gittigidiyor

Skype Web ile Hesap Açmadan, Programsız Skype Görüşmesi Nasıl Yapılır ?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Skype Web ile Hesap Açmadan, Programsız Skype Görüşmesi Nasıl Yapılır ?

Skype-Web-ile-Hesap-A%C3%A7madan-Programs%C4%B1z-Skype-G%C3%B6r%C3%BC%C5%9Fmesi-Nas%C4%B1l-Yap%C4%B1l%C4%B1r.jpg


Birçoğumuz aile büyüklerimize ya da bilgisayarlar ve yazılımlarla arası iyi olmayan arkadaşlarımıza Skype kullanmayı öğretirken büyük güçlük çekebiliyoruz. Skype’ı indirtip kurulumunu yaptırtmak, hesap açtırtıp hesapla giriş yaptırtmak oldukça güç olabiliyor. Üstelik unutulan şifreler ve hesap isimleri nedeniyle Skype kullanmakta olan tanıdıklarımız SKype kullanmaya devam edemeyebiliyorlar. İşte yeni web servisi bütün bu problemlerin üstesinden gelebiliyor.
Yeni Skype web hizmeti temel olarak tarayıcınız üzerinden Skype’ın bütün fonksiyonlarını kullanabilmenize imkan tanıyor. Bu yazımızda anlatacağımız yolu izleyerek internet tarayıcınız üzerinden Skype yazışmaları, görüntülü sohbetleri ve sesli sohbetleri başlatabilir, insanların tek bir tıklamayla görüşmelerinize katılmasını sağlayabilirsiniz. Tabi ki her zaman olduğu gibi klasik olarak Skype masaüstü yazılımını bilgisayarınıza indirip Skype kullanabilirsiniz:
Dilerseniz programsız ve hesapsız Skype kullanma işini nasıl yapacağınıza göz atalım.
Skype Web ile Hesap Açmadan, Programsız Skype Görüşmesi Nasıl Yapılır ?

İlk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Skype’ın resmi internet sitesini ziyaret edin:

https://www.skype.com/tr/
Skype ana sayfası açılınca aşağıdaki resimde işaretlediğimiz tuşa tıklayın:
Hesapsiz-Programsiz-Skype-Gorusmesi-Nasil-Yapilir-3.jpg

Bu tuşa tıkladıktan sonra kendinize bir kullanıcı adı belirleyin ve boşluğa girin, sonrasında da “Bir görüşme başlatın” tuşuna tıklayın:
Hesapsiz-Programsiz-Skype-Gorusmesi-Nasil-Yapilir-4.jpg


Bu adımdan sonra yeni sayfa yüklenene kadar bir miktar beklemeniz gerekiyor. Yeni açılan sayfa Skype masaüsütü uygulamasının ana penceresine benziyor:
Hesapsiz-Programsiz-Skype-Gorusmesi-Nasil-Yapilir-5.jpg

Bu sayfada işaretlediğimiz alanlardaki bağlantılardan tıklayarak görüşmenizi paylaşmanızı sağlayacak bağlantıyı kopyalayın. Bu bağlantıyı gönderdiğiniz kişi bağlantıya tıkladığından görüşmenize dahil olacaktır. Bu sayede tek tıklamayla Skype görüşmenize katılabiliyorlar. Davet ettiğiniz kişiler göüşmeye katıldığında yazışmaya başlayabilirsiniz. Görüntülü veya sesli sohbet başlatmak için aşağıdaki tuşlardan ihtiyacınız olanına tıklayın:
Hesapsiz-Programsiz-Skype-Gorusmesi-Nasil-Yapilir-6.jpg

Sesli veya görüntülü görüşmeyi başlatabilmek için tarayıcınıza küçük bir eklenti kurmanız, ardından düşük dosya boyutuna sahip bir programı indirip kurulumunu yapmanız gerekiyor. Bu iş için karşınıza çıkacak sayfada “Eklentiyi Yükle” tuşuna tıklayın ve talimatları takip ederek kurulumları tamamlayın:
Hesapsiz-Programsiz-Skype-Gorusmesi-Nasil-Yapilir-7.jpg

Yapacağınız bütün işlemler bu kadar, umarız yazımız işinize yaramıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst