gittigidiyor

Steam'de Capcom oyunlarına %400 zam geldi

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ülkemizde oyun oynamak, özellikle büyük bütçeli yani AAA dediğimiz yapımlar için bir hayli zorlaşmış durumda. Daha doğrusu zaten lüks olan bu oyunların alımı artık iyice imkansıza doğru gidiyor. Steam ise diğer platformlara nazaran döviz kurunu daha düşükten alması ile oyuncuların kalesi gibi dimdik ayakta dursa da bazı firmaların yavaş yavaş bu açığı kapatmaya başladıklarını görmeye başladık. İşte Steam'de Capcom oyunlarına %400'e varan zalar yapılmaya başlandı.
Steam'de Resident Evil oyunlarına %400 zam geldi

Capcom özellikle AAA oyunlarının çıkış fiyatını Steam platformunda diğerlerine nazaran daha uygun tutan bir firma. Resident Evil oyunları ya da diğer yapımlar olsun hep çıktıkları dönem diğer büyük bütçeli oyunlara göre daha uygun fiyatlandırmalara sahip olduklarını görüyorduk. Fakat gelen son zamlar sonrasında muhtemelen bu durumda büyük bir değişiklik yaşanabilir.

Capcom başta Resident Evil serisi başta olmak üzere birçok oyununa zam yapmış durumda. Üstelik oyunların çıkış dönemine göre %400'e kadar varan bir oran söz konusu. Normalde 70 - 80 TL bandında seyreden eski oyunlarının bile 200 TL üzerine çıktığını görüyoruz. Diğer taraftan artan bu fiyatlara, gelen zamlara rağmen bu oyunların fiyatlarının hala yurt dışından uygun bir halde olması ise gerçekten trajikomik bir durum. Bazı oyunlar için yapılan zamlar ve eski fiyatları şu şekilde;

Resident Evil 1 Remake: 40 TL - 200 TL
Resident Evil 2 Remake: 179 TL - 403 TL
Resident Evil 7: 89 TL - 202 TL
Devil May Cry HD Collection: 89 TL - 300 TL
Devil May Cry 5: 250 TL - 300 TL
Mega Man 11: 89 TL - 300 TL
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst