gittigidiyor

Sosyal medyada gelişem son haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook'ta Sahte Haberlerden Korunabilirsiniz[/h][h=2]Facebook’ta yer alan sahte ve spam haberler son dönemlerde gündemde sıklıkla yer alırken Chrome kullanıcılarının küçük bir eklenti ile bu durumdan kurtulabilmesi mümkün.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
facebook-ta-sahte-haberlerden-korunabilirsiniz.jpg
Facebook özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan seçimler sırasında sahte haberler nedeniyle ciddi eleştiri alırken seçim sonrasında ilk iş olarak Facebook tarafından bu haberlere karşı mücadele etmek oldu. Facebook tarafından yapılan açıklamalarda sahte ve asparagas haber yaparak kullanıcıları yanıltan haber sitelerinin ve grupların bu konuda engelleneceği belirtilirken, çalışmalara başlandığı duyuruldu.
Facebook için yaşanan bu gelişmelerin önümüzdeki günlerde sonuçlanması beklenirken Google Chrome kullanıcıları için özel bir eklenti de aynı işlevi görebiliyor. Öyle ki geliştirilen ve Google Chrome Store üzerinden yayınlanmaya başlanan küçük eklenti sayesinde sahte haberleri kolay bir şekilde engelleyebilir ve bu içeriklere yanlışlıkla tıklanmasın da önüne geçebilirsiniz.
Eklenti İle Spamdan Kurtulun
B.S. Detector adı verilen eklenti kişilerin Facebook üzerinde yayınlanan tüm içerikleri kontrol ederek zararlı olanları engelliyor. Böylece kişilerin Facebook ziyaretleri sırasında herhangi bir şekilde zarar görmesi de önleniyor. Bu tip içeriklerin tespit edilmesi halinde eklenti tarafından "Bu web sitesi şüpheli bir kaynak olarak kabul edilmektedir."mesajı ekranda yayınlanırken kullanıcılar da bu mesajlar doğrultusunda Facebook kullanımlarını daha doğru bir şekilde yapabiliyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google Play Filmlere 4K Desteği Geldi[/h][h=2]Google Play için geliştirilen filmler özelliğinde Google yeni bir duyuru yayınladı. Artık filmler 4K desteği ile izlenebilecek.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
google-play-filmlere-4k-destegi-geldi.png
Android işletim sistemlerinde kullanılan Google Play Store farklı özellikleri ile kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılamayı sağlıyor. Bu kapsamda özellikle film izlemek isteyen kişiler için yeni bir seçenek daha sunulurken Google Play Store üzerinden film izleyecek işlerin artık 4K desteği de alabileceği belirtildi. Bu açıdan yapılan yeni özellik ile birlikte kullanıcıların yüksek çözünülükte film izleyebilmesi mümkün.
Servis Cazip Seçenekler Sunuyor
Bu gelişmeler Google Play filmler özelliğinin daha fazla tercih edilmesini sağlayabilir. Bugüne kadar yapılan paylaşımlarda farklı filmlerin ve yüksek çözünürlüklü içeriklerin yayınlandığı Google Play Filmler pek çok kullanıcı tarafından tercih edilirken yapılan son değişiklik bu konuda daha fazla kişinin Google Play Filmler’e ilgi göstermesini sağlayacak. Düşük ücretlere ile film izleme imkanının sunulduğu Google Play Filmler bu bakımdan cazip bir seçenek.
Yapılan paylaşımlarda kullanıcıların sistemden yararlanma noktasında zorlanmadan işlem yapabileceği de görülürken tüm bu imkanlara sahip Google Play Store bugüne kadar ciddi bir gelişme yaşamış durumda. Kullanıcılar tarafından ilgi gösterilen sistemin yeni özellikler ile birlikte çok daha popüler bir hale gelmesine ise kesin olarak bakılıyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Facebook, Microsoft, Twitter ve YouTube Birlik Oldu![/h][h=2]En büyük sosyal paylaşım ağları teröre karşı kullanılan fotoğraf ve video arşivi oluşturmak için birlikte çalıştıklarını söyledi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
facebook-microsoft-twitter-ve-youtube-birlik-oldu-1481021968.jpg
Facebook, Microsoft, Twitter ve Google YouTube resimleri benzersiz bir dijital parmak izi ile tanımlayan ve platformların resmi tanımlamasını ve kaldırmasını kolaylaştıran veritabanı oluşturacak. Bu veritabanının ortak kullanılacak olması da terör içerikli mesajların paylaşılması ve anında sistemlerden kaldırılması noktasında büyük bir kolaylık sağlayacak.
Ortak Mesaj Yayınlandı!
Ortak bir blog yazısında, "Barındırılan tüketici hizmetlerimizde terörizmi teşvik eden içerik için yer yok" denilirken tüm bu mesaj ile birlikte Facebook, Microsoft, Twitter ve Google YouTube durumu onaylamış oldu.
Sistem İngiltere’de Geliştirildi!
Terörün yanı sıra çocuk pornografisi gibi uygunsuz içeriklerin de belirlemesi ve hemen kaldırması adına büyük bir önem taşıyan sistem özel olarak geliştirildi. Teknik İngiltere İnternet İzleme Vakfı tarafından 1 yıllık çalışmanın ürünü olarak sunulan yeni sistem bu bakımdan sosyal ağların ötesine uzanacak ve yüklenen her fotoğrafı özel olarak inceleyecek.
Kara Liste Sıfırlanmayacak!
Veritabanınında kara listeye alınan içerikler platformlardan otomatik olarak çıkmayacağı gibi sistemlere bu fotoğrafların yüklenmeye çalışılması halinde de sistem buna izin vermeyecek. Bu bakımdan kapsam alanında olan görseller bu sayede internette daha az yer alacak. Sosyal ağlar, platformlarının terörist propagandanın yaygınlaştırılmasına engel olmak için çok az şey yaptıkları için bu yıl eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]1 Milyar Yeni Yahoo Hesabı Hacklendi[/h][h=2]Yahoo, Ağustos 2013'te yetkisiz bir üçüncü şahsın bir milyardan fazla kullanıcı hesabı ile ilgili verileri çaldığını duyurdu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
1-milyar-yeni-yahoo-hesabi-hacklendi-1481808421.jpg
Yahoo tarafından yapılan basın açıklamasına göre, birisinin 2013 yılında 1 milyar Yahoo hesabından kullanıcı verilerini çaldığına inandığını söyledi. Bu hırsızlık, Eylül ayında açıklanan 500 milyon hesap çalınmasından farklı çok ayrı bir olay olması da Yahoo’da işlerin giderek kontrolden çıktığını gösteriyor.
Sözcü tarafından yapılan açıklamalarda şirketin 7 Kasım 2016'da ihlaller ile ilgili bilgi alındığını söyledi. Fakat ancak 2016’da ortaya çıkan bu olay için şu anda failler tespit edilebilmiş değil ve aynı zamanda bu kişilerin ortaya çıkarılması da oldukça güç. Yahoo şu anda sadece olaylardan etkilenen tüm kullanıcıların şifrelerini ve şifre kurtarma sorularını değiştirmesini istiyor.
Kredi Kart Bilgileri Alınmadı
Durumun en can alıcı noktası ise kredi kartı verilerinin alınıp alınmadığı. Bu konuda henüz bir şikayet ya da kanıt sunulmadığı gibi Yahoo açıklamasında bu çalınmanın kredi kartı gibi önemli verileri içermediğini duyurdu.
Dark Web’de Yayınlandı
Ağustos 2016 başında, Dark Web'de "Peace" adındaki bir kişi, satılık 200 milyon Yahoo hesabını ve bu hesaptaki verileri listeledi. Bu olay ile birlikte pek çok farklı gelişme de gün yüzüne çıktı.
Satışı Etkileyecek!
Bu durum en çok Yahoo'nun Verizon'a 4.8 milyar dolarlık satışını etkileyecek. Bakalım önümüzdeki dönemlerde ortaya daha neler çıkacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Dün Gece Twitter'a Neden Girilemedi?[/h][h=2]Dün akşam saatlerinden itibaren Twitter'da yaşanan erişim problemi sosyal medyada gündem oldu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
dun-gece-twittera-neden-girilemedi-1482489380.jpg
Dün akşam saat 22.00 itibariyle Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya sitelerine girişlerde yine çeşitli sorunlar yaşandı. Milyonlarca kullanıcı sitelere girişte sorun yaşamanın yanı sıra sisteminin yavaş olması nedeniyle sosyal medya kullanımı mümkün olmadı.23 Aralık Cuma günü sosyal medyanın en büyük gündemi yaşanan bu sorun olurken konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
Resmi Açıklama Gelmedi
Önceki yavaşlatma işlemlerinde hükümet tarafından bu konuda resmi açıklamalar yapılırken yavaşlama ile ilgili detaylar belirtilmişti. Fakat dün yaşanan olayda böyle bir resmi açıklama yapılmadı.
Sosyal medya sitelerinin yanı sıra YouTube gibi video paylaşım sitelerinin de yavaşlaması pek çok farklı spekülasyona yol açtı. Fakat hükümet kanadından özellikle bir müdahale olduğuna yönelik bir açıklama gelmediğinden dolayı yaşanan sorunun daha çok altyapı kaynaklı olduğu düşünülüyor.
Örneklerine Tanık Olduk
Türkiye'de özellikle son dönemlerde oldukça kötü gelişmeler yaşanırken patlama gibi istenmeyen durumlar sonrasında sık sık sosyal medyaya yönelik tedbirler alınıyor. Bugüne kadar yapılan resmi açıklamalarda spekülasyonların önlenmesi, yalan haberlerin yayılmaması ve özellikle kişilerin iletişim konusunda sosyal medyayı kullanmaması adına çeşitli yaptırımların uygulandığı ve sistemde yavaşlamanın gerçekleşti belirtilmişti. Fakat dün akşam yaşanan sorunun ardından her ne kadar beklentiler bu yönde olsa da henüz resmi bir kaynaktan bilgi paylaşılmadı.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Sosyal Medya Operasyonlarında 1656 Kişi Gözaltında![/h][h=2]Sosyal medya soruşturması derinleştiriyor. İşte yapılan operasyonlardaki son durum.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
sosyal-medya-operasyonlarinda-1656-kisi-gozaltinda-1482661386.jpg
Türkiye'den özellikle 15 Temmuz tarihi itibariyle terör örgütü üyelerine yönelik ciddi operasyonlar gerçekleştirilirken yeni operasyonlar sosyal medya üzerinden yapılıyor. Türkiye'de ülkeyi bölücü terör örgütü propagandası yapan ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerine, vatandaşlarına hakaretlerde bulunan kişiler sosyal medya üzerinden tek tek tespit edilmeye başlandı.
Savcılık’tan Dev Operasyon!
Savcılık tarafından yapılan son açıklamalarda Türkiye genelinde başlatılan operasyonlar kapsamında binlerce kişinin tespit edildiği ve gözaltına alma işlemlerine başlandığı belirtildi. Operasyonlar kapsamında Türkiye'de şu ana kadar 3713 kişinin resmi olarak açığa alındığı ve alınan ifadeler sonrasında bu 3710 kişinin 1656 tanesinin gözaltına alındığı belirtildi.
Son 6 ay içerisinde hızlandırılan bu operasyonlarda özellikle sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlar inceleniyor. Aynı zamanda sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan bildirimler dikkate alınıyor. Şu anda yaklaşık 10 bin kişinin daha inceleme altında bulunduğu belirtilirken gözaltına alınan kişi sayısının artacağı tahmin ediliyor.
Son dönemlerin en kapsamlı operasyonlarının yürütüldüğü Türkiye'de sosyal medya hesapları üzerinden de artık gözaltı ve adli süreçlerinin işletilmesi mümkün durumda. Bu bakımdan kullanıcıların sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına dahi dikkat etmesi gerekiyor. Sosyal medya kullanıcılarının daha çok dikkatli olmaya başladığı bu alanda özellikle terör örgütü propagandası yapan kişilerin şikayetleri direkt internet üzerinden resmi kurumlara iletilebiliyor. Yapılan şikayetlerin dikkatli bir şekilde incelenmeye başlaması ile birlikte Türkiye'de sosyal medya üzerinden terör avının yapılmasını sağlıyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Netflix 2016'da Nasıl Başarılı Oldu?[/h][h=2]Netflix için 2016 yılı adeta büyüleyiciydi. Disney’le olan büyük anlaşması bile bu yılın başarılarıyla ilgili küçük bir dipnot.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
netflix-2016da-nasil-basarili-oldu-1482678769.jpg
Netflix, dünya çapında erişilebilirliğinin duyurusunu 2016 yılı itibari ile yaparken bu yıl altın yıl olarak geçirildi. Öyle ki artık Netflix, büyük kablo rekabeti karşısında daha fazla müşteri ve erişime sahip bir medya devi olarak yerini sağlamlaştırdı. Bugünlerde, sadece birkaç yıl önce düşünülemez bir başarı Netflix ile elde edilirken Türkiye için dahi oldukça zengin seçenekler sunulmaya başlandı.
Küresel Büyüme Başarılı!
Geçen sene CES'de en büyük sürprizlerden biri, Netflix'in hizmetini küresel olarak genişletmesiydi. Dünya genelinde önemli bir atılım yapan marka için en büyük eksik Çin. Ülkenin lisans gereksinimlerini karşılamaya çalışan Netflix'i şu anda ülkede çevrimdışı. Fakat özelikle Çin gibi bir ülkenin de desteğinin alınması halinde 2017 yılının da parlak bir şekilde geçirilmesi mümkün olabilir.
Hedef Orijinal İçerik!
Şirketin arşivin yarısını orijinallerle doldurmayı hedefliyor. Bu konuda üstelik güçlü bir ilerleme de kaydedildi. Bu yıl, Stranger Things ve Luke Cage, Marco Polo ve The Get Down gibi büyük bütçeli yapımlar Netflix'e eklenirken büyümede tüm bu yapımların da etkisi oldukça fazla oldu.
Netflix Kaliteyi Yükseltti!
Netflix ilk çıktığı dönemlerde kablo ve Blu-ray disklerini yakalamaya çalışırken bu rekabette kısa sürede öne geçti. Yüksek çözünürlüklü video, surround ses ve hatta 3D gibi özellikler sisteme eklendi. Bununla birlikte Ultra HD'nin ortaya çıkışı ile Netflix, Ultra HD Blu-ray, Comcast ve DirecTV gibi rekabete henüz yeni başlamışken, yüksek çözünürlüklü 4K akış sunan HDR'yi ilk sunan sağlayıcılardan biri de oldu.
Tüm bu gelişim çizgisinde yeni dizileri ve filmleri ile 2017’ye hazırlanan Netflix, bu alanda Türkiye’deki müşterileri için de pek çok sürpriz sunabilir.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst