gittigidiyor

Steam siyah ekran sorunu

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Windows 11/10 PC'nizde Steam siyah ekran sorunu mu yaşıyorsunuz ? Veya Steam çalışmıyor mu? İşte sorunu nasıl çözebileceğinize dair tam bir kılavuz.

Steam, oyunlarınızı masaüstüne yüklemenizi ve oynamanızı sağlayan bir video oyunu dijital dağıtım hizmeti. Çoğu zaman sorunsuz bir oyun deneyimi sağlarken, bununla ilgili sorunlarla karşılaşmak da mümkün olabiliyor. Kimi kullanıcılar Steam siyah ekran sorunu yaşadığı ve bu yüzden uygulamayı kullanmadığına dair şikayetler alıyoruz. Bazı kullanıcılar uygulamanın yüklenmediğini veya çalışmadığını da söylüyor. Bu tür sorunlar yaşayanlardan biriyseniz bu yazımız tam size göre. Bu rehberde, bu sorunlardan kurtulmanızı ve Steam uygulamanıza girmenizi sağlayacak bazı önerilerde bulunacağız.

Steam'im neden hiçbir şey göstermiyor?​

Steam uygulamasında hiçbir şey görmemenizin veya siyah bir ekran almanızın farklı nedenleri olabilir. İşte olası nedenlerden bazıları:

  • Bozuk veya güncel olmayan grafik sürücülerinden kaynaklanabilir. Bu nedenle, sorunu çözmek için güncel GPU kartı sürücülerine sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Sorun, Steam'deki kötü veya bozuk web tarayıcı önbelleği nedeniyle olabilir. Steam'deki web tarayıcı önbelleğini temizleyerek sorunları çözebilirsiniz.
  • Bozuk uygulama önbelleği, Steam siyah ekran sorunu için başka bir neden olabilir. Bu durumda, Steam uygulamasının önbelleğini temizlemeyi deneyin.
  • Steam uygulamasının bozuk ya da yanlış yüklenmesinden de kaynaklanabilir. Bu nedenle, uygulamayı yeniden yükleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Ekranım neden aniden kararıyor?​

Ekranınız kararırsa, sorunun çeşitli nedenleri olabilir. Bozuk PSU, hız aşırtma, bozuk GPU kartı sürücüleri, güncel olmayan işletim sistemi dosyaları veya güç paraziti nedeniyle oluşabilir. Ancak, siyah ekran sorununu HDMI/VGA Kablosunu kontrol etme, hız aşırtmayı devre dışı bırakma, Windows'u güncelleme, grafik sürücülerini güncelleme vb. gibi düzeltmeleri kullanarak çözebilirsiniz.

Steam siyah ekran sorunu neden olur?​

Steam'de veya yüklenmiyorsa siyah ekran sorununu çözmek için deneyebileceğiniz yöntemler şunlardır:



Steam siyah ekran sorunu nasıl düzeltilir?



  • Grafik sürücünüzü güncelleyin.
  • Web tarayıcı önbelleğini silin.
  • Steam uygulama önbelleğini silin.
  • Beta Katılımını devre dışı bırakın.
  • Steam kısayolunuza -no-cef-sandbox ekleyin.
  • Uygulamayı kaldırın ve ardından Steam'i yeniden yükleyin.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst