gittigidiyor

Tablet Teknolojisinde yeni nesil ürünlerin tanıtımı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsung-ocg2.jpg

Samsung Galaxy Tab 4 10.1, 64-bit işlemci ile sunulabilir

Samsung’un yeni Galaxy Tab ailesi 64-bit işlemciler ile sunulabilir.

Geçtiğimiz 2015 senesi başında ilk olarak CES 2015’de yeni tablet modellerini duyuran Samsung, bu sene ise CES 2015’de tablet duyurusu gerçekleştirmedi. Tahminler firmanın İspanya, Barcelona’da mart ayı başında düzenlenecek olan MWC 2015, Mobil DünyaKongresi’nde tablet duyurusu gerçekleştirebileceği şeklinde.
samsung-galaxy-tab-4-10.jpg
Daha önce hatırlanacağı üzere Samsung Galaxy 4 8.0 tabletin 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 yonga seti içeren versiyonunun sunulabileceği yönünde bilgiler gelmişti. Şimdi de Samsung Galaxy Tab 4 10.1’un 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 yonga seti içeren versiyonunun yakında sunulabileceğini söyleyebiliriz. Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Bluetooth sertifikasyonu sitesi Bluetooth SIG’de göründü. 64-bit işlemci içeren Galaxy Tab 4 8.0 GFXBench’de ortaya çıkarken ve GFXBench üzerinden de hakkında bir çok bilgi gelirken, 10.1″ ekranlı versiyon için çok fala detay bulunmamakta. 10.1″ versiyon büyük ihtimalle teknik özellik olarak 8″ versiyonla aynı olarak gelecek. Şu anda her iki versiyon hakkında da bilgi gelirken, henüz Galaxy Tab 4 7.0 hakkında bilgi ise bulunmuyor. Bakalım Samsung, Mart başında bu yeni güncellenmiş tabletlerini duyuracak mı, hep beraber göreceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nexus 9 Hakkında Her Şey!

Google ile HTC’nin ortak çalışmaları sonucu ortaya çıkan Nexus 9 tablet tanıtıldı. Android 5.0 Lolipop ile çalışan tabletin tüm özelliklerine yakından bakıyoruz.

nexus9-1413393642.jpg
Google uzun yılların ardından HTC ile orta çalışmaları sonucu ortaya çıkan ilk cihaz olan Nexus 9 tableti tanıttı. Son bir kaç aydır konuşulduğu gibiHTC tarafından üretilen ve Nvidia Tegra K1 yonga setine sahip olan tablet, teknik özellikleri ve tasarımı ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Android 5.0 Lolipop işletim sistemi ile çalışan Nexus 9, tabletlerde görmeye alışık olmadığımız 8,9 inçlik, 4:3 orana sahip bir ekran ile geliyor. 2048 x 1440 piksel çözünürlüklü bu ekran, IPS LCD teknolojisi ile çalışmakta. Tabletin inceliği ise 7,9 mm seviyesinde.
Teknik özellikleri neler?
Tabletin kalbinde 2,3 GHz saat hızında çalışan 64 Bit Nvidia Tegra K1işlemci ve 192 çekirdekli olması ile dikkat çeken Keepler DX1 GPUbulunmakta. Grafik işlem birimi sayesinde özellikle oyunlarda yüksekperformans sergileyecek olan Nexus 9’un RAM miktarı ise 2 GB olarak açıklandı.
nexustab.jpg
Hafıza ve Batarya
Nexus 6’nın aksine 16 ve 32 GB hafıza seçeneklerine sahip olan Nexus 9’un hafıza kartı girişi maalesef bulunmuyor. Nexus 9’un bataryası ise6700 mAhgücünde.
Kamera ve renk seçenekleri
Önceki Nexus tabletlerin aksine arka kamerasında LED flaşı da bulunanNexus 9, 8 MP arka ve 1,6 MP ön olmak üzere iki adet kameraya sahip. Cihazın renk seçenekleri ise siyah, beyaz ve altın olmak üzere 3 adet.
gsmarena_002-58.jpg
Çift hoparlör ile geliyor
Tabletin en önemli özelliklerinden birisi de HTC’nin One serisi akıllı telefonlarında kullanılan Boomsound hoparlörlere benzer şekilde önde iki hoparlörün bulunuyor olması. Bu hoparlörler resmi olarak Boomsound hoparlör diye adlandırılmasa da, cihazın HTC tarafından üretilmiş olması benzer teknoloji kullanılmış olma ihtimalini bir hayli arttırıyor.
nexustablet.jpg
Nexus 9’a özel klavyeli kılıf
Google tablet ile birlikte özel tasarlanan klavyeli bir kılıfın da duyurusunu yaptı. Daha önce sızıntılarda karşılaştığımız bu kılıf, tablete manyetik olarak bağlanıyor ve stand özelliği ile yazmayı bir hayli kolaylaştırıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-office-ocg.jpg

Microsoft, 8-inç ve Üzeri, Windows 10 Tabletlerin Tam Masaüstü Deneyimi Destekleyeceğini Doğruladı!

Microsoft, Windows 10 tabletlerde yaşanan tam masaüstü belirsizliğini açıklığa kavuşturdu.

Redmond merkezli yazılım ve donanım devi Microsoft, 21 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında Windows 10 altında çalışacak cihazlara yönelik bilgiler paylaştı. Özellikle Windows 10 masaüstü özellikleri, yeni akıllı telefon arayüzü ve tabletlerdekİ Continuum özelliği dikkat çekenler arasında yer aldı. Microsoft‘un evrensel uygulama stratejisiyle tablet ve bilgisayar platformlarını tek bir çatı altında toplamaya çalışması beğenilse de bazı noktalar akıllarda soru işareti oluşturmuştu. Bu soru işaretlerinden biri de hangi tabletlerin tam masaüstü kullanıcı deneyimi sunacağı olmuştu.
Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı ve İşletim Sistemleri Grubu başkanı Joe Belfiore bugün Twitter’da konuyu açıklığa kavuşturan açıklamayı yaptı. Buna göre 8″ ve daha büyük ekrana sahip Windows 10 tabletler, Win32 uygulamaları da destekleyerek tam masaüstü deneyimi yaşatacak. Bilindiği üzere Windows 8.1 ile çalışan 7″ ekrana sahip tabletler mevcut durumda tam masaüstü deneyimi yaşatıyor. Windows 10 güncellemesiyle oluşan bu durum bir pazarlama stratejisi mi yoksa sistem gereksinimleri zorunluluğu mu bilinmiyor fakat bu tabletlerin kullanıcılarını memnun etmeyeceği bir gerçek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
MOMO7W_Windows_tablet-.jpg

Windows 8.1 Tabletlerde Fiyat Çıtası 50$’ın Altına Düştü

Çin’den gelen yeni bir tablet duyurusu, Windows’un tablet pazarındaki yerini sağlamlaştıracak.

Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft‘un yazılım alanında en büyük stratejisi, uygun fiyatlı ürünlerle daha fazla kullanıcıya ulaşmak odaklı gelişirken, bugün Çin’de duyurulan bir tablet 48$ fiyat etiketiyle tam da bu amaca hizmet ediyor.
MOMO7W_Windows_tablet-1.jpg
Çin pazarında satışa sunulan MOMO7W isimli 7″ Windows 8.1 tablet 299 Yuan (48$) fiyat etiketine sahip. Bu fiyattan bir tabletin Çin’den gelmesi de sürpriz olmadı zaten.MOMO7W, 7″ büyüklüğündeki ekranı 1024×600 piksel çözünürlüğe sahip. 1 GB RAM , 16 GB dahili depolama, MicroSD kart desteği, HDMİ çıkışı gibi özelliklere sahip olan MOMO7W, Intel Atom Bay Trail işlemciler güç alıyor. MOMO7W, Microsoft’un 99$ değerindeki bir yıllık Office 365 üyeliğini de beraberinde getirirken, uygun fiyatlı bu tabletin yıl içinde Windows 10 güncellemesini alacağını da belirtelim. Tablet pazarında Android platformunu rakip alan Microsoft, uygun fiyatlı ve tam bilgisayar özellikli bu tabletlerle tablet pazarında giderek güçleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
LG'nin 4 adet tabletten oluşan G Pad ailesi, sonunda beklenen Lollipop güncellemesini almaya başladı. İşte LG G Pad modelleri için yayınlanan güncelleme

00-g-pad-lollipop-1427206583.jpg
LG'nin uzun zamandır satışta olan G Pad tablet serisi, elde ettiği başarılı satışlar sonrası Android 5.0 Lollipop güncellemesini erkenden alan tabletler oldular.
Bugün Güney Kore'de dağıtımına başlanan Android 5.0 Lollipop güncellemesi, LG G Pad 7.0, G Pad 8.0, G Pad 8.3 ve G Pad 10.1 modelleri için yayınlandı.
Material Design gibi temel Android 5.0 Lollipop yenilikleri ile gelen güncelleme, LG'nin kendi arayüzünü koruması nedeniyle arayüzde büyük farklılıklar yaratmıyor.
Sadece bildirim çubuğunun ve son uygulamalar listesinin görünümünde değişiklik etkisi olan Lollipop güncellemesi performans artışını da beraberinde getiriyor.
Ülkemizde de geniş kullanıcı kitlesi bulunan LG G Pad ailesi için yayınlananLollipop güncellemesi, önümüzdeki haftalarda tüm dünyadaki kullanıcılara ulaşacak.
Bir takım hatalar nedeniyle geciken G2 güncellemesi üzerinde çalışmaya devam eden LG, bu güncellemeyi 2015 yılının ikinci çeyreğinde yayınlayacak.
G2'nin yanı sıra pek çok orta seviye akıllı telefonun güncellemesi için çalışan markanın, Lollipop güncellemelerini hızlı yayınlayan üreticilerden olduğunu söyleyebiliriz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Google için Nexus 9'u üreterek büyük başarı yakalayan HTC, kendi tabletini üretecek. Peki, HTC tablet özellikleri nasıl mı olacak? İşte tablet hakkında son bilgiler.


Click here to view the original image of 580x330px.
htc-tablet-1427458135.jpg
Uzun zaman önce tablet üretmesine karşın başarısız olanHTC, tabletpazarındaki çalışmalarını durdurmuştu. Ancak geçtiğimiz aylarda Google ile ortaklaşa Nexus 9 tableti üreten HTC, elde ettiği başarı ile tekrar cesaretini topladı.
Geçtiğimiz aylarda birkaç iddia ve bilgi gelmesine karşın hiçbir bilgisi sızmayan HTC tabletin özellikleri ortaya çıkmış olabilir.
Çinli MyDrivers kaynağının paylaştığı bilgiler, HTC'nin yeni tabletininbaşarılı özellikler sunacağını gösteriyor.
Güçlü özellikler!

MyDrivers'ın belirttiğine göre HTC tablet, 8.9 inç 2048x1530 pxçözünürlükte ekran, 2.2 Ghz 8 çekirdekli 28 nm Allwinner H8 işlemci ve pek heyecan verici görünmeyen PowerVR SGX544 grafik işlemci ile gelecek.
16 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ile bir telefondan farksız kamera performansı sunacağı iddia edilen HTC tablet, 6700 mAh batarya ve 7.8 mm kalınlığa sahip olacak.
Mayıs ayında satışa sunulacak!

HTC tabletin Wifi ve LTE sürümleri olacağı da eklenirken, tabletin Mayısayında satışa sunulacağı söyleniyor. Yani 8 Nisan'da gerçekleşeceği ortaya çıkan HTC etkinliğinde, HTC tableti de görebiliriz.
Tabi bunlar sadece iddia ve MyDrivers kaynağının genel olarak abartılı iddialar yaptığını biliyoruz. Bakalım HTC tabletin iddialardaki özellikleri gerçek olacak mı?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 8.1 ile çalışan yeni Intel Atom işlemcili yeni tableti Surface 3’ü tanıttı. Microsoft Surface 3’ün tüm özellikleri

surface-3.jpg
Surface Pro 3 ile Windows RT tabanlı işletim sistemini kullanmayı bırakan Microsoft bugün tabletinin küçük kardeşi Surface 3’ü tanıttı. Hatırlayacağınız üzere Surface ve Surface 2’de Microsoft, Windows RT işletim sistemine yer veriyordu. Üst düzey kullanıcılara kısıtlı özellikler sunan Windows RT’den bugün Surface 3 ile sürpriz bir şekilde vazgeçildi.
Microsoft Surface 3 en yeni ve güncel Windows 8.1 işletim sistemi ile gelecek. Bu işletim sistemi Windows 10'a yükseltilebilecek. Full HDçözünürlüklü, 3:2 görüntü oranına sahip 10.8 inç boyutundaki Surface 3 sunduğu teknik özellikler ile üst seviyeye yakın bir performans sergiliyor. Surface 3’te dört çekirdekli 1.6 GHz hızında çalışan Intel Atom x7-Z8700işlemci kullanılıyor.
Surface 3’te ayrıca 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamera, 3.5 megapiksel ön kamera, microSD yuvası, USB 3.0 girişi ve 802.11ac Wi-Fibağlantısı bulunuyor. 499 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan Surface 3’te standart olarak 2 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Tableti satın almak isteyenler ekstra ücret ödeyerek RAM ve depolama alanını artırabiliyor.
surface_3_ocg.jpg


Tablet sektöründe Surface Pro 3 tabletlerde sektör standartlarını yeniden değiştiren Microsoft, Surface 3 Tablet duyurusunu gerçekleştirerek ön sipariş almaya başladı.Microsoft’un Surface Pro 3 tabletleri donanım özellikleriyle göz doldururken yüksek fiyatları nedeniyle pek de ulaşılabilir değillerdi. Intel İ serisi işlemcilerle donatılan Surface Pro 3 tabletler artık Intel Atom X serisi yeni nesil işlemci kullanılan Surface 3tabletler sayesinde yeni bir alternatife sahip.
64GB-Surface_3.jpg
Surface 3 tabletler 499$’dan başlayan fiyatlarla Microsoft Store’larda ön siparişe sunuldu. Baz modelin teknik özellikleri ise Quad-core Intel Atom işlemci , 64 GB dahili depolama alanı ve 2 GB RAM olarak belirlenmiş.Surface 3 Tablet fiyatları ve satışa çıkış tarihleri ise şu şekilde listeleniyor;



  • 64GB/2GB RAM/Wifi: 499$- 5 Mayıs
  • 128GB/4GB RAM/Wifi: 599$- 5 Mayıs
  • 64GB/2GB RAM/Wifi+ 4G LTE: 26 Haziran
  • 128GB/4GB RAM/Wifi+ 4G LTE: 26 Haziran


Surface 3 tabletlerin hepsi 10.8″ büyüklüğünde 1920×1080 Full HD çözünürlüğünde ekrana sahip. Cihazların arkasında üç pozisyonlu stand ayağı da mevcut. 267 x 187 x 8.7 mm boyutlarda olan Surface 3 Tablet, 622 gram ağırlığa sahip.Surface 3 tabletler, Quad-core Intel Atom X7-Z8700 işlemci ile geliyor. 2MB ön belleğe sahip bu chipset, 1.6 gHz hızında çalışıyor ve Intel Burst technology ile 2.4 gHz hıza kadar çıkabiliyor. 8 MP arka ve 3.5 MP ön kamerası bulunan tablet 10 saate kadar batarya süresi veriyor.Microsoft Surface 3 tabletler Windows 8.1 işletim sistemine sahip ve ücretsiz olarak Windows 10‘a yükseltilebilirken bir yıllık ücretsiz Office 365 aboneliği de sunuluyor.
microUSB portu üzerinden şarj edilecek olan Surface 3 ağırlığı ile de dikkat çekiyor. Surface 3; 622 gr. ağırlığa sahip ve magnezyumalaşımlı dayanıklı bir malzemeden üretiliyor. SurfacePen ve Type Coverklavyeaksesuarlarına destek veren Surface 3, 5 Mayıs tarihindeABD’de satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung, daha önce güncellediği Galaxy Tab S 10.5'ten sonra şimdi de Galaxy Tab S 8.4 modeli için Android 5.0.2 Lollipop güncellemesini yayınladı.



00-tab-s-android-50-lollipop-1427107075.jpg
Samsung'un en üst seviye Tab S serisindeki iki model de, nihayet android 5.0 Lollipop güncellemesini aldı.
İlk olarak geçtiğimiz ay Galaxy Tab S 10.5 modeli için yayınlanan Android5.0 Lollipop güncellemesi, bugün itibariyle Galaxy Tab S 8.4 modeli için de yayınlandı.
Lollipop güncellemesi Kore'de başladı

İlk olarak Galaxy Tab S 8.4 Wifi modeli için Kore'de OTA üzerinden dağıtılan Android 5.0.2 Lollipop güncellemesi, söylenenlere göre önümüzdeki günlerde tüm ülkelerdekiTab S 8.4 kullanıcılarına ulaşacak.
Android 5.0.2 Lollipop'un pek çok yeniliği ile gelen güncellemenin, Galaxy Tab S 8.4'ün arayüzüne farklı bir görünüm katacağı kesin. Ancak Tab Sserisine gelenLollipop güncellemesi, Samsung'un Tab S modelleri için yayınladığı son büyük güncelleme olabilir. Zira Samsung'un tabletlerini pek fazla güncellemediği biliniyor.
Güncellemeler devam edecek

Samsung'un geçtiğimiz gün Galaxy A3 için de yayınladığı Android 5.0 Lollipop güncellemesi, yavaş yavaş pek çok Samsung telefon ve tablet modeline gelmeye devam ediyor.


Markanın ilerleyen dönemde de Galaxy A ve Galaxy E serisinin güncellenmeyen modellerine Android 5.0 Lollipop güncellemesinigetirmesini bekliyoruz. BakalımSamsung, ilerleyen haftalarda hangi modellerini güncelleyecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Asus’un yeni üst seviye tablet modeli Z580CA ABD’de satışa sunuldu.
asus-ocg.jpg

Akıllı telefon pazarında özellikle Zenfone 2 modeli ile 2015’e damgasını vuran Tayvan kökenli Asus, ayrıca tablet segmentinde de yeni cihazlar ile karşımıza gelirken, şimdi de yeni bir amiral gemisi modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni cihaz Z580CA model numarası ile gelirken, Asus ZenPad S 8.0 adına sahip.
asus-zenpad-S-8.0.jpg

Yeni tabletin donanım özelliklerine bakacak olursak eğer, Asus ZenPad S 8.0 7.9″ büyüklüğünde ve 2048×1536 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Bu açıdan Apple’ın iPad Mini modeline rakip geldiğini söyleyebiliriz.
Asus ZenPad S 8.0 tablette yonga seti olarak ise Intel’in 2.3Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli 64-bit işlemcili Atom Z3580 kullanılırken, grafik işlemci de PowerVR G6430 olarak gelmekte.
4GB sistem belleğine sahip olan akıllı telefon ayrıca 64GB dahili veri kapasitesi sunuyor ve bu kapasite 128GB’a kadar microSD kart ile de arttırılabilmekte. Asus ZenPad S 8.0’ın arka yüzünde 8MP kamera yer alırken, ayrıca ön yüzünde de 5MP ikinci bir kamera daha bulunuyor.
Zen UI arayüzü ile birlikte Google Android 5.0 Lollipop mobil işletim sistemi üzerind çalışan akıllı telefon 802.11 a/b/g/n/ac WiFi ve Bluetooth 4.0 desteğine sahip. Ayrıca 15.2Wh batarya içeren cihaz USB Type-C bağlantısı da sunuyor.
Cihaz Amazon, Newegg, ve Asus Store üzerinden ABD’de 299$ fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Chuwi’nin Yeni 12″ Tableti Android ve Windows İşletim Sistemlerini Birlikte Sunacak

Tablet pazarında Dual Boot olarak da bilinen çift işletim sistemli tabletler giderek daha fazla kullanılmaya başladı. CHUWİ de Windows ve Android platformlarını yeni tabletinde buluşturmaya hazırlanıyor.

chuwinin-yeni-12-tableti-android-ve-windows-isletim-sistemlerini-birlikte-sunacak-56327.jpg

Tablet pazarında henüz ülkemizde yer almaya başlamasa da CHUWİ, sunduğu uygun fiyatlı tabletleri ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde 8″ inç Windows 10 tabletini 100$’ın altında bir fiyatlandırma ile satışa sunan CHUWİ şimdi de etkileyici teknik özelliklere sahip 12 inç ekranlı yeni tableti CHUWİ Hİ12 üzerinde çalışıyor.
chuwi-hi12_02-600x366.jpg

CHUWİ’nin 12 inç ekrana sahip yeni tableti Windows ve Android işletim sistemli ile Dual Boot özellikli çalışacak. 2160×1440 piksel çözünürlükte ekran, Intel X5 Z8300 1.85gHz dört çekirdekli işlemci, 4GB sistem belleği ve 64GB dahili depolama alanı CHUWİ 12 inç tabletini diğer teknik özellikleri detaylarını oluşturuyor.


  • Ekran Boyutu: 12.0 İnç
  • İşletim Sistemi: Windows 10 + Android 5.1
  • Renkler: Şampanya Altın; Uzay gri
  • Ekran Çözünürlüğü: 2160 x 1440 (3:2)
  • İşlemci: (1.84GHz Max), Intel X5 Cherry Trail Z8300
  • GPU: 8. Nesil Intel Graphics (500MHz kadar)
  • RAM: 4GB
  • Dahili Depolama: 64GB
  • Genişletilmiş Depolama: 128GB’a kadar
  • Pil: 11.000mAh
  • Kamera: Ön – 2MP, Arka – 5MP

Android ve Windows 10 olmak üzere iki işletim sistemini tek bir cihazda buluşturan CHUWİ Hİ12, 128GB’a kadar microsd kart desteği de sunuyor. 11.000mAh gibi oldukça güçlü bir bataryadan beslenen tablet aynı zamanda diğer teknik özelliklerine yakışmayan 5MP arka ve 2MP ön kamera gibi görüntüleme özelliklerine sahip.
Her ne kadar kamera özellikleri açısından vasat olsa da diğer donanım bileşenleri oldukça güçlü olan CHUWİ 12 inç Dual Boot tablet Şampanya Altın sarısı ve Uzay Grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile piyasaya çıkacak. Henüz fiyatlandırma bilgisi bulunmayan tabletin 300$’ın altında 200$ dolaylarında bir fiyata sahip olacağı belirtiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
E FUN, CES 2016’da Üç Tane Bütçe Dostu Windows 10 İkisi Bir Arada Tablet Duyuracak

E FUN, Flexx 2-in-1 tablet ailesine üç yeni üye daha kazandırmak için CES 2016 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

e-fun-ces-2016da-uc-tane-butce-dostu-windows-10-ikisi-bir-arada-tablet-duyuracak-46231.jpg

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini ücretsiz olarak dağıtma kararı almasından sonra tablet pc satışlarında Windows işletim sistemli tabletlerin hızla yükseldiğine şahit olmuştuk. E FUN da Flexx 2-in-1 tablet serisini üç yeni bütçe dostu fiyatlı Windows 10 tabletle güncellemeye hazırlanıyor. E FUN Flexx 9A, Flexx 10A ve Flexx 11A CES 2016 Fuarı’nda görücüye çıkmaya hazırlanıyor.
e-fun-ces-2016da-uc-tane-butce-dostu-windows-10-ikisi-bir-arada-tablet-duyuracak-91727-600x450.jpg

E FUN Flexx 9A 8.9 inç ekrana ve Flexx 10A ise 10.1 inç 1280×800 çözünürlükte ekrana ve 32GB dahili depolama alanı seçeneğine sahip olacak. E FUN Flexx 11A ise 11.6 inç büyüklüğünde ve 1366×768 piksel çözünürlükte ekrana ve 64GB dahili depolama alanına sahip olacak.
E FUN Flexx Windows 10 ikisi bir arada tablet serisinin üç cihazda da ortak olan diğer özellikleri arasında ise quad-core Intel Atom x5-Z8300 işlemci, 2GB sistem belleği, 64GB’a kadar artırılabilir microsd kart desteği, ayrılabilir gümüş renkli klavye ve USB port bağlantı noktaları bulunuyor.
2016 yılı ikinci çeyreği itibariyle satışa sunulacağı belirtilen tabletlerin fiyatları dikkat çekiyor. E FUN tabletler satışa sunulduğunda, Flexx 9A 149.99$, Flexx 10A 199.99$ ve Flexx 11A 249.99$ fiyat etiketine sahip olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, CES 2016 öncesinde yeni tabletine ait ilk fotoğrafı resmi Weibo hesabı üzerinden, takipçileriyle paylaştı.


huawei-honor-x3.jpg
2015 sonunda açıklanan rakamlara göre, akıllı telefon pazarında 3. sırayayükselen Huawei yakaladığı ivmeyi kaybetmek istemiyor.
CES 2016 etkinliğinde yeni amiral gemisi modeli P9’u tanıtması beklenen Çinli üretici, diğer bir yandan da tablet pazarında yükselmek için çalışmalarını sürdürüyor..
Çin’in Twitter’ı olarak tabir edebileceğimiz Weibo’da bir görsel paylaşanHuawei, “Rhytm x Entertainment” sloganıyla yeni tableti Honor X3’e dair ilk mesajı da vermiş oldu.
huawei.jpg

5 Ocak’ta Las Vegas’ta tanıtılacak olan Honor X3’ün şimdiye kadar sızdırılan özellikleri ise şu şekilde.
Huawei Honor X3 özellikleri

Huawei Honor X3 gücünü Kirin 950 yonga setinden alacak. 1600x2560 piksel çözünürlüğünde 6.2 inçlik bir ekrana sahip olan Honor X3’te, 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanı yer alacak.
huawei-honor-x3-antutu.jpg

20 Megapiksellik ana kameraya, 8 Megapiksellik ön kameranın eşlik ettiği tablet, kutudan ilk çıktığında Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini kullanacak.
Honor X3’ün fiyatı henüz tam anlamıyla netlik kazanmış olmasa da, Çin’in önemli sızıntı kaynaklarından biri olan GizmoChina, Huawei’nin yeni üst düzey tableti için 400 dolar civarında bir etiket fiyatı belirlediğini iddia ediyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung’un yeni tableti özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor…
samsung-ocg2.jpg

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden bir tanesi olan Samsung, kısa bir süre önce CES 2016, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yeni bir tablet modelini gün yüzüne çıkardı. Bu yeni tablet, daha önce sunulan Galaxy tablet modellerinin aksine Android değil, Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışırken, Galaxy TabPro S adı ile geldi.
ces-2016-samsung-galaxy-tab-s-pro-duyuruldu-24543.jpg

Oldukça ince ve şık bir tasarıma sahip olan yeni tablet Samsung Galaxy TabPro S, ayrıca klavye ile birlikte notebook gibi de kullanılabiliyor.
Cihazın teknik özelliklerine bakacak olursak eğer, 12″ büyüklüğünde dokunmatik Super AMOLED ekran ile gelen cihazın ekran çözünürlüğü ise 2160×1440 piksel olmakta. Sistem belleği Samsung Galaxy TabPro S’de 4GB olarak yer alırken, dahili veri kapasitesi de 128GB ya da 256GB SSD olarak tercih edilebiliyor.
Yeni tabletin arka yüzünde de ön yüzünde de 5MP çözünürlükte kamera bulunmakta. İşlemci ise Intel tarafından geliştirilen ve 2.2Ghz saat hızında çalışan çift çekirdekli 6.nesil Intel Core M olarak yer alıyor.
Sadece Wi-Fi ve 4G LTE destekli olarak iki farklı versiyon olarak sunulacak olan yeni tablet, 5.200mAh batarya ile geliyor. 290.3 mm x 198.8 mm x 6.3 mm ölçülere sahip olan tablet 963gr (Wi-Fi) / 696gr (4G LTE) ağırlığa sahip.
Samsung bu yeni tabletinin özelliklerini ön plana çıkartan yeni bir bilgi grafiği yayınladı. Bu grafik ile cihaz hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.
Galaxy_TabPro_S_7.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android'in 2016 Pazar Payı Ne Kadar?[/h][h=2]Pazar araştırma firması olan IDC, 2016'daki mobil işletim sistemleri için rakamları açıkladı. Şirkete göre, bu yıl Android sadece % 5,2'lik bir büyümeyi elde etti.[/h]
android-in-2016-pazar-payi-ne-kadar.jpg
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]Android ve iOS’un büyük bir paya sahip olduğu mobil işletim sistemlerinde 2016 sonuna doğru yıl geneli de netleşmiş durumda. Öyle ki IDC tarafından yapılan araştırmalarda Android işletim sisteminin artış yaşadığı belirtilirken yüzde 85’lik bir oran yakalandı. iOS ise düşüş ile birlikte % 14.3'lük bir pay alabildi.[/FONT]
[FONT=&quot]Android ve iOS Zirvede![/FONT]
[FONT=&quot]Toplamda, Google'ın ve Apple'ın mobil işletim sistemleri pazarın % 99'undan fazlasına sahip durumda. Windows Phone ise sadece % 0,4’lük bir pay ayrılmış ve diğer işletim sistemlerinin tamamının toplamı % 0,3.[/FONT]
[FONT=&quot]Gelecekte Ezici Üstünlük Olabilir![/FONT]
[FONT=&quot]Raporda üstelik iddialı açıklamalar da mevcut. Öyle ki Android ve iOS'un toplam payının 2020 yılına kadar % 100'e ulaşması bekleniyor. [/FONT]
[FONT=&quot]İOS Geride Kaldı[/FONT]
[FONT=&quot]2016 yılında Apple'ın iPhone için azalan sevkiyat nedeniyle biraz geride kalmış durumda. İphone 7 ve 7 Plus satışları iyi geçse de yılın üç çeyreğinde azalma olması markanın rakamlarına yansıdı. Fakat 2017’de iPhone'un 10. Yılının olması bu konuda değişiklik olabileceğini gösteriyor. [/FONT]
[FONT=&quot]IDC tarafından paylaşılan rapor ise şöyle;[/FONT]
[FONT=&quot]
gsmarena_001.png
[/FONT]


[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Microsoft, Surface Pro 4 Tabletleri İndirime Gidiyor[/h][h=2]Aralık ayı içerisinde Surface Pro 4 için indirim müjdesi verildi. İşte detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
microsoft-surface-pro-4-tabletleri-indirime-gidiyor-1481283102.jpg
Diğer perakendeciler gibi Microsoft da "Fırsatların 12 Günü" adı verilen bir kampanyayla aktif olmuştu. İndirim günlerinin dördüncü gününde ve yazılım devi Xbox One oyunları, PC'ler ve dizüstü bilgisayarları için yüksek indirimler sunduktan sonra Surface Pro 4 tabletlerin fiyatını da düşürdüğünü duyurdu.
Surface Heyecan Yaratıyor!
Surface Pro 4 ile birlikte tablet sektöründe de fark yaratmaya başlayan Microsoft, özelikle Surface serisi ile heyecan uyandırıyor. Microsoft cihazın her versiyonunda 150 ila 200 Dolar arasında değişen fiyat indirimleri sunuyor. Bu bakımdan yüksek indirimlerden yararlanabilmek mümkün durumda. Ancak en çok ilgi ve dikkat çeken indirim, Surface Pro 4'ün en temel sürümünde oldu. Normal fiyatın % 28 oranında indirime gidilmesi tabletlerin her zamankinden daha ucuz bir şekilde satın alınmasını sağlıyor. Yurtdışından ürün getirebilecek ya da yurtdışından ürünü satın alabilecek kişiler için de Türkiye’de kuşkusuz Surface Pro 4 indirimleri makul duruyor.
Surface Pro 4 Teknik Özellikleri Neler?
Cihazın 12,3 inç'lik PixelSense dokunmatik ekrana sahip olması ve Intel Core m3 işlemci, 128 GB SSD ve 4 GB RAM kullanması tablet için çok iyi bir seçenek yaratıyor. Sadece bugün itibari ile geçerli olacak indirimde gün sonuna kadar indirimlerden yararlanmak mümkün.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Huawei MediaPad M3 İncelemesi[/h][h=2]Geçmiş yıllara kıyasla tabletlerin 2016 yılında parlak bir yıl geçirdiğini söylemek zor. Huawei MediaPad M3 ise fark yaratan cihazlardan olmayı başardı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
huawei-mediapad-m3-incelemesi-1482654180.jpg
Apple, iPad Pro'nun 9.7 inç modelini tanıttı; Amazon, Fire HD 8'i yeniledi ve Asus, ZenPad Z8 ve 3S 10 ile inanılmaz derecede sağlam ürünler piyasaya sürdü.
Ve Huawei MediaPad M3
2016’nın tablet üreticileri arasında Huawei de var. Şirket, bu sene Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde MediaPad M3'ü piyasaya sürdü ve Huawei'nin 2017'de ABD pazarına girmeyi planladığına dair çok sağlam bilgiler de geldi.
MediaPad M3, tasarım ve güç anlamında oldukça başarılı. Huawei, M3 ile 8 inçlik bir tablet için seçenekleri oldukça güçlendirmiş ve hemen hemen tüm özellikleri yüksek seviyede. Yapılan değerlendirmelerin büyük bir bölümünde M3'ün Apple'ın iPad Mini 4'üne karşı en iyi alternatif olarak değerlendiriliyor.
Kutuda Neler Var?
Huawei MediaPad M3
Ekran koruyucu
USB'den mikroUSB'ye şarj kablosu
AC adaptörü
MicroSD aracı
Hızlı başlangıç ​​Kılavuzu
Garanti belgesi
Cihazın Ön Plana Çıkan Özellikleri Neler?
Huawei MediaPad M3 için yapılan değerlendirmelerde cihazın ön plana çıkan özellikleri şöyle;
İnce ve hafif
Sağlam ve rafine tasarım
Muhteşem 2K ekran, etkileyici grafikler
128 GB'a kadar microSD kart desteği
Harici hoparlörler ve kablolu kulaklıklar için etkileyici ses ayarı
Huawei MediaPad M3’in Eksileri Neler?
Cihaz için bunca olumlu özelliğin yanında eksi yönlerini de söylemek gerekiyor. İşlemcinin optimize işlemlerinde çok başarılı olunduğu söylenemez. Ayrıca EMUI 4.1 ile gelmesi de mevcut ara yüzlere göre kötü bir seçim olmuş. Cihazın kameralarının çıkıntı bir şekilde hazırlanması da kullanımda biraz sıkıntı yaratıyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsungdan-iki-yeni-windows-10-tablet-p582.jpg

Yeni bir yılın başlaması ile birlikte iki önemli etkinlik bizleri bekliyor. Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği bu etkinliklerden birisi Ocak ayı başında gerçekleştirilecek olan CES 2017, Tüketici Elektroniği Fuarı olurken, ayrıca Şubat ayı sonunda da MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi düzenlenecek.
galaxy-tabpro-sjpg1483099546.jpg
CES 2017 için geri sayım devam ediyor ve önemli firmaların bu etkinlikte yeni akıllı telefon, tablet, akıllı saat, dizüstü bilgisayar gibi cihazlarını duyurması bekleniyor.Gelen iddialardan birisi göre Samsung da CES 2017'ye hazırlanıyor. Güney Kore devinin Tüketici Elektroniği Fuarı'nda iki yeni tablet modelini resmi olarak duyuracağı kaydediliyor. Bu akıllı telefonların SM-W720 ve SM-W620 model numarası ile geleceği belirtilirken, işletim sistemi olarak ise bu yeni tabletler Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışacak.Henüz bu yeni tabletlerin teknik özelliklerinin ne olacağına dair bilgi bulunmuyor. Ancak model numaraları üzerinden gidecek olursak eğer, SM-W720, Samsung'un daha önce sunduğu Galaxy TabPro S (SM-W700) tablet modelinin halefi olabilir. Ayrıca diğer model SM-W620 de daha küçük bir tablet olarak pazara sunulabilir.Özellikle hemen gelecek ay başında çok daha ayrıntılı bilgilerin gün yüzüne çıkmasını umuyo
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst