gittigidiyor

Sony’den yeni bir kontrolcü geliyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
ps5-f776-cover-QeEd_cover.jpg.webp




Konsol dünyasının en önemli ve en popüler isimlerinden biri olan PlayStation, CES 2023 fuarına damgasını vuracak yeni ürününü resmen tanıttı. Hala geliştirme aşamasında olan ve bu nedenle şu an için Project Leonardo olarak isimlendirilen kontrolcüye baktığımız zaman, oval bir zemin üzerine yerleştirilmiş tuşlardan oluştuğunu görüyoruz.

Bununla birlikte yanında harici olarak bulunan joystickleri ile aslında normal kontrolcüden bir hayli farklı görülen bu cihazın geliştirilmesinin çok önemli bir nedeni var: Engelli oyun severler.

Çeşitli sorunları nedeniyle kontrolcülerinde ellerinde tutmak ve oyun oynamakta zorlanan oyun severleri düşünerek böyle bir projeye başlayan Sony, geldiği noktadan son derece memnun gibi görünüyor. Nitekim geliştirilen yeni kontrolcünün modüler yapıda olması birçok sorunun çözülmesini sağlayacak. İyi ama modüler yapı ne demek?

Sony’den tarihe geçecek yeni bir kontrolcü geliyor - Resim : 1


Sony’den tarihe geçecek yeni bir kontrolcü geliyor​

En basit ifadeyle sökülüp takılabilir manasına gelen bu isimlendirmeye göre yeni PS5 kontrolcüsünün tuşları oyunseverin isteğine göre konumlanabilecek. Ayrıca joystickin kontrolcüye mesafesi de yine tamamen oyunsever tarafından ayarlanabilecek.

Bununla birlikte tuşlar için de ayrı ayarlamaların yapılabileceğini hatırlatalım. Buna göre oyunseverler isterlerse aynı işlevi iki farklı tuşa tanımlayabilecekleri gibi, istemeleri halinde iki farklı işlevi tek tuşa da tanımlayabilecekler. Bu sayede birçok oyununun oynanması da fazlasıyla kolaylaşmış olacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst