gittigidiyor

Starlink Türkiye’ye geliyor

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
ABD ve Avrupa’nın büyük bir kısmında hizmet veren Starlink, diğer ülkelere yayılmaya devam ediyor. Şirketin hizmet haritası, kısa süre önce güncellendi ve bununla beraber Türkiye’de hizmete başlayacağı tarih belli oldu.

Starlink Türkiye’de ne zaman hizmete başlayacak?​

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX’e ait olan Starlink, dünya yörüngesindeki binlerce uydu üzerinden internet bağlantısı sunuyor. Şu anda ABD, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde mevcut.

Starlink, daha önce ülkemiz için hizmet vereceği tarihi 2023’e ertelemişti ve kısa süre sonra da bu tarihi belirsiz olarak değiştirmişti. Şirketin geçtiğimiz saatlerde güncellenen haritasına göre Starlink, Türkiye’de 2024 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Starlink hizmetinin ülkemizdeki fiyatı henüz bilinmiyor. Şirket, yurt dışında 499 dolara kurulum hizmeti sunuyor. Servisin aylık ücreti ise 99 dolar. Eğer Türkiye için dolar kuru üzerinden bir fiyatlandırma yapılırsa, kurulum ücreti 10 bin TL, aylık ücreti ise 1 bin 900 TL civarlarında olabilir. Önümüzdeki günlerde daha fazla detay belli olacaktır.

Starlink ne kadar hız sağlıyor?​

Geçtiğimiz aylarda Speedtest tarafından paylaşılan rapora göre Starlink, birçok ülkede geniş bant indirme hızlarını geride bıraktı. Hizmet, ABD’de 4. çeyrekte 104.97 Mbps indirme hızına ulaştı. Ancak ülkedeki en yüksek ve en düşük indirme hızının orantısız olduğunu belirtelim. Örneğin en yüksek indirme, 191.08 Mbps ile Florida’dayken, en düşük indirme hızı ise 64.95 Mbps ile Oregon eyaletinde.

Starlink, Ookla’nın anketine göre 18 ülkenin 14’ünde, sabit internet sağlayıcılarından daha yüksek bir performans gösterdi. Örneğin Avustralya’daki sağlayıcılar ortalama olarak 51,35 Mbps indirme hızı sunuyorken, Starlink ise 141,55 Mbps‘lik bir hız sağladı.



İnşallah taş koymazlar da bir Firma tercih edilsin edilmesin Türkiye ye girer.....Çok daireli konutlarda fiyat daire başına bölünerek de kullanaılabilir...Bugünkü konut aidatlarını düşünürsek yüksek bir ücret değil.....

shiftdelete
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Marketing_LandingHighspeed.jpg



İşte bir Starlink alıcı anteni.....30 gün deneme süresi veriyor.....




Marketing_LandingPlugin.jpg



Bu da Starlink uydu Kiti .......İnternet için tabii ki...
Starlink ile kullanıcılar, geçmişte uydu internet ile mümkün olmayan faaliyetlerde bulunabilirler.Görüntülü arama-Çevrim içi oyun ve daha niceleri....

Starlink'in yüksek hızlı, düşük gecikmeli hizmeti, Dünya çevresinde düşük bir yörüngede faaliyet gösteren, son derece gelişmiş uydulardan oluşan dünyanın en büyük takımyıldızı sayesinde mümkün kılınmıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst