gittigidiyor

Steam Deck İçin Windows 10 Sürücüleri Yayınlandı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
steam-deck-windows-10-suruculeri-yayinlandi-640x359.jpg



Valve bugün Steam Deck taşınabilir konsolu için Windows sürücüleri sağladığını duyurdu. Bu sürücüler, Microsoft’un işletim sistemini kullanmak isteyenler için önemli donanım uyumluluğu sağlayacak.


Bugün piyasaya sürülen sürücüler GPU, WiFi ve Bluetooth gibi fonksiyonların sağlıklı çalışmasına vesile olacak. Valve, ses sürücülerinin AMD ile hala üzerinde çalışıldığını, bu yüzden henüz yayınlanmadıklarını söyledi. Bu nedenle Steam Deck’teki hoparlörler veya kulaklık jakı aracılığıyla ses desteği sorunları meydana gelebilir. Kullanıcıların Bluetooth veya USB ses cihazlarını kullanmalarıyla birlikte sorun geçici olarak çözülebilecek.

Sürücüler şu an için yalnızca Windows 10 uyumluluğu getiriyor. Windows 11 için gerekeli olan fTPM özelliği ve diğer fonksiyonların da üzere eklenmesi üzerinde çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Steam Deck şu anda dual boot’u (çift önyükleme) desteklemiyor. Fakat bu özellik daha sonra gelecek. Bu nedenle Windows’u kurmak istemeniz hâlinde SteamOS’un (Bir Linux dağıtımı ve Valve’nin kendi işletim sistemi) cihazdan silinmesi ve Windows kurulması gerekiyor. Fakat gelecek dönemde dual boot desteğinin geleceğini yineleyelim. Steam Deck almayı düşünüyor ve Windows kurma gibi bir düşünceniz varsa desteğin gelmesini beklemek mantıklı olacaktır.

Ayrıca işin aslına baktığımızda Steam Deck konsolu taşınabilir x86 tabanlı bir PC ve bu nedenle herhangi bir masaüstü işletim sisteminin kurulmasını desteklediğini açıkça söyleyebiliriz. Fakat tam işlevsellik hala yerel sürücü desteği gerektiriyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst