gittigidiyor

Tarayıcılara Bulaşan Virüslerden Kurtulun

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Adım adım istenmeyen eklentilerden ve tarayıcı virüslerinden kurtulun

Düzenli olarak internette gezinen biriyseniz, mutlaka tarayıcınızın ana sayfasını sizden habersiz değiştiren virüslerle veya bir türlü silinmeyen eklentilerle karşılaşmışsınızdır. Bu tip sorunlar kimi zaman kolaylıkla çözülürken kimi zaman yoğun uğraş gerektirir.
Bu rehberimizde, ana sayfanızı değiştiren virüslerden ve bir türlü silinmeyen eklentilerden nasıl kurtulacağınızı anlatacağız.
1372233341_chrome-virus.jpg

1. Yüklü bilinmeyen eklenti varsa silin

Eğer ana sayfanız sizden habersiz başka bir siteye çevrildiyse ilk olarak yüklü eklentileri kontrol edin. Eğer sizin yüklemediğiniz herhangi bir eklenti mevcutsa silin.
2. Tarayıcının “Hedef” yolunu kontrol etme

Genellikle Chrome’a bulaşan ve ana sayfanızı sürekli değiştiren virüslerin çoğu bu yöntemle ortadan kaldırılabilir. Bunun için tarayıcının kısayoluna sağ tıklayıp özellikleri açtıktan sonra Hedef bölümü kontrol edilmelidir.
\chrome.exe”
kısmından sonra (tırnak işaretinden sonra) herhangi bir site adresi varsa silinmelidir.
3. Kayıt defterinin temizlenmesi

Özellikle PortalSepeti, Netmahal gibi tarayıcınızın neredeyse bütün kontrolünü elinizden alan virüslere karşı yapılması gereken ilk işlem, bu virüslerin bulunduğu kayıt girdilerinin silinmesidir. Bunun için;



  • Öncelikle Kayıt Defteri’ni açın (Çalıştır>regedit)
  • Ardından Ctrl+F kombinasyonu ile gelecek olan arama ekranına, ana sayfanızı ele geçiren sitenin adını yazın (Örnek: portalsepeti, netmahal)
  • Sonuç ekranı geldikten sonra F3 tuşuna basın ve çıkan tüm girdileri silin.

4. Anti Malware uygulamaları ile sisteminizi taratın

Yukarıdaki işlemlerden hiçbiri işe yaramadıysa sıra sistemi Anti Malware yazılımları ile taramaya geldi demektir. Bunun için kullanılabilecek pek çok yazılım olsa da, aralarından en popülerleri olan
Malwarebytes Anti-Malware
yazılımı tavsiyemizdir. Sisteminizi bu yazılım ile tarattıktan sonra virüsler halen temizlenmediyse, bu sefer
AdwCleaner
ile taratmanızı öneririz. Her iki taramadan sonra sisteminiz yeniden başlatılacaktır.
5. GroupPolicy klasörünün silinmesi

Sistemizini Anti Malware yazılımları ile tarattıktan sonra tarayıcınızdaki istenmeyen ana sayfadan kurtulamadıysanız C-Windows-System32-GroupPolicy klasörünü silmenizi öneririz. (GroupPolicy klasörü
gizli
klasördür.)
tt_aaaaa.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst