gittigidiyor

SSD Fiyatları Düşmeye Devam Ediyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Mekanik disklere göre çok daha iyi bir PC deneyimi vadeden SSD'ler, gün geçtikçe ucuzlamaya devam ediyor. Son dönemde SSD fiyatlarında ciddi bir düşüş görülüyor.


samsung-ssd.jpg
SSD'ler belki de PC kullanıcıları için son dönemde görülen en önemli geliştirmelerden biri.
Çünkü mekanik disklere göre çok hızlı bir performans sunan SSD'lersayesinde hem işletim sisteminin açılış hızı inanılmaz kısalıyor hem de SSD'ye kurulan uygulama performansında ciddi artış görülüyor.
SSD fiyatlarında önemli düşüş

İlk çıktığı zamanlarda her yeni teknoloji gibi pahalı fiyatlarla karşımıza çıkan SSD'ler, 2012 yılından bu yana sürekli ucuzlama ivmesi gösteriyor.
DRAMeXchange verilerine göre MLC tabanlı SSD fiyatları yılın ilk çeyreğinde %10 ila %12, TLC tabanlı SSD fiyatları ise %7 ila %12 oranında ucuzladı.
ssd-modelleri.jpg


Yurtdışı fiyatlarına göre 128 GB'lık bir SSD şu anda 38 dolar ila 49 dolararası bir fiyatta bulunabiliyor.
250 GB SSD modelleri ise 50 dolar ila 81 dolar arasında değişiyor. Bu düşüşe rağmen tabii ki GB başına düşen maliyeti hesaplarsanız HDD'lerinSSD'lere oranla 4 kat ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak performans ve dayanıklılık tarafında SSD'lerin çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.
2016 ila 2022 arasında 250 GB ile 500 GB kapasliteli SSD modellerinin yaygınlaşması bekleniyor. Gün geçtikçe yüksek kapasiteli SSD'leri bile uygun fiyatlarda bulabileceğiz ve böylece belki de yavaş yavaş mekanik disklerin sonunu göreceğiz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst