gittigidiyor

Telefonunuz suya dayanıklı mı..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
su-1-kTJw.jpg



Android, telefonunuzun suya dayanıklılığını test edebilirsiniz. Google Play mağazasında bulunan ve Android Polisi tarafından tespit edilen Water Resistance Tester (Suya Dayanıklılık Test Cihazı) Android uygulaması, normalde bir uygulamayla test edilebileceğimizi bilmediğimiz bir şeyi ortaya koyuyor.


Akıllı telefonunuzun suya dayanıklı olup olmadığını merak ediyorsanız ve test etmek istiyorsanız, bu işi yapan Water Resistance Tester adlı bir uygulama var. Sıvıların cihazınızın içine sızmasını engelleyip engelleyemeyeceğini öğrenmek için cihazınızı suya batırmanız ve kalıcı olarak zarar vermeniz gerekmiyor.


Peki Bir Uygulama Water Resistance Tester Bunu Nasıl Yapıyor?​



Suya Dayanıklılık Test Cihazı uygulaması, cihazın barometresine erişerek Android telefonunuzun IP67/IP68 su geçirmezlik derecesinin doğruluğunu test ediyor. Bunu için yapmanız gereken çok basit, sadece ücretsiz uygulamayı indirin, gösterilen talimatları izleyerek ekrana sıkıca basın ve ardından başarılı veya başarısız notunu hızlı bir şekilde göreceksiniz. Böylece susuz bir test ile Android telefonunuzun suya dayanıklılığından emin olabilirsiniz.

Geliştirici uygulamayı insanların bir onarımdan sonra veya zamanla bozulduğuna inandıkları cihazlarının su geçirmezlik durumunu kontrol etmelerine yardımcı olmak için geliştirdiklerini söylüyor. Aplikasyonun verdiği nota emin olduktan sonra telefonunuzu kesinlikle havuza, denize veya herhangi bir su birikintisine atmayın. Ancak birçok kullanıcının geri bildirimlerine ve Play Store yorumlarına göre bu uygulama gayet iyi çalışıyor. Telefonun su geçirmezliğinin iyi olduğunu göstermek için ekrana sertçe basmanız gerekiyor. Aksi halde test negatif sonuç verebiliyor. Bazı modellerde barometre olmadığı için uygulama bu telefonlarda hiçbir şekilde ölçüm yapamıyor.

Yine de bu deney kişisel sorumluluğunuzdadır,geliştiriciye güvenmenizi gerektirmiyor...Test edecek arkadaşlara dikkat edin derim....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst