gittigidiyor

Telefon ve Tablet Ekranlarındaki Çizikler Nasıl Yok Edilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1481118762_ekran-temizleme.jpg

Telefon ve Tablet Ekranlarındaki Çizikler Nasıl Yok Edilir?
Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer aldığı için binlerce para verilerek satın alarak, akıllı telefon sahibi olunuyor. Ancak binlerce para ödenerek alınan telefonlar ister istemez darbelere maruz kalarak, ekranında ufak tefek çizikler oluşmaktadır.

Çizikler fabrika hatası olmadığından dolayı da telefonun garantisi devre dışı kalıyor ve satılmak istendiğinde de çok düşük fiyatlar ile satılmaktadır. Telefon ekranındaki çizikler nasıl giderilir? diye kendi kendilerine düşünenler için çiziklerin giderilmesinde birkaç çözüm yolu bulunmaktadır. Telefonun ekranında oluşan çiziklere çözüm bulunsa da, bazı durumlarda çizikler tamamen yok olmayabilir. Telefonların ekranındaki çizikleri gidermek için şu yöntemler uygulanmalıdır;

Bebek pudrası
Bebek pudrasına bir miktar su karıştırılarak krem haline getirilir ve çiziklerin üzerine dairesel olarak sürülür. Bir kaç dakika durduktan sonra temiz bir kuru bezle ekranın üzeri silinir ve çiziklerin yok olduğu görülmektedir.

Araba çizik kremi
Son zamanlarda araba camları için özel üretilmiş krem ve kalemler temin edilerek, çizilen ekranın üzerine yavaşça uygulanır. Uygulama sonunda çiziklerin yok olduğu ve azaldığı görülmektedir.

Diş macunları
Hemen hemen herkesin evinde diş macunları vardır. Diş macununu temiz bir beze sürerek, çizilen ekranın üzerine sürülü ve hemen arkasından temiz bir bezle silinir. Bu sayede bir süre sonra ekrandaki çizikler yok olacaktır.

Cep telefonların arka kasalarında çizikleri de zımpara yöntemi ile yok edilmektedir. Zımparanın ekran çiziklerine uygulanması, daha kötü sonuçlar çıkaracağı için ekrandaki çiziklere uygulanması tavsiye edilmez.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst