gittigidiyor

Telefonunuzu Windows 10'la bağlayın!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Telefonunuzu Windows 10'la bağlayın!

Windows 10'lu PC'nizi Windows'lu, Android'li cihazınızla veya iPhone'la nasıl bağlamalısınız?
2015110615010124472.jpg

Bugünlerde PC'ler, laptop'lar, telefonlar ve tabletler bir arada, birbirlerine bağlı biçimde çalışabiliyorlar. Eskiden birbirinden kopuk olarak çalışan bu cihazlar arasında geçiş, çeşitli uygulamalar ve hizmetler sayesinde sorunsuzca gerçekleşiyor.
Microsoft'un cihazlarınızı kullanırken sorunsuz geçiş yapmanızı sağlayan bulut hizmetleri arasında OneDrive, Office 365 ve Outlook bulunuyor. İyi haber ise Android'li cihazınız ve iPhone'unuz dahil, telefonunuzu PC'nizle eşitlemenizi sağlayan ücretsiz uygulamaların bulunması. Örneğin Skype sohbetinizi kesintiye uğratmadan PC'den telefona veya telefondan PC'ye taşımanız bugün mümkün.
Cihazlarınızı birbirine bağlamak için Windows 10'un sunduğu bir uygulama var: Telefon Eşlikçisi (Phone Companion). Bu uygulamanın telefonunuzu ve tabletinizi nasıl birbirine bağladığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

1. Uygulamayı çalıştırın

Windows 10'la yüklü gelen Telefon Eşlikçisi uygulamasını Başlat menüsünü kullanarak bulun ve çalıştırın.
2. Windows Phone kullanıcıları

Telefonunuz Windows'lu ise sizin için her şey hazır demektir. Windows düğmesine tıklayarak neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.
3. Daha fazla entegrasyon

Windows Phone'lu telefonunuz ve PC'nizle neler yapabileceğiniz hakkında bilgi edinmek için ana ekrandaki "Windows Phone hakkında" bağlantısına tıklayın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4. Android ve iOS kullanıcıları

2015110615004752572.jpg

Android'li bir telefonunuz veya iPhone'unuz varsa, ilgili düğmeye tıklayın. Karşınıza bir liste gelecek. Buradaki ortak nokta, hesap ayarlarına ve OneDrive dosyalarınıza ulaşmanıza sağlayacak Microsoft hesabınız. Her düğmenin arkasında yapmanız gerekenleri adım adım anlatan bir sihirbaz bulunuyor.
5. OneDrive hesabı

Önce OneDrive hesabını telefonunuzla bağlamanız gerekiyor. OneDrive düğmesine tıklayın ve sihirbazı takip edin.
6. Paylaşımlı müziklere ulaşın

OneDrive'ı müzik paylaşmak için de kullanabilirsiniz. Müzik kurulumu sihirbazı, OneDrive klasörünüz içinde bir Müzik klasörü oluşturmanızı ardından müzik dosyalarınızı buraya taşımanızı isteyecek.
7. Diğer eşitleme seçenekleri

OneNote, Skype, Office ve Outlook gibi diğer araçları da benzer sihirbazlar yoluyla telefonunuzla eşitleyebilirsiniz. Yalnızca ilgili düğmeye tıklamanız yeterli. Dilerseniz telefonunuzu PC'nize bağlayarak dosyaları kendiniz de taşıyabilirsiniz (iPhone ve iPad kullanıcılarının önce iTunes'u yüklemesi gerekecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10’a sunacağı ilk büyük çaplı güncelleme hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yayınlandığından beri en hızlı yayılan işletim sistemlerinden biri olan Windows 10, gerek ücretsiz yükseltme seçeneği, gerekse kullanıcı dostu arayüzü sayesinde oldukça beğenilmiş gözüküyor. Microsoft şimdi de Redstone adlı güncellemeyle Windows 10 deneyimini bir sonraki seviyeye taşımayı planlıyor.
2016 yılı içerisinde yayınlanması beklenen Redstone ile birlikte Microsoft’un masaüstü deneyimini geliştirecek yenilikler sunması bekleniyor. Ayrıca evrensel uygulamaların widget türü fonksiyonlar kazanacağı da ortaya çıkan söylentilerden biri.
Redstone ile beraber gelişme yaşayacak bir diğer Windows özelliği ise Cortana. Bu güncellemenin ardından Cortana’nın çok daha fazla yerde karşımıza çıkması ve daha çok işlev kazanması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Mobile için ekran sınırı 9 inç seviyesine yükseldi

Microsoft, Windows 10 Mobile için 9 inç seviyesini yeni sınır olarak belirledi.
windows-10-mobile-icin-ekran-siniri-9-inc-dxmf.jpg

Windows işletim sistemi ile PC segmentinde açık ara lider durumda olan Microsoft, uzun süredir elinde tuttuğu liderliği kimseye kaptıracak gibi görünmezken, ayrıca akıllı telefon pazarına da yöneldikten sonraWindows Phone mobil işletim sistemini geliştirmeye başlamıştı.


new-screen-sizes-768x288png1463985371.png

Geçtiğimiz sene PC segmenti için Windows 10 olarak yeni sürüm gelirken, akıllı telefon pazarında daWindows 10 Mobile yerini aldı.
Teknoloji devi mobil işletim sistemini akıllı telefon pazarında donanım yönünden de destekleme kararı almış ve Nokia'nın cihazlar ve servisler bölümünü satın aldıktan sonra, Lumia modellerini Microsoft ismi ile sunmaya başlamıştı.
Microsoft, işletim sistemini geliştirmeye devam ederken yeni gelen bilgilere göre Window 10 Mobile platformu için ekran büyüklüğü sınırını 9" seviyesine yükseltti. Daha önce bu seviye 8" olarak belirlenmişti. İlerleyen dönemde firmadan tablet / akıllı telefon olarak bazı hibrit modeller sunulabileceği anlamına geliyor.
Microsoft, akıllı telefonlar için seviyeyi 9" seviyesine yükseltti ve diğer taraftan Windows 10 üzerinde gelecek olan notebook, tablet modelleri için de 7" seviyesi yeni alt sınır oldu. Daha önce bu seviye de 8" olarak belirlenmişti.
Ayrıca kısa bir süre önce bir Microsoft mühendisi tarafından sunulan bilgi de çok yakında uyumlu Windows 10 Mobile akıllı telefonların çift tıkla uyandırma özelliğine kavuşacağı oldu. Henüz bu özelliğin sunulacağı tarih için kesin bir bilgi gelmezken, Lumia kullanıcıları yakında güç tuşuna basmadan cihazlarını çift tıkla uyandırabilecek ve saat, tarih ve bildirimleri kolayca görebilecekler.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst