gittigidiyor

Su kullanmayan Çamaşır Makinesi....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

LG, susuz yıkama teknolojisini kullanan yeni bir çamaşır makinesi geliştirmeye başladı. Cihazın, çamaşırları yıkamak için su yerine karbondioksit kullanacağı ifade edildi.​

Geleneksel çamaşır makineleri, genellikle az miktarda çamaşırı yıkamak için çok fazla deterjan ve suya ihtiyaç duyuyor. Bu da dünya genelinde yüksek miktarda temiz su israfına yol açıyor ve çevre kirliliğini olumsuz etkiliyor. Güney Koreli teknoloji devi LG ise bu problemi hedef alarak son tüketici için piyasaya sürülecek olan ve susuz yıkama teknolojisini kullanan bir çamaşır makinesi geliştirmeye başladı.
Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; projenin henüz geliştirme aşamasında olan şirket, yeni teknolojiyi Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığı'na onaylattı. Geliştirilen çamaşır makinesinin, çamaşırları yıkamak için su yerine karbondioksit kullanacağı ifade edildi.
Söz konusu teknolojinin, özel bir soğutma ve sıkıştırma işlemi kullanarak karbondioksiti doğal gaz formundan sıvı hale dönüştüreceği kaydedildi. Karbondioksit gazının sıvı hale getirilmesinin ardından çamaşır makinesinin, kirli çamaşırları hiç su veya deterjan kullanmadan yıkayabileceğinin de altı çizildi.


Paylaşılan diğer bilgilere göre; çamaşır makinesi, çamaşırlardan kirleticileri uzaklaştırmak için sıvı hale getirilen karbondioksitin viskozite ve yüzey geriliminden faydalanacak. Yıkama işleminin ardından cihaz, sıvı karbondioksiti orijinal gaz formuna geri dönüştürerek bir sonraki yıkamada tekrar kullanacak. Böylece makine, herhangi bir gaz salınımı veya deterjan karışımlı su atığı oluşmasının önüne geçecek.

Sistem, güncel olarak çamaşır makinelerinin israf ettiği su miktarından önemli bir tasarruf sağlayacak. Geliştirme sürecinin sona ermesiyle birlikte LG, araştırma laboratuvarında makinenin ilk ünitesini kuracak. Burada cihaz, piyasaya sürülerek son tüketici beğenisine sunulmadan önce 2 yıl boyunca test edilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst