gittigidiyor

Steam, en çok kullanılan işletim sistemini açıkladı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Oyun dünyasının en önemli platformlarından biri olan Steam, sahip olduğu verilerle oyuncular için oldukça keyifli bir bilgi kaynağı haline geldi. Düzenli aralıklarla açıklanan haftanın en çok satılan oyunları, ayın en çok satılan oyunları, en çok oynanan oyunlar gibi tamamen oyunlara yönelik istatistiklerin yanı sıra, oyuncuların kullandıkları işletim sistemleri gibi veriler de bir hayli ilgi görüyor.

Diğer bir taraftan ise, özellikle Windows işletim sistemlerini ilgilendiren bu veriler, Amerikalı teknoloji devinin en yeni işletim sistemi olan Windows 11’in performansını görebilmek açısından da büyük önem taşıyor. Her ne kadar Microsoft, yeni işletim sistemiyle alakalı nokta atışı verileri paylaşmaktan kaçınsa da, Steam kanalından gelen bu veriler Windows 11’in gelişim sürecini az da olsa anlamamızı sağlıyor.

Steam, en çok kullanılan işletim sistemini açıkladı​

Peki oyun platformu olarak Steam’i tercih eden oyuncuların en çok tercih ettikleri işletim sistemi hangisi dersiniz? Cevap kolay, tabi ki Windows 10. Paylaşılan bilgilere göre, tüm PC oyuncuları içerisinde %68,49’u tercihini Windows 10’dan yana kullanıyor. Ancak bu oranın bir önceki haftaya göre %0,57’lik düşüş gösterdiğini hatırlatalım.

Windows 11 kullanıcılarına baktığımız zamansa, bu grubun tüm kullanıcıların %24,84’ünü oluşturduğunu görüyoruz ki Windows 11 kullanıcı sayısında ise %1,06’lık bir artış oranı söz konusu. Zaten gelen verilerde de Windows’un kullanıcı sayısının ufak oranlarda arttığını görüyorduk.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst