gittigidiyor

Skype Windows 10 uygulaması evrensel olacak, her cihazda çalışacak

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft Windows 10’u duyurduğundan bu yana masaüstü bilgisayardan bilgisayara, her cihazda çalışabilen evrensel Windows platformunun öneminden bahsediyor. Şirketin en büyük iştiraklerinden biri olan Skype’ın, sayıları giderek artan Windows 10 tabletler ve dönüştürülebilir bilgisayarlar için hâlâ pek de mobil dostu olmayan uygulamasında ısrar etmesi doğrusu biraz garip karşılanıyordu.
Neyse ki, bu durum değişiyor. Microsoft Skype’ın tüm özelliklerini entegre edecek evrensel uygulamanın hazırlıklarını yapıyor. Daha da fazlası, gelecekte bu uygulama sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara özel olan uygulamanın da yerini alacak.
Şirket kullanıcı arayüzünü sadeleştirmeye tekrarlanan menüleri ve unsurları kaldırarak başlıyor, böylelikle kullanıcı arayüzü dokunmatik ekranlarla daha rahat kullanılır hâle geliyor. Buna rağmen masaüstü versiyonun tüm özelliklerine hazırlanan ön izleme sürümünde henüz rastlanmıyor. Şu anda bire bir sohbet ve fotoğraf gönderimi gibi standart işler gerçekleştiriliyor.

Ne var ki, ön izleme sürümüyle henüz Skype kullanan veya kullanmayan birisiyle sohbet başlatılamıyor, bir grup oluşturulamıyor ya da grup mesajları gönderilemiyor, sesli veya görüntülü grup sohbetleri yapılamıyor; ekran, dosya veya video mesaj paylaşımı gerçekleştirilemiyor, her bir sohbetin bildirimi yönetilemiyor.
Ancak tüm bu özelliklerin ve daha fazlasının önümüzdeki birkaç sürümle birlikte geleceği Microsoft tarafından dile getiriliyor.
Skype’ın yeni sunacağı deneyimi önceden tatmak isteyenlerin Windows Insiderkullanıcısı olmaları gerekiyor. Şirket şu sıralar performansla ilgili olarak geri bildirimleri fazlasıyla bekliyor. Eski uygulamanın tamamen kaldırılmasıyla birlikte hazırlanmakta olan uygulama da daha fazla kullanıcıya ulaşacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst