dakika içerisinde dünyanın herhangi bir yeriyle telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan basit ve ücretsiz bir yazılımdır. Skype, sizleri KaZaA’yla tanıştıran kişiler tarafından yenilikçi P2P teknolojisi kullanılarak, sizi diğer Skype kullanıcılarıyla buluşturmak için yaratılmıştır. Çok yüksek telefon faturaları ödemekten sıkıldıysanız, Skype tam size göre!Skype’ı yüklemek kolay ve hızlıdır. Sadece indirin ve kayıt olun. Bir kaç dakika içinde kulaklığınızı takıp arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Skype mükemmel bir ses kalitesine ve noktadan noktaya yüksek korumalı şifreleme sistemine sahiptir. Hepsinden önemlisi, Skype’ı kullanmak için firewall ya da router ayarları yapmanız gerekmemektedirÖzellikler

  • Diğer Skype kullanıcılarıyla sınırsız ve ücretsiz dünya çapında telefon görüşmesi yapma
  • Üstün ses kalitesi – sabit telefonunuzdan daha kaliteli
  • Her tür firewall, NAT ve router’larla çalışır, herhangi bir konfigürasyon gerektirmez
  • Online olan Skype arkaşlarınızı gösteren arkadaş listesi
  • Kullanımı son derece kolay
  • Telefon görüşmeleriniz noktadan noktaya şifrelenir.
  • KaZaA ve Joltid’in yaratıcılarından ileri P2P teknolojisi kullanılarak geliştirilmiştir.

Kurulum

  • Dosya yukelemesi tamamlandiginda, yuklediginiz dosyayi kapsayan klasoru acin.
  • Skype’ı kurmaya başlamak için kurulum dosyasına çift tıklayın..
  • Skype artık türkçe Danca, Hollandaca, Estonyaca, İngilizce, Fince, Almanca, Fransızca, İbranice, Japonca, Korece, Rusça, Polakça, Portekizce, Romence, Çince(sadeleştirilmiş), ve İsveçce. Skype’ı indirin ve kurulum sırasında istediğiniz dili seçin.

Sistem GereksinimleriSkype yazılımını kullanabilmeniz için bilgisayarınızın karşılaması gereken minimum özellikler:

  • Windows 2000 veya XP
  • 400 MHz işlemci
  • 128 MB RAM
  • Hard diskinizde 10 Mblik boş alan
  • Ses kartı, hoperlör ve mikrafon
  • Internet bağlantısı (Dial-up :min 33,6 Kbps modem, veya genişband: Kablo, DSL vb.).

Skype Hesap oluşturmak için : burayı tıklayınız..Skype İndirmek için: burayı tıklayınız..

skype_logo_haberici.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Skype Ne İşe Yarar? Neden Skype Kullanmalıyım?[/h]Firma tarafından Skype için kullanılan sloganlar arasında “uzakları yakınlaştırır” şeklinde bir slogan gözünüze çarpmış olabilir. Program, anlık mesajlaşma yanında sesli ve görüntülü konuşma özelliği sayesinde en yakından en uzağa kadar her yeri bir tuş mesafesine getiriyor.

Üstelik yalnızca bilgisayarınız üzerinde değil tablet ve telefonlarınızda da kullanabileceğiniz bu yazılım sahip olduğu altyapı sayesinde bağlantı hızında düşüş yaşanmadığı sürece son derece kaliteli bir hizmet sunuyor. Dilerseniz program ile hiçbir ücret ödemeden sesli ya da görüntülü görüşme yapabilir dilerseniz çok düşük ücretler ödeyerek daha farklı iletişim kollarını kullanabilirsiniz. Örneğin Skype ile telefon numaralarını arayabilir, Wi-Fi ağlarına ulaşabilir ya da SMS gönderebilirsiniz.
Skype ile internet üzerinde ücretsiz dosyalar da paylaşabiliyorsunuz Grup şeklinde konferans görüşmeleri de yapmak mümkün.
[h=2]Bütün Cihazlar İçin Skype İndir[/h]Skype uygulamasını hala indirmediniz mi?
skype-ikon.jpg
Skype - iPhone, iPad, iPodiOS İçin Mesajlaşma ve Sesli/Görüntülü Arama Uygulaması





skype-ikon.jpg
Skype - free IM & video calls - AndroidAndroid İçin Sesli ve Görüntülü Arama Uygulaması





skype-ikon.jpg
Skype (Preview) - BlackBerryBlackBerry İçin Sesli ve Görüntülü Arama Mesajlaşma Uygulaması





skype-ikon.jpg
Skype - Windows PhoneWindows Phone için Görüntülü Konuşma ve Sohbet Uygulaması





skype-ikon.jpg
Skype - SymbianNokia İçin Görüntülü Konuşma ve Sohbet Uygulaması





skype-ikon.jpg
SkypeÜcretsiz Anlık Mesajlaşma ve Sesli-Görüntülü Konuşma Programı





skype-ikon.jpg
Skype - Windows 8Windows 8 İçin Anlık Mesajlaşma, Sesli ve Görüntülü Sohbet Uygulaması





skype.png
Skype - MacMac İçin Skype Sesli ve Görüntülü Konuşma Programı





 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Skype’ta Yeni Kişi Nasıl Eklenir?[/h]Yukarıda belirttiğimiz tüm hizmetlerden faydalanmak için Skype üyeliğiyle birlikte görüşeceğiniz kişilerin arkadaş listenizde ekli olması gerekir.
skype-yeni-ki%C5%9Fi-ekleme-536x300.png

Yeni bir arkadaş eklemek için Skype’de oturum açtıktan sonra üst menüde yer alan Kişiler > Kişi Ekle > Skype Dizinini Ara ya da Bir Telefon Numarası Kaydet seçeneklerini kullanabilirsiniz. Aşağıda yer alan görsellerde Skype üzerinde yeni kişi ekleme işlemini nasıl yapacağınızı daha net bir şekilde görebilirsiniz.

Ayrıca videolu anlatıma göz atarak Yeni Kişi Ekleme hakkında daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Skype Donma ve Beyaz Ekran Hatası[/h]Microsoft Skype’e geçiş yaptıktan sonra pek çok hata yaşanmış ve hataların bir kısmı güncellemeler ile giderilmişti. Skype üzerinde karşılaşılan sorunlara dikkat ettiğimizde “Skype” kaynaklı hatalar olabileceği gibi kullanıcıların bilgisayarlarından kaynaklanan problemler de olabileceğini gördük. Benzer sorunlardan birisi olan “Skype Bağlanamıyor Hatası” kullanıcı adı – şifre yazıldıktan sonra oturum ekranının donması ve beyaz ekranda kalması şeklinde etkili oluyor.
İnternet üzerinde yapacağınız kısa bir araştırmada blog ve forumlarda bu hatayla karşılaşan kişi sayısının az olduğunu görebilirsiniz.


[h=2]Skype Beyaz Ekran – Donma Hatası Çözümü[/h]Hatanın çözümü için ilk olarak anti-virüs programınızı devre dışı bırakın ya da geçici süreliğine kaldırın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Başlat > Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Windows Güvenlik Duvarı yolunu izleyin. Karşınıza çıkacak ekranda Windows Güvenlik Duvarını etkinleştirmeniz ya da devre dışı bırakmanızı isteyen bir menü açılacak.
Açılan menüde Windows Güvenlik Duvarını devre dışı bırakın ve Skype programını kaldırıp tekrar yükleyin. Büyük oranda bu işlemi uyguladığınızda sorun ortadan kalkacak ve rahatlıkla Skype hesabınıza giriş yapabileceksiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst