gittigidiyor

Sony’nin Giriş Seviyesi Yeni Akıllı Telefonu ‘Sony Xperia XA1’

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Sony, Berlin’de düzenlenen MobilDünya Kongresi‘nde, bu yıl tüketicilerin kullanımına sunacağı ürünleri birer ikişer tanıtmaya başladı. Özellikle akıllı telefon alanındaki pazar payını genişletmek adına hemen hemen her seviyede birkaç farklı model tanıtan firmanın bu ürünleri arasından giriş seviyesi ürün segmentinde yer alan Sony Xperia XA1 ürününü sizler için inceledik.
Orta segmente göz kırpan bir giriş seviyesi akıllı telefon olan Sony Xperia XA1, tek parça cam&metal karışımı malzemeden oluşan oldukça tok bir tasarıma sahip. 1280×720 piksel HD çözünürlüklü, 5 inç büyüklükte IPS LCD ekranı bulunan ürünün işlemci yonga seti ise Mediatek işlemci ailesine ait, 64-bit mimariye sahip Mediatek MT6757 Helio P20 işlemci ve Mali T880MP2 grafik çipinden oluşuyor. Orta seviye denilebilecek bu işlemci yonga setini 3GB RAM kapasiteli RAM destekliyor. XA1, giriş seviyesi ürün segmentinde yer alıyor olmasına rağmen ürünün dahili depolama kapasitesi32GB olarak belirlenmiş. Ayrıca istenildiği takdirde bu hafıza, mikro sd kart yardımıyla 256GB’a kadar genişletilebiliyor.
Birçok akıllı telefon markası için kamera üretimi gerçekleştiren Sony, giriş seviyesi ürün segmentinde yer verdiği XA1 serisine ön kamera olarak 30fps’de Full HD video kaydı yapabilen, f/2.0 odak uzaklığına ve otomatik odaklama sensörüne sahip 8MPçözünürlüklü kamera kullanmış. Ürünün arka kamerası ise birçok markanın amiral gemisi seviyesindeki telefonlarına kafa tutar cinsten; 30 fps’de Full HD video kaydı yapabilen, olumsuz aydınlatma koşullarına karşın 1 adet led flaş ile desteklenmiş, 23MPçözünürlüğe sahip olan arka kamera üzerinde aynı zamanda laser otofokus sensör yer alıyor.
Kutusundan Sony kullanıcı arayüzü ile makyajlanmış Android Nougat 7.0 ile çıkan ürünü, bireysel olarak değiştirilemeyen 2300MAH kapasiteye sahip Li-Ion pil besliyor. Tam dolu pil ile 3G modda 600 saate varan bekleme süresi sunabilen XA1 üzerinde aynı zamanda dahili CAT4 modem yer alıyor. 4.5G teknolojisini LTE bandında destekleyebilen ürün, saniyede 150Mbps’ye varan indirme hızı ve saniyede 50Mbps’ye varan yükleme hızı sunabiliyor.
Sony Xperia XA1Toplam kasa ağırlığı 143 gram olan Sony Xperia XA1, sahip olduğu Scratch teknolojisi sayesinde belirli seviyedeki sıvı temasına karşı 9 saate kadar kendini koruyabiliyor. Siyah, Beyaz, Altın ve Pembe renk seçenekleri bulunan ürünün, Nisan ayı sonlarından itibaren 299$ fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst