gittigidiyor

[Tarayıcı Web] İnternet Explorer Ayarlarını Sıfırlama nasıl yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Internet-Explorer-Sifirlamaa.jpg


Neden İnternet Explorer ayarlarını Resetleme ihtiyacı duyarız ? Genelde Bilgisayarınıza indirdiğimiz ücretsiz-demo yazılımlardan dolayı web tarayıcılarımızın ayarları değişir sizi başka bir yönlendirme sitelerini açılmasını sağlar sahte arama motorlarıyla aramanızı yapmayı sağlar , yada taracıyılarınıza Toolbar yüklemesini sağlayarak tarayıcılarınızdaki ayaları değiştirir. Bunları genelde istediğinizin dışında gerçekleştirdiği için bu gibi durumlar canınızı sıkar bilgisayarlarınızın yavaşlamasına kadar götürür.Peki Bu gibi durumlarda ne yapmanız gerekir. O zaman İnternet Explorer Ayarlarınızı yeniden Fabrika ayarı diyeceğimiz şekilde Resetlemek gerekir

işte Bunu Nasıl yapacağız ;



  • İnternet Explorer Tarayıcınızı Açıyoruz
  • Araçlar >> İnternet Seçenekleri kısmına giriyoruz.





Advanced ( Gelişmiş ) Sekmesine giriyoruz ( 1 ) Daha Bu kısımda Sıfırla ( 2 ) yazan yere gelerek basıyoruz.
Bura da tekrar bir pencere açılacaktır.




Bu Kısımda Kişisel ayarları Sil Burada ayarlarınızı da Silmek istiyorsanız Burayı işaretleyin yok silmek istemiyorsanız.
Boş Bırakarak Explorer ayarlarınızı sıfırlayabilirsiniz. Explorer Sıfırlama tarayıcıya eklenen zararlı uzantıları da kaldırmak için kullanılmaktadır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Internet-Explorer-Sifirlamaa.jpg


İnternette bulunan kötü ve zararlı uygulamalar sayesinde kullandığınız tarayıcıya zarar verebilir ve kullanılmaz hale getirebilir.Buda zamanda internete girememe ve kilitlenmeler gibi durumlarla sizi zor durumda bırakabilir.Bir süre sonra yüklediğiniz eklentiler hata verebilir ve giremeyecek duruma bile gelebilirsiniz.Bu gibi durumlar için tarayıcınızı sıfırlayabilir ve ayarlarınız ilk günki gibi kullanabilirsiniz.


Internet-Explorer-Sifirlama.jpg


Bu sıfırlama işlemi yapmak için ise IE> Araçlar> Internet Seçenekleri> Gelişmiş sekmesi ve ardından Sıfırla düğmesine tıklayınız.Bu sıfırlama herşeyi sıfırlamaz yani aşağıdaki sayacak olduğumuz durumları sıfırlama işlemi yapar.
-Araçlar çubukları ve eklentileri devre dışı olur.
-Tarayıcı ayarları sıfırlanır
-Gizlilik ve güvenlik ayarları vassayılan olur.
-Önbellek, Çerezler, Şifreler, Geçmiş, ActiveX filtreleme, İzlenme Koruması veri oluşturmak vb dosyalar da silinir.


Tabi bu windows üzerinde bulunan ayarlarla yapılan bir özelliktir.Yapılan işlemi programlada yapma şansınız var.Windows 7, Windows Vista ve Windows XP program sayesinde istenilen bilgileri silebilir ve sıfırlayabilirsiniz.

taray%C4%B1c%C4%B1_s%C4%B1f%C4%B1rlama.jpg


İlk olarak buradan Reset Internet Explorer settings uygulamasınız indiriniz.

Internet Explorer Ayarlarını Sıfırla iletişim kutusunda, Sıfırla’yı tıklatın.

Ayrıca gözatma geçmişini, arama sağlayıcılarını, Hızlandırıcılar’ı, giriş sayfalarını, İzlenme Koruması’nı ve ActiveX
Filtreleme verilerini de kaldırmak isterseniz Kişisel ayarları sil onay kutusunu seçmek için tıklatın.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst