gittigidiyor

Steam Hesabınız Kaç Para Ediyor..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Steam hesabınızın ne kadar edeceğini hiç düşündünüz mü? Bir nevi Steam hesap makinası işlevi gören SteamDB sayesinde Steam hesabınızın değerini öğrenebileceğiniz gibi oyun süreniz, ban geçmişiniz, oyunların ne kadarını bitrdiğiniz ve başarım durumunuz gibi pek çok istatistiğe de ulaşabilirsiniz.

Bir oyuncunun Steam kütüphanesi onun için adeta koleksiyon değerindedir.​

Bir oyuncunun Steam kütüphanesi onun için adeta koleksiyon değerindedir.


PC oyunculuğunun kalesi konumunu yıllardır koruyan Steam oyunculara sağladığı pek çok avantajla hala lider konumda. Çılgın indirim dönemlerinde kütüphanelerimizi doldurma isteğimize karşı koyamadığımız Steam'de emek emek oynadığımız ve kütüphanelerimizde yer alan oyunların profilinizdeki toplam değerini hiç düşünmüş müydünüz?

Steam hesap değeri öğrenme konusunda biz oyuncuların imdadına SteamDB yetişiyor.​

Steam hesap değeri öğrenme konusunda biz oyuncuların imdadına SteamDB yetişiyor.


Pek çok oyuncunun aklını kurcalayan sorulara yanıt bulabildiğimiz SteamDB, yada uzun adıyla anmak gerekirse Steam Satabase bizlere Steam hesap değeri hesaplamaktan tutun da bir hesabın ban geçmişini, oyunlardaki başarım oranımızı, kütüphanemizdeki oyunların ne kadarını oynayıp ne kadarına elimizi dahi sürmediğimizi kolayca gösteriyor.

Peki SteamDB ile Steam hesap değerimizi nasıl öğreneceğiz?​

Peki SteamDB ile Steam hesap değerimizi nasıl öğreneceğiz?


Bu işlemi gerçekleştirmek için çok kolay birkaç adımı takip etmeniz yeterli. Aşağıdaki basit adımları uygulayarak Steam hesap değeriniz başta olmak üzere tüm istatistiklerinizi kolayca görüntüleyebilirsiniz.

İlk adım elbette Steam Database üzerinden Steam Calculator'a ulaşmak.​

İlk adım elbette Steam Database üzerinden Steam Calculator'a ulaşmak.


  • Steam Calculator'a kolayca erişmek için burada yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.
  • Daha sonrasında 'Your profile url or steamid' yazan kısma belirtildiği üzere Steam kullanıcı adınızı veya Steam profil bağlantınızı yapıştırın. Bu noktada Steam profil linkiniz ile işlem yapmanın daha sağlıklı sonuç verdiğini de belirtmek gerek.
  • Sonrasında 'Get disappointed in your life' kısmına tıklayarak hesaplama işlemini başlatın.

Bu işlemlerin ardından sizi böyle bir sayfa karşılayacak.​

Bu işlemlerin ardından sizi böyle bir sayfa karşılayacak.


Bu sayfada yer alan 'Account Value' kısmındaki yer alan yeşil tutar hesabınızın minimum, kırmızı tutar ise maksimum ederini göstermekte. Steam hesap değerinizi TL cinsinden olduğu gibi Euro ve Dolar da dahil olmak üzere pek çok ülkenin para birimi cinsinden öğrenebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ' Want to calculate value of your own Steam account?' kısmının altındaki para birimi kısmını değiştirmek.

Steam hesap değerinizi öğrendikten sonra diğer istatistiklerinize de göz atmayı unutmayın.​

Steam hesap değerinizi öğrendikten sonra diğer istatistiklerinize de göz atmayı unutmayın.


Tüm bunların yanı sıra ortalama oyun süreniz, oyun başına ortalama oyun süreniz, sahip olduğunuz oyun sayısı, sahip olduğunuz oyunlardan kaçını oynadığınız, oyunlarınızın fiyat aralıkları, Steam başarımlarınız, oyunlarınızı hangi platformda oynadığınız gibi istatistikler de sayfanın aşağısında yer almakta.

Steam hesap değerinizi satış yapmak amacıyla öğrendiyseniz dikkat!​

Steam hesap değerinizi satış yapmak amacıyla öğrendiyseniz dikkat!


Steam Database tarafından sunulan bu hizmetin en büyük kullanım amacı elbette Steam hesaplarını satışa çıkartmak isteyen kişilerin hesaplarının gerçek ederini öğrenip ona göre fiyat biçme istekleri. Ancak bu noktada Steam politikaları ve kuralları gereği hesap satışının yasal olmadığını hatırlatmakta fayda var. Çeşitli yollarla oyuncular arasında Steam hesap satışı yapılıyor olsa da Steam'in bu konudaki tutum ve kuralları oldukça açık.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst