gittigidiyor

Süper Hızlı SD Hafıza Kartları Geliyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]SD 5.0 standardını destekleyen yeni SD hafıza kartları, özellikle 4K ve 8K video kayıtları için geliştirildi.[/h]SD hafıza kartlarıyla ilgili standartları belirlemekle yükümlü olan SD Association tarafından yapılan açıklama, yeni standardı destekleyen SD hafıza kartlarının önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacağını gösterdi.
Özellikle 4K ve 8K video içeriklerin hızlı kaydedilmesi amacıyla geliştirilen yeni SD 5.0 hafıza standardı, NAND bellek teknolojisindeki en yeni gelişmelerin kullanımını hedefliyor. Pek çok bellek üreticisi resmen açıklanan yeni standarda uygun SD kartların üretimine başlamış.
Bu yeni SD hafıza kartları, halen cihazlarda bulunan SD kart girişlerini kullanacak şekilde geriye dönük uyumlular. Bu yeni kartların çok hızlı olmasının ana sebebi, içlerindeki yeni nesil mikro işlemciler. Veri akışının gelişmiş kontrolü sayesinde, bu yeni kartlara aynı anda bir çok farklı 4K video akışı kaydedilebiliyor.
Her ne kadar sıradan bir SD hafıza kartı olarak kullanılmaları mümkün olsa da, bu yeni nesil kartların esas amacı gittikçe artan 4K ve 8K video içerik üretimini kolaylaştırmak. 4K ağırlıklı çalışacak tüketicilerin yeni kartlarda V60 koduna dikkat etmeleri istenirken, 8K video için V90 kodlu kartlar öneriliyor.
Her yeni teknoloji gibi bu yeni SD kartlar da çok ucuz olmayacak. Yurtdışında satışa çıkan bir markadan örnek vermek gerekirse, SanDisk’in 512GB Extreme Pro modelinin fiyatı dışarıda 400 dolar olarak belirlenmiş. Tabii ki daha düşük kapasiteli ve daha uygun fiyatlı kartlar da başka markalardan gelecektir.
Yeni standardı gösteren tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.



 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst