gittigidiyor

Temel Hatlarıyla Deep Web Nedir ve Nasıl Kullanılır..

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Öncelikle DEEP WEB nedir?

Gelişen teknolojideki internet dünyasıyla Bu yazıda Deep Web’i, DarkNet’i ve benzerlerini genel hatlarıyla, basitçe ve herkesin anlayabileceği şekilde tanıtmaya çalışacağım. Biraz ön bilgi ve sistemi kavramaya yardımcı olmaya çalışacak şekilde. Web kelimesini bazı yerlerde internet, bazı yerlerde ağ olarak kullanmayı uygun gördüm. Eksiklerim, yanlışlarım için lütfen destek olun, düzeltelim. Talep olursa daha derin ve teknik de anlatırım.

Önce biraz temel bilgi.


İnternetin Katmanları

Derinlere inmek için önce internetin katmanlarını tanımak gerekli.


0. Seviye InternetBildiğimiz internet ve içindeki her işe yarar/yaramaz bilgi.
1.Seviye Internet
Namı diğer, Surface Web (Yüzey Ağı). Internetle vasatın üstünde haşır neşir olan insanların bulabildiği, kullandığı bilgi ve servisler. Örnek olarak hostingler, kullan-at e-posta servisleri, üniversite ağları vb. diyebiliriz.
2.Seviye Internet
Namı diğer, Bergie Web (Bergie Ağı). Eğer ftp server kullanmayı biliyorsanız kilitlenmiş Google sonuçlarına ulaşabiliyorsanız, 4chan’dan Freehive’den RSC’den haberiniz varsa siz aynı zamanda bir Bergie Ağı kullanıcısısınız. Bergie ağı DNS üzerinde döner ve buradaki websiteleri hala indexlenmiştir.
3.Seviye Internet
Namı diğer, Deep Web. Deep Web, Anonim Ağları bilen, proxy kullanmaya alışkın, tor gibi servislerden haberdar kullanıcılar için. Genellikle ulaşılması zor ve gizli kısımlara işaret eder. Bunu ve Charter Web’i uzun uzun anlatacağım için burada kısa keseceğim.
4.Seviye Internet
Namı diğer, Charter Web (Charter Ağı). Deep Web’in devamı niteliğinde, artık buraya DarkNet diyebiliriz çünkü websitelerinin DNS kullanmadığı bir evrede. Deep Web ve Charter Web’de bol bol illegal içerik ve hizmeti bulabilirsiniz.
5.Seviye Internet
Namı diğer, Marianas Web (Mariana Ağı). Adını dünya üsündeki en derin çukurdan almış bu katman, sadece adı konmuş bir efsane gibi. Oraya giden bir daha dönmedi tarzı yorumlar dışında hakkında pek bilgi yok. Rivayet o ki, closed shell network ile ve polymeric falcighol derivation adlı bir hesaplama yardımıyla ulaşılabiliyormuş. Bu seviyeyle ilgili bilgim bundan ibaret.


DNS ve Proxy
Gelelim DNS’i ve proxy’i tanımaya…
DNS: Özet geçeyim, sıkmasın. Domain Name System’ın (Alan Adı Sistemi) kısaltmasıdır. Adres çubuğuna bir websitesinin adını yazdığımızda o siteyi görüntüleyebilmemizden sorumlu temel servistir. DNS’te, internet ağına dahil olan her makinenin bir IPsi olması gerekir. Örneğin adres çubuğuna google.com yazdığımızda, biz bu sistemde artık bir IP olarak var oluruz ve google.com’a karşılık gelen IP ile aramızda iletişim kurulur.
Proxy: Bir kapıdır, adı itibariyle elçi, vekil anlamına gelir. Bizdeki IP’nin değişik görünmesini sağlar. Üç temel çeşidi vardır, transparan proxy, anonim proxy ve elit proxy.


*Transparent Proxy, dediğimiz şey, bizim anonim olarak kalmamızı sağlamaz. Duruma göre, ülkeye/alana verilen bant genişliğini aşarak internette daha hızlı dolaşmamıza vb. yardımcı olur.


*Anonymous Proxy, ise bize rastgele bir IP atar ya da kendi IPsini kullanmamızı sağlar. Yine daha hızlı bağlanmaya yarayabileceği gibi, transparent proxy’e göre göreceli olarak gizlilik sağlar. Fakat birinin Anonymous Proxy kullandığı anlaşılabilir ve Proxy sunucusundan bizim IPmiz elde edilebilir.


*Elite Proxy, bu üçünün içinde gizliliğin en çok sağlandığıdır. Bizi proxy’ymişiz gibi gösterir.


Daha anlaşılır olması için şöyle karşılaştıralım:
REMOTE_ADDRHTTP_VIAHTTP_X_FORWARDED_FOR
ProxysizBizim IPmizboşboş
Tr. ProxyProxy IPsiProxy IPsiBizim IPmiz
An. ProxyProxy IPsiProxy IPsiRastgele/Proxy IPsi
Elite ProxyProxy IPsiboşboş



DNS ve Proxy’nin de üstünden de geçtik.
Gerisinde işler biraz karışabilir o yüzden araya bir bilinse iyi olur notu koyalım: Konu zaten çok açık açık her tarafta olan bir şey olmadığı için bazen kavram kargaşası, terminolojik sıkıntı olabiliyor. Ben genelde kabul gördüğü üzere Deep Web’i UnderNet ile eş anlamlı kullanmayı tercih ediyorum. Dark Internet’i indexlenmeyen fakat P2P bağlantı gerektirmeyen bilgilere ulaşılan kısım; DarkNet’i ise, Invisible Web ile eş anlamlı olarak, DNS’e dahil olmayan Charter Web alt kısmı olarak kullanıyorum.
Yazının geri kalanında ayrı bir ayrım gerekmediği sürece google ile ulaşamayacağımız, gizli, indexlenmemiş, DNS kullanmayan, illegal içeriğe sahip ve nasıl ulaşılacağı ile kullanılacağını anlatacağım kısma ve bütün Charter Web’e çok doğru olmasa da Deep Web diyeceğim.


Pseudo-TLD
Demiştik ki, bizim ulaşmak istediğimiz siteler DNS kullanmıyor. Bu demektir ki sitelerimizin adı, alışkın olduğumuz şekilde siteninismi.com, .net, .org vb. formunda değil.
Bu formda olmayan saklı alan adlarına pseudo top level domain deniyor. Örnek olarak bitnet, i2p, exit, onion, freenet diyebiliriz. Bitnet olsun uucp olsun biraz eskilerde kaldı, benim üzerinde duracağım alan adı onion olacak. Talep olursa diğerleriyle ilgili dökümanlar da yazabilirim.


TOR
Tor’u tanıyalım:
Tor, aslında The Onion Router’ın kısaltması. Client’ını ücretsiz olarak burdan indirebiliyoruz. Onion Routing şöyle bir şey, İstanbul’dan Ankara’ya gidip dönmek istiyorsunuz diyelim, otobüs önce Konya’ya gidiyor, ordan Bolu’ya geçiyor, Bolu’dan Kütahya’ya gidip en son Ankara’ya ulaşıyor, sonra da benzer bir güzergahla geri dönüyor. Bu ara şehirlerdeki otogarların her biri bir Onion Router (OR). Her bir OR arasında bilgi şifreli ilerlediğinden ve her bir OR rastgele atandığından, bir bilginin elde edilmesi ve trafiğin tamamen çözülebilmesi ancak olası bütün OR’ların kontrol altına alınmış olmasıyla mümkün.
Tor ile Bağlanmak
Tor kullanarak bir websitesine bağlanmak istiyorsak, daha once bahsedilen pseudo-top level domainlerden .onion’ı kullanmamız gerekecek. Websitelerinin IPsi ve alışkın olduğumuz gibi isimleri yok, .onion domain’inde siteler 16 alfa numerik karakter.onion şeklinde isimlendiriliyorlar. Bu sitelere, isimlerini Tor browsera yazarak ulaşabiliyoruz. Eğer Tor browser kullanmak istemiyorsak, ki aslında istemeliyiz, World Wide Web’i Tor’a bağlayan proxyler de mevcut. Örnek olarak onion.to’yu ve tor2web.org’u verelim. Fakat bunların güvenliğinin Tor ile kıyaslanması tamamen farklı bir makalenin konusu olacaktır.
Daha önceden bahsedildiği gibi, Deep Web’de siteler indexlenmiyor. O yüzden burda yolumuzu tamamen eski tarzda buluyoruz. Hatırlayalım, bırakın Google’ı, Yahoo Search’ü, AltaVista’nın hatta ve hatta cetinia.net'in bile olmadığı zamanlar vardı. Radyodan, televizyondan ya da arkadaşımızdan bir sitenin ismini duyduysak ancak o şekilde adres çubuğuna yazıp girebiliyorduk. Tor’da sitelerin isimleri de sıkça değiştiği için sitenin .onion adını bilmek bile bazen bir işe yaramayabilir. Bu durumda yine başvurabileceğimiz birkaç servis var, sağlam bir tanesinin adı HiddenWiki. Bildiğimiz Wikipedia’nın underground versiyonu. Buradan birçok sitenin güncel adresine ulaşabiliriz, elbette hepsine değil. Gerisi içinse aramanın gücüne inanmak ve çevre edinmek gerekiyor. Girdim bir yerlere deyip de “Bu muydu, sıkıldım ben.” diyorsanız, ya kendi halinde, legal bir karakteriniz var ya da Google’a alışkın olduğunuz için ilginizi çeken sitelere ulaşmakta güçlük çekiyorsunuz.


Deep Web’in İçeriği ve SSS
Deep Web’de ne bulacağım?
Illegal ne istiyorsanız Deep Web’de bir karşılığı var. Bilişimciler; virus, solucan satın alabileceği ya da yazdırabileceği kaynaklar, kendileri yazmak isterlerse nasıl yapılacağına ilişkin inanılmaz sayıda döküman bulabilirler. Havai fişekten patlayıcıya geniş bir how-to arşivi var, evinizi patlatabilirsiniz. Silah satın alabilir, sahte pasaport düzenletebilir, kendinize bir FBI kimliği yaptırabilirsiniz. Uç noktalarda, parası karşılığında birini öldürtebilirsiniz. Çocuk pornosu, snuff izleyebilir, yasaklanmış yayınları satın alabilirsiniz. Evinize uyuşturucu sipariş edebilirsiniz. Bir hacker kiralayabilir, dedektifçilik oynayabilirsiniz. Borsa spekülasyonlarını ilk elden dinleyebilirsiniz. Yayınlanmamış WikiLeaks belgelerine bakınabilir, Oslo görüşmelerini okuyup sövebilirsiniz. Deep Web, sizin ilginize ve bulabilme yeteneğinize kalmış bir derin dünya.
Satın almak dedin?
En baştan beri gizlilik diyoruz, ödemeyi elbette kredi kartımızla yapmıyoruz. Bitcoin denen bir şey var, Deep Web’in para birimi. Paramızı bitcoin’e çevirip alım satım işlemlerimizi bu döviz üzerinden yapıyoruz. Bitcoin de gerçek bir para birimi gibi, değeri düşüp artan bir şey. Güvenilirliğini sağlayan şey, Tor ile ilişkili olmanın yanısıra, merkezi bir para döngüsüne sahip olmaması. Bu arada, aynı gerçek hayattaki döviz gibi bitcoin alıp satarak zengin de olmaya çalışabilirsiniz.

@mehmetkarahanlı@
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
intro_1_deep-web-derin-web-nedir.jpg


Günümüzün en popüler internet konuları arsında zirveye oynayan isim, hiç şüphesiz Deep Web yani Derin İnternet oluyor. Sahip olduğu bu popülerliği yüzünden, ne yazık ki birçok kişi tarafından yanlış anlaşılıyor veya yanlış anlatılıyor....


Deep Web ile ilgili bilinmesi gereken tüm detayları en doğru şekilde aktaracağımız yazı dizimizin bu ilk bölümünde, Deep Web ve Darknetsıfatlarını tanımlayacak, ne oldukları hakkında detaylara değineceğiz

.
news_inside-_deep-web-1-2.jpg


Deep Web ve Darknet nedir?

İlk olarak “Deep Web nedir?” sorusunu cevaplamak, yerinde bir başlangıç olacaktır. En basit anlamda Deep Web’i tanımlamak gerekirse, bireylerin açık hizmet veren arama motorlarıaracılığı ile ulaşamayacağı sitelerin yer aldığı sanal alan şeklinde bir açıklama yapılabilir. Yani siz Google, Bing,Yahoo ya da Yandex gibi arama motorları tarafından yapacağınız aramalar ile birtakım web sitelerine ulaşamıyorsunuz. İşte ulaşamadığınız bu gizlisitelerin tümüne de Deep Web, yani Derin Web deniyor.

news_inside_deep-web-1.jpg


Neden Deep Web yani Derin Web olarak tanımlandığı sorusunun cevabı ise, öngörülerin Deep Web’de yer alan sitelerin ve verilerin, aslında hepimizin kullandığı internet alanının onlarca katı kadar daha fazla olmasından çıkageliyor. Bu nedenle Deep Web, daha çok "Buz dağının görünmeyen kısmı!" olarak da tanımlanıyor

.
Deep Web ne kadar büyük?

Ancak bu konu biraz şaibeli… Zira geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapora göre, bu onlarca katlık farkın doğruyu yansıtmadığı iddia edilmişti. Aslında bu konuda net olarak konuşabilmek mümkün olmuyor.Zira Deep Web’in temel amacının da gizlilik olduğundan, gerçekte ne kadarsite veya veri olduğu kesin şekilde analiz edilemiyor. Yani Deep Web, açıkinternetin onlarca katı mı sorusuna "Evet" ya da "Hayır" demek doğru olmayacaktır.Şimdi ise birazda isterseniz, Deep Web ve Darknet ilişkisine değinelim. Aslında sanılanın aksine Deep Web ve Darknet aynı şeyler değildir.Darknet, Deep Web içerisinde yer alan “karanlık” içeriklerin yer aldığı paydaya verilen isimdir. Yani sonraki adımda değineceğimizDeep Webiçeriklerinin karanlık kısmının toplamına verilen isim, Darknet ismidir.Esasında Deep Web’i en iyi anlamak için ortada tek bir soru bulunuyor: İnsanlar, neden içeriklerini veya kendilerini gizlemek ister?

Darknet sitelerinde ne var?

Açıkladığımız üzere Deep Web’in temeli, herkesin bulamayacağı içerikleri yayınlamak üzerine kurulu. Bu sebeple, neden sorusuna herkesin aklına gelen birçok cevap bulunuyordur. Bu cevapları özetleyerek toparlamak gerekirse Deep Web’in karanlık kısmının içerikleri arasında; uyuşturucu satışı, silah ve cephane satışı, insanlık dışı vahşet ve cinsel içerikler, sahte diploma, pasaport gibi birçok belge, çalıntı kredi kartı bilgileri, çocuk pornoları, cinayet görüntüleri, ölü tecavüzleri, yamyamlık içeren medyalar, çalınarak ele geçirilmiş tanınmış kişi veya özel kişilerin görüntüleri/bilgileri, tecavüz ve cinayet yayınları, işkence ve alıkonulma gibi daha birçok etik ve insanlık dışı medyaların yer alması mümkün… Hatta ve hatta kendini kiralayan katillere veya hackerlara ulaşmak, yineDarknet’in içerikleri arasında!

news_inside_dark-net-18.jpg


Görülebileceği üzere Deep Web’in Darknet ayağı, gerçekten de karanlık… Aslında bu örnekler çok net bir şekilde, neden bulunması istenmiyor düşüncesini açık olarak özetliyor.Öte yandan yine yanlış anlaşılmaların kurbanı olarak Deep Web ismi, doğrudan bu Darknet içerikleri ile bağdaştırılıyor. Ama bu algıda ne yazık ki yanlış… Zira Deep Web, tanımından da anlaşılacağı üzere, aslında sadeceindekslenemeyen yani arama motorlarına görünmeyen siteleri veya verileri tanımlıyor. Ancak herhangi bir kuruma ait özel çevrimiçi belgeler dahi, aslında Deep Web içeriği olarak değerlendirebilir. Bu bağlamda, iki tabir arasındaki ayrımı doğru yapmak gerekiyor.Son olarak birde Darknet’in aydınlık kısmı olarak anılan Brightnettabirine açıklık getirelim. Brightnet olarak tabir gören siteler veya içerikler, Darknetiçerikleri olmadığı gibi doğrudan Deep Web içerisinde de yer almıyor. YaniDarkweb gibi insanlık dışı veya ağır suç gerektiren içerikleri barındırmıyor. Buna nazaran yayınları, aslında çokta "neşeli" değil. Örnek vermek gerekirse hepimizin bildiği ve şu an herkesin erişebildiğiWikileaks isimliweb sitesi, aslında Deep Web’de doğmuş bir sitedir

.
Deep Web'in başlıca örneği: Wikileaks!

Bilindiği gibi devletlere ait gizli belgeleri sızdıran Wikileaks, ilk etapta biraz önce tanımladığımız Brightnet kapsamında yer alıyordu. YaniDarknet’in içerikleri gibi insanlık dışı değil ancak doğrudan Deep Webiçeriği olarak tanımlanamayacak kadarda özel içerikler sunuyordu.

news_inside_deep-web-2-wikileaks.jpg


Daha sonraları Wikileaks, Deep Web içerisinde gizliliğini yitirmeye başladı ve herkese açık olarak indekslenebilir yani bulunabilir hale getirildi.Deep Web’in bu şekilde sahip olduğu çok seviyeli/katmanlı yapısı, daha önce belirttiğimiz veri büyüklüğü bilinmezliğinin de başlıca sebeplerinden oluyor...


Deep Web hakkında en doğru ve en detaylı bilgileri vermek adına oluşturduğumuz Deep Web serisinin ilk kısmını, böylelikle tamamlamış veDeep Web, Darknet ve Brightnetkavramlarına açıklık getirmeye çalışmış olduk. Sonraki bölümde ise Deep Web dünyasının gizliliği, Deep Web'in nasıl oluşturulduğu ve Darknet’in meydana getirdiği tehlikelere değiniyor olacağız…
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
intro_1-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-deep-web-nedir-2015-dark-net.jpg


Deep Web yani Derin Web ile ilgili bilinenlerinin, detaylarının atlamadan aktarıldığı “Deep Web Hakkında Her Şey!” yazı dizisinin bu ikinci bölümünde, Deep Web sitelerine nasıl erişim sağlandığı ve güvenlik tehlikeleri başta olmak üzere ulaşım araçları özetleniyor olacak.


Bu bölümün ardından, ilk bölümde Deep Web veDarkNet tabirlerinin açıklamalarından sonra, bu tarz sitelerin nasıl gizli kaldığı sorularının da cevabını, yine bu bölümde yer alıyor olacak.
Detaylara geçmeden önce, bu bölüm ile ilgili kısa bir açıklama yapmak geriyor. Zira bu bölüm, Deep Wep sitelerine ulaşım araçlarını irdelerken, nasıl yapılacağına dair örnekler içermiyor olacak. Özellikle DarkNet siteleri göz önünde bulundurulduğunda, kötü örnek olmaması adına bu tarz bir yol izleniyor olacak...

news_1-darknet-deep-web-nedir-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-2015.jpg




Deep Web veya DarkNet sitelerine Nasıl ulaşılır?

Önceki bölümde uzun uzadıya açıklandığı gibi Deep Web, sahip olduğu bu derinlik iddialarını aslında bilinmezliğinden alıyor. Ne kadar derin veya ne tarz sitelere veya kişilere ulaşılma verilerinin analizleri de, yine erişim zorlukları nedeniyle net olarak gerçekleştirilemiyor.
O halde Deep Web siteleri nasıl saklanıyor ve bu sitelere nasıl erişiliyor?
Bu sorunun en net cevabı, hemen birçok yerde “Tor Ağı” olarak belirtiliyor. Zaten Deep Web sitelerine erişmenin en bilinen ve her ne kadar güvenlik riskleri olsa da en pratik yolu;Tor Browser yani Tor Tarayıcısı ile mümkün olabiliyor.
Tor Browser yani Tor Tarayıcısı nedir?

Bu noktada Tor Browser ile ilgili bir açıklama yapmak gerekli... Zira Deep Web söz konusu olduğunda kilit noktalardan biri Tor Ağı’dır.

news_2-darknet-deep-web-nedir-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-2015-1439476796.jpg


Aslında Tor Ağı, temel olarak bir VPN servisi ile benzerlik gösteriyor. Tor Browser ile erişilen Tor Ağı, kullanıcıyı Dünya üzerindeki birçok noktadaki farklı bilgisayarlar üzerinden geçiren bir bağlantı sağlıyor. Yani VPN servisinde olduğu gibi Dünya’nın belli bir noktasındaki sunucudan değil de, birçok farklı bölgedeki birçok farklı bilgisayarlar üzerinden erişim sağlıyor.
news_3-darknet-deep-web-nedir-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-2015.jpg

Durumun böyle olması da, özellikle tecrübesiz kitleler tarafından tamamiyle gizli dolaşım imkanı sunduğu şeklinde, yanlış bir yorumlamaya tabii tutuluyor. Elbette ki diğer VPNservislerine nazaran çok daha karmaşık bir bağlantı süreci oluşturduğu için, takip edilmesi ciddi anlamda zorluk gösteriyor. Ama bu demek değildir ki Tor Ağı ile dolaşım sağlayan kimseler, kesinlikle bulunamaz!
NSA, Tor Ağı'nı Kontrol Ediyor!

Tor Ağı’nın bu tarz gizli dolaşım vaat etmesi, Deep Web altındaki Darknet siteleri için kullanılırken, ayrıca illegal işler ile uğraşan kimselerin de, uğrak alanlarından oluyor. Tor Ağı’nın bu denli suç gerektiren işler için araç olarak kullanılmasının artış göstermesi, NSA tarafından da, üzerinde yoğunlaşılması gereken bir alan olarak değerlendirilmiştir.

news_4-darknet-deep-web-nedir-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-2015.jpg


Tor Ağı ne kadar güvenli?

National Security Agency, yani Ulusal Güvenlik Ajansı’nın kısaltması olarak kullanılan NSA, geçtiğimiz yıl Tor Ağı ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulunmuştu. Açıklamaya göre NSA için Tor Ağı’nı kullanan kimseler, potansiyel suçlu olarak değerlendirilecek.
Ancak bu açıklama, Tor Ağı’nın vaat ettiği gizlilik ile çelişiyor olması, dikkatlerden kaçmıyor. Bu da demek oluyor ki her ne kadar zor da olsa NSAgibi güvenlik kurumları, Tor Ağı’nı kullanan kullanıcıların izlerini bir şekilde sürebiliyor. Bundan dolayıdır ki birçok defa medyada, çeşitli suçlamalar ile kimselerin, NSA tarafından yakalandığı haberleriyle karşılaşıyoruz.
Tor Ağı ile Deep Web ilişkisine geri dönecek olursak, görülebileceği üzereDeep Web veya farklı bağlantıları suç gerektiren eylemler ile kullanmak, büyük sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. Tor Browser kullanarak, Tor Ağı üzerinden Deep Web veya Darknet sitelerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirtmiştik. Ancak sadece Tor Browser ile ilk bölümde bahsi geçen sitelere ulaşmak mümkün değildir. Öyle ki, özellikle Darknet kapsamında bulunan siteler, bildiğimiz internet siteleri gibi “.com” veya “.net” gibi uzantılara sahip değiller...
Deep Web sitelerinin farkları nelerdir?

Genel olarak “.onion” uzantısına sahip olan Deep Web sitelerine ulaşmak mümkündür. Zira bu uzantıya sahip Deep Web siteleri, medyada çokça adı geçen sitelerden oluyor. “.onion” uzantısı ise kabaca Tor Ağı aracılığında olan siteler anlamına gelmektedir. Medya da popüler olarak kullanılan ve birçok farklı sansasyon getirecek konularla sunulan asılsız siteler, genelde “.onion” uzuntısına sahiptir. Ancak bu siteler, özellikle FBI gibi güvenlik kurumlarının “Oltalama” olarak tabir edilen aldatmaca sitemleri sonucu, yakalanmalar ile sonuçlanıyor.

news_5-darknet-deep-web-nedir-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-2015.jpg


Darknet ve Tor Ağı için alınan önlemler!

Bu konu için de kısa bir paragraf açmak gerekirse, elbette ki FBI gibi başlıca güvenlik teşkilatları, Deep Web içerisinde satılan veya yayınlanan silah yapımı/satışı, uyuşturucu üretimi bilgileri ve satışları, kiralık katillerin ilanları, siyah şapkalı yani bilgisini kötüye kullanan hackerların ilanları gibi alanlara ilgi duyan veya suç işleme meyilli kimseleri yakalamak adına, “Oltalama” olarak anılan sahte Darknet steleri açıyorlar.
Böylece hem bu sitelerle çalışmak isteyen kimseleri ele geçirmeyi amaçlıyor, hem de benzer diğer sitelere sahip kimseleri, kendileriyle iletişime geçirebilmeye çalışıyorlar. Durumun böyle olması da sizi, ortalarda dolaşan sahte veya oltalama sitelere ulşatırma ihtimalini güçlendiriyor. Ancak her ne kadar böyle bir güvenlik takibi bulunsa da, ilk bölümde de geçen kategorilerde iş yapan siteler de, ciddi anlamda aktivite göstermektedir.
DarkNet Siteleri ne kadar gerçek?

news_6-darknet-deep-web-nedir-deep-web-hakkinda-her-sey-bolum-2-2015.jpg


Çoğunlukla savsata olarak değerlendirilen bu suç gerektiren kategorilerde yer alan Darknet siteleri, kurucuları tarafından büyük bir hassasiyetle gizli tutulmaya çalışılıyor. Daha önce de belirtildiği gibi, herhangi bir arama motoru ile Deep Web sitelerine ulaşmak mümkün değildir.
Aslı olan Darknet siteleri de genel olarak IP tabanlı erişime imkan sunarlar ve bu adreslerin bilgileri sadece el altından, ciddi alıcı olduğuna inanılan kişilere ulaştırılır. Yani gerçek anlamda, silah satışı, kiralık katil ilanı veya sahte pasaport temini sağlayan sitelere ulaşmak, ciddi anlamda güçtür.
Dolayısıyladır ki, özellikle merak için Tor Ağı’nı kullanan ve Darknetsitelerine erişmek isteye kimseler, sahte veya ortalama siteler ile karşılaşmaları muhtemel kimselerden olabilirler. Bununla beraber Tor Ağı kullanıyor olmaları da, IP adreslerinin bir yerlerde iz bırakmasıyla da sonuçlanıyor olacaktır.
En başta da belirtildiği gibi bu bölümde örnek olmaması açısından, IP tabanlı veya “.onion” uzantılı Darknet sitelerinin isimleri veya Tor Ağı’nın kullanım detayları gibi bilgiler yer almadı. Tor Ağı’nı ve Tor Browser yani Tor Tarayıcısı’nın nasıl işlediğine ve Deep Web veya Darknet sitelerinin nasıl aktivitelerini sürdürdüklerine değinilmiş oldu.
“Deep Web Hakkında Her Şey!” isimli yazı dizisinin sonraki bölümünde ise, Deep Web ve Darknet sitelerinin detayları yer alıyor olacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst