gittigidiyor

Snagit İndir – Windows için Ekran Görüntüsü Alma ve Ekranı Video’ya Kaydetme Programı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
window10main.jpg

@mehmetkarahanlı @


Snagit, Windows 10, 8.1, 8 ve 7 işletim sistemleri için kullanılabilecek ekran görüntüsü alma programları arasında en gelişmiş özelliklere sahip olanıdır.

Snagit ile yakaladığınız ekran görüntüler üzerinde çok çeşitli çizimler ve maskelemeler yapabilir, ekran görüntülerinize efektler verebilirsiniz. Bu ekran görüntüleriniScreencast.com, Youtube, Google Drive veDropbox gibi platformlara tek tıkla yükleyebilir, email olarak gönderebilir ya da web sitenizin FTP alanına aktarabilirsiniz.

Snagit aynı zamanda çok gelişmiş bir ekran video’su kaydetme aracıdır. Snagit ile video’ya çekmek istediğiniz alanı çerçeve içine alarak kaydı başlatabilir ve istediğiniz noktada durdurabilirsiniz. Sadece ekranı değil aynı zamanda mikrofon üzerinden seslerinizi de kaydedebilir. Kayıt tamamlandığında video’yu istediğiniz noktalardan kesip birleştirebilir ve üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Snagit’i nasıl kullanacağınızı aşağıdaki satırlarda anlattık. Kullanım anlatımına geçmeden önce aşağıdaki “İndir” butonuna tıklayarak Snagit’i indirmelisiniz.
window10main.jpg


Snagit İndir – Windows 10, 8.1, 8 ve 7 için Gelişmiş Ekran Görüntüsü Alma ve Ekran Video’su Çekme Aracı
Tür: Ekran Görüntüsü Alma ve Ekran Video’su Çekme Aracı
İşletim Sistemleri: Windows 10, 8.1, 8, 7 (32 Bit ve 64 Bit)
Dosya Boyutu: 75.1 MB
Versiyon: 12.4
Dil: İngilizce
Üretici: TechSmit
İndir 75.1 MB)
window10main.jpg

Snagit Kullanımı
Programı indirip kurduğunuza göre artık nasıl kullanacağınızı anlatmaya başlayabiliriz.


  1. Snagit’in varsayılan tetikleme tuşu “PrntScr (Print Screen)” tuşudur. Klavyenizden bu tuşa basarak Snagit’i aktif hale getirin.
  2. PrntScr tuşuna bastıktan sonra fare imleciniz “+” işareti halini alacaktır. Farenizin imlecini ekranın istediğiniz bir noktasına götürerek farenizin sol tuşuna bir kere basın fakat bırakmayın. Basılı kalsın. Basılı bir şekilde farenizi istediğiniz bir noktaya sürükleyerek ekran görüntüsünü alacağınız alanı işaretleyin. Zaten bu aşamada kılavuz çizgileri size eşlik edecek ve ekranın hangi alanını seçtiğinizi görebileceksiniz.
  3. Seçimi tamamladığınızda farenizin sol tuşunu bırakın. Aşağıdaki gibi bir ekran oluşacak.

    Snagit ile Ekran Görüntüsü Yakalama
  4. Eğer ekran görüntüsünü yakalamak istiyorsanız resimde işaretli olan 1. sıradaki “fotoğraf makinesi” simgesine tıklayın.
  5. Eğer seçtiğiniz alanı video’ya kaydetmek istiyorsanız 2. sıradaki “video kamera” simgesine tıklayın.
  6. 3. sıradaki “Sola dönük ok” simgesi seçimi yenilemenizi, en sondaki “X (Çarpı)” simgesi de seçim işlemini iptal etmenizi sağlar.
  7. Fotoğraf makinesi” simgesine tıklayarak ekran görüntüsünü yakaladığınızda aşağıdaki gibi “Snagit Editor” penceresi açılacak ve seçtiğini alanın görüntüsü editöre otomatik olarak aktarılacak.

    Snagit Ekran Görüntüsü Düzenleme Editörü Çizim Araçları
  8. Bu editördeki araçları kullanarak ekran görüntünüz üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.
  9. Eğer “video kamera” simgesine tıkladıysanız 3’den geriye sayılacak ve kayıt başlayacak. Kaydı bitirmek istediğinizde tarih – saat’in bulunduğu Windows Bildirim Alanına gelecek olan Snagit simgesinetıklayarak Snagit Video Araç Çubuğunu açabilir ve bu araç çubuğundaki “Durdur” ya da “Duraklat” butonlarına tıklayarak kaydı durdurabilirsiniz.
  10. window10main.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst