gittigidiyor

Smart TV Nedir?

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
Smart TV Nedir?
ADSL Tarifeleri kategorisine 30 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
Özellikle son on yıl içinde hızlanan teknoloji, iletişim araçları alanında büyük yenilikler getirdi. Kullanıcı ile uyumlu, akıllı yani “smart” ürünler de bunlardan biri. Smart ürünler içerisinde en dikkat çekici olanlarından birisi de Smart TV’ler… Gelin onları birlikte tanıyalım.

Smart TV – Akıllı Televizyon Nedir?
Bahsini ettiğimiz son yılların hızlı gelişimleri içerisinde tüketicilerin aklını karıştıran LCD, plazma, LED gibi terimler arasından sıyrılan Smart TV’ler için en kısa haliyle diyebiliriz ki televizyon ile bilgisayar teknolojisinin bir araya getirildiği, televizyonun çalışma prensibini aşarak bilgisayara yaklaşan bir üründür.

Bilgisayarlar Gibi Smart TV’lerin de İşletim Sistemi Var
Bu iki teknolojiyi buluşturan ve Smart TV’yi normal TV’den ayıran en önemli noktalardan birisi bilgisayarlar gibi işletim sistemi sahibi olmaları. Tabi ki asıl önemli nokta, Smart TV ile internete bağlanmak gibi bir imkanın var olması.

Smart TV ile Online İşlemler Yapabilirsiniz
PC ile kullandığınız bütün online hizmetler ve uygulamalar, Smart TV ile de kullanılabilmektedir. Smart TV bir bakıma, bilgisayar ve televizyonu ayrı ayrı kullanmak yerine iki aracın bir araç içerisinde sunulmasıdır. Tabi ki bilgisayar işletim sistemleri için oluşturulan güncellemeler artık Smart TV için de oluşturulmakta.

Her TV Firmasının Smart TV Konsepti Var
Tıpkı bilgisayar firmalarının kendi işletim sistemlerini, kendi donanım özelliklerini yaratması gibi televizyon üreticileri de Smart TV’lerinde kendi konseptlerini yaratarak bir teknoloji rekabeti oluşturuyorlar. Her biri bir diğerinden daha iyi olmak için üretilen akıllı televizyonların keyfini de tüketiciler sürüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst