gittigidiyor

Sosyal Televizyon Hayatımıza Giriyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nielsen, Facebook ile işbirliğine gitmeye hazırlanıyor. Yeni iş birliği ile Nielsen, kullanıcıların diyaloglarından faydalanarak, dizi reytinglerini ölçmeyi planlıyor.

sosyal-tv.jpg
A.Nielsen’in 1920'li yıllarda reklam analizini çalışmalarına başlamıştı. Nielsen şimdi de hayatımıza yeni bir kavram sokmaya hazırlanıyor.
“Sosyal TV” şeklinde niteleyebileceğimiz yeni kavram; Nielsen ileFacebook’un ortak çalışması sonucu ortaya çıkacak. Sosyal medya sitesindeki kullanıcı yorumları sayesinde TV reytingleri ölçülecek.
İşbirliği kapsamında, Facebook üzerinden beğenilen, paylaşılan veya arkadaşınızla sözünü ettiğiniz bir dizi “reyting” olarak değerlendirilerek verilere aktarılacak.
“Sosyal Medya Reyting Puanı” şeklinde kullanıcılara sunulacak sonuçlar, televizyon dizilerinin izlenmesinin yanı sıra konuşulma durumuna da değinmiş olacak.
nielsen-fb-tv-hed-2016.png

Facebook ile yapılan bir anlaşmanın, yan kuruluş olan Instagram, WhatsApp gibi ortamlara da sıçraması için hiçbir engel yok gibi gözüküyor.
Reklam endüstrisi adına özel hayata yapılan müdahalenin getirileri ne olur bilinmez; fakat henüz düşünce aşamasında olan projenin beklenmedik sonuçlar meydana getireceğine kuşku yok
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst