gittigidiyor

Sony Xperia Z2 ve Z3 için Güncelleme!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Sony, Android platformunu çalkalayan Stagefright güvenlik açığı için Xperia Z2 ve Xperia Z3 ailesine güncelleme dağıtımına başladı. İşte güncelleme alan Xperia Z2 ve Z3 modelleri!


sonyxperia.jpg
Android telefonlarının başına bela olan Stagefright güvenlik açığı telefon üreticilerini harekete geçirmişti. Stagefright açığını kapatmak için güncellemeler yayınlayan üreticiler tam açığı kapattık derken geçtiğimiz hafta Stagefright’ın daha gelişmiş olanStagefright 2.0 açığı ortaya çıkardı
Sony, Xperia Z ailesi için geçtiğimiz günlerde güncelleme yayınlamış ama Stagefright açığını kapatmayı başarmamıştı. Sony, bugün Xperia Z2, XperiaZ3, Xperia Z3 Dual, XperiaZ3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact veXperia Z2 Tablet modelleri için 23.4.A.1.232 sürüm numaralı güncellemeyi yayınladı. Stagefright kontrol edici uygulaması ile test edilen Xperia güncellemesi ile şimdilik güvenlik açıklarını gidermiş gibi görünüyor.
234a1232-stagefright.png

Stagefright Açığı Nedir?

Stagefright güvenlik açığı; 3. kişilerin MMS mesaj üzerinden Android cihazlardaki tüm bilgilere ulaşmasını sağlıyor. 1 milyarın üzerindeki Android telefonu etkileyen bu açık güncellemeler ile kapatılabiliyor.Stagefright 2.0 açığı ise Web sitelerine yerleştirilmiş zararsız görünen URL adreslerinden, şifresiz Wi-Fi ağlarından ve 3. Parti medya ve sosyal ağ uygulamalarından Android telefonunuza bulaşabiliyor. Stagefright 2.0 açığı için Android telefon üreticilerinin nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst