gittigidiyor

Süper Kupa Eintracht Frankfurt’u deviren Real Madrid’in

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Geçtiğimiz sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu İspanya temsilcisi Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Almanya ekibi Eintracht Frankfurt, UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Finlandiya'nın başkentindeki Helsinki Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Real Madrid, kupayı müzesine götürdü.

Real Madrid’i Avrupa’nın en büyüğü yapan goller David Alaba ve Karim Benzema’dan geldi.

Bu zaferle Real Madrid, 14. Avrupa kupasını kazanırken, müzesindeki Süper Kupa sayısını da Milan ve Barcelona ile eşitledi. Süper Kupa’yı 5. kez müzesine götüren Real Madrid, kupayı en çok kazanan takımlar arasına girerek tarihe geçti. İspanyol ekibi daha önce 2002, 2014, 2016 ve 2017 yıllarında bu kupayı kazanmayı başarmıştı.
BENZEMA, RAUL’U GERİDE BIRAKTI

Karşılaşmada 38. dakika oynanırken Casemiro’nun pasında Alaba bomboş durumda topu ağlara gönderdi ve İspanyol ekibini 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da etkili taraf Madrid’di. Maçın 65. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Vinicius’un pasında Benzema farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Real Madrid, Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Karim Benzema, Süper Kupa finalinde attığı golle Real Madrid efsanesi Raul’u geçerek kulüp tarihinin en fazla gol kaydeden 2. futbolcusu oldu. Benzema, Real Madrid formasıyla 324 kez ağları havalandırmayı başardı.

Zirvede ise 450 golle Cristiano Ronaldo bulunuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst