gittigidiyor

Sony'nin yeni kamerası a9 tanıtıldı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
sony-a9.png



Aynasız tam kare sensörlü fotoğraf makineleriyle fotoğrafçılık sektörüne damga vurmayı başaran Sony, yeni amiral gemisi a9'u tanıttı. Cihazın teknik özellikleri de açıklandı.
Fotoğrafçılıkta yeni dönem başlıyor!

Öncelikle kameranın 24.2 megapiksellik tam kare CMOS sensörüne sahip olduğunu ve tarihte ilk kez sensörün kendi hafızasıyla birlikte geldiğini belirtmemiz gerekiyor.
Sensördeki entegre hafıza çipi de 20 kata kadar daha hızlı okuma süreleri anlamına geliyor. Bu sayede de kameranın gerçekten çılgın işler başarabildiğini söyleyelim. Örneğin bunlardan biri 20 FPS ile otomatik mod ve otomatik netleme ayarıyla birlikte 241 RAW, 362 JPEG fotoğrafı aralıksız şekilde çekebiliyor olması.
Bunların dışında 1/32000'lik Shutter hızı da bugüne kadar görülen en etkili Shutter hızlarından biri. Fotoğrafı çekerken LCD ekranınızda 60 FPS hızında minimal gecikme süresine sahip ön izlemeler de görebileceksiniz.


gsmarena_002.jpg

Son olarak kameranın Sony tarafından 4D Focus adı verilen yeni bir otomatik netleme sistemi kullandığını da belirtelim. Üzerindeki 693 otomatik netleme noktası ile birlikte görülebilir alanın yüzde 93'ünü kaplıyor ve bu da hız gerektiren fotoğrafçılıkta ve video çekimlerinde mükemmel bir obje takibi sağlıyor.
Cihaz çift SD kart slotu, Ethernet portu ve otomatik netleme noktalarını kontrol edebilmeniz adına bir küçük kontrol çubuğu ile birlikte Mayıs ayında satışa sunulacak ve Amerika Birleşik Devletleri için 4.500 Dolar fiyat belirlenmiş durumda.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst