gittigidiyor

Tivibu Ev abonesi oldum (değerlendirme)

cilginyurekli

Aktif Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
57
Puanları
48
Yaş
43
Konum
germany
Tivibu Ev abonesi oldum
Yeni eklediğim, Tivibu Yeni Arriz Cihaz İncelemesi hakkındaki yazımı okumak için tıklayınız.
Geçtiğimiz günlerde abone olduğum TTNET 3’lü paket’in içerdiği Tivibu Ev bugün kuruldu.Bu konuda detaylı ve resimli anlatım veya tatmin edici bilgiler bulamadığım için bu inceleme yazısını yazma gereği duydum.Kurulum beklerken internette yaptığım araştırmalarda bir çok bilgi parça parça mevcuttu ve fark ettiğim en büyük sıkıntı da donanımın detaylı resimlerinin olmayışıydı.Genelde hep aynı reklam görselleri kullanılıyordu.Bu yazıda, başvuru sürecinden, kurulum sürecine ve sonrasındaki kullanıcı deneyimine kadar elimden geldiğinde detaylı bir kaynak oluşturmaya çalıştım.Maddeler halinde ilerleyeceğim ki, upuzun metin içerisinde kaybolmayın, aradığınız bilgi veya kısıma kolay ulaşın.Ayrıca makale içerisinde kendi çektiğim detaylı fotoğraflara da (altta) yer vereceğim.Konu hakkında yorum, görüş veya sorularınızı da alt kısımdan yorum olarak ekleyebilirsiniz, her mesajı bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışacağım ve bahsetmediğim şeyler varsa, alttaki maddelere de ekleyeceğim.Şimdi sürece geçelim;
1- Başvuru ve fiyatlandırma
28 Mayıs’ta tesadüfen karşıma çıkan TTNET 3’lü Paket kampanyası önce fiyatıyla dikkatimi çekti.Ayda sadece 39 TL‘ye “20 Mbit’e kadar Sınırsız İnternet + Tivibu Ev + Telefon (Sabit Ücretsiz)” sahibi olunabiliyordu.Başvurmak istedim ancak mevcut TTNET aboneliği benim üzerime olduğu için kampanyalı pakete abone olamayacağım belirtildi.Bu sebeple 29 Mayıs akşamı en yakın TTNET bayii’ne giderek annemin adına abonelik işlemlerini gerçekleştirdik.Tabii ki bu fiyat 12 ay taahhüt karşılığı ve ben genelde taahhütsüz hizmet almayı tercih ederim ancak 39 TL fiyat avantajı ve içeriği sebebiyle direk atladım :)
Başvurudan 1 gün sonra, 31 Mayıs’ta telefon hattı ve internet aktif oldu.Huawei HG630a model modemimi teslim alarak, hemen hız testi yaptım ve muhtemelen Tivibu Ev hizmeti de olacağı için 24 Mbit ve üstü hız aldığımı gördüm.
2- Tivibu Ev Kurulumu
2 gün içerisinde kurulum için arandık ancak yanıt veremediğimiz için kurulum süreci biraz sarktı.10 Haziran Pazartesi günü öğle saatlerinde arandım ve müsaitsem yarım saat içerisinde eve kurulum ekibi geleceği belirtildi, olumlu yanıtım sonrası 15-20 dakika içerisinde Tivibu logolu araç evin önündeydi.Kuruluma gelen kişi, işinde profesyonel, çok temiz çalışan düzgün bir kişilikti.Airties Air 7120 yeni model set top box getirdiler.Açıkçası kurulum öncesi yaptığım araştırmalarda, farklı marka set top box’ların daha yavaş olduğu, hatta bazı Airties kullanıcılarının bile benzer şikayetleri olduğunu görüp şüpheye düşmüştüm.Kuruluma gelen kişi, bu modelin yeni seri ve en günceli olduğunu belirtti.Kumandası da internette resmini gördüklerimden farklı ve açıkçası daha güzel geldi bana.
Bilgisayar dolayısıyla modem ve salon birbirinden uzak olduğu için, 14 metre ethernet kablo kullanarak, ayak altında olmayacak şekilde yukarıdan döşedi kabloyu.Cihazı çalıştırarak sadece bir aktivasyon kodu girdi ve görüntü geldi.Kurulum bu kadardı :) Daha sonra cihazı yeniden başlatarak kendini güncellemesini sağladı ve güncelleme sonrası Sosyal Tivi ve 38 adet İnteraktif Uygulama da kullanılabilir hale geldi.Kurulumu yapan kişi, bu işlemler sonrasında “Hayırlı Olsun” diyerek toparlanıp gitti.Ben de oturdum, Tivibu Ev’i kurcalamaya.
3- İnternet hızına etki oldu mu?
Hayır! Bu konuda yüzlerce mesaj gördüm internette.Kitlenin yarısı etkisi yok diyor, diğer yarısı ise hızım düştü diyor(Bu, muhtemelen santrale çok uzak olanlar için geçerli).Kurulum esnasında, kurum sonrasında ve HD kanalları açarak ayrı ayrı yaptığım hız testlerinde hep 20 Mbit küsür hız aldım.Yani sahip olduğum paketin küsüratlı bir şekilde fazlası hız ve tivibu aktif çalışıyorken.
4- Test & deneyimlerim
Uzun süredir Tivibu’yu bilgisayarımdan kullanıyordum ve 50 mbit internet’im olmasına ve hızımı tam almama rağmen piksellenmeler görebiliyordum.2001 yılından bu yana Digiturk abonesi olarak açıkçası Tivibu Ev’ingörüntü kalitesi konusunda şüphelerim vardı.Ancak şok oldum desem yeridir, böyle bir görüntü kalitesi beklemiyordum.72 ekran TV’de cam gibi görüntü alıyorum ve herhangi bir piksellenme de yok.Ayrıca içerik bakımından bilgisayarlarımızda kullandığımız Tivibu’dan çok daha zengin.Şimdi maddeler halinde dikkatimi çeken konulara değinerek deneyimlerimi paylaşayım;
Kutu içeriğinde neler var? : Set Top Box, Kumanda, 1 adet HDMI kablo, 1 adet Scart kablo, Kumanda pilleri, Güç adaptörü ve kullanım kitapçığı.
Cihazın açılış hızı nasıl? : Cihaz kapalıyken, Tivibu Ev kumandasından stand by tuşuna basmam sonrası ortalama 2 saniye içerisinde yayın geliyor.Digitürk’ten bir fark göremedim, gayet hızlı ve memnuniyet verici.
Cihazda hangi giriş/çıkışlar var? : Alttaki fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi, 1 adet Scart, 1 adet Optik ses çıkışı, 1 adet HDMI çıkışı, 1 adet Ethernet girişi, 2 adet USB ve güç kablosu girişleri mevcut.
HDMI kablo veriyorlar mı? : Evet, kutu içerisinden hem Scart hem de HDMI kablo çıkıyor, dilediğinizi kullanabilirsiniz.
Kanallar arası geçiş hızı nasıl? : Bu konuda da bazı olumsuz yorumlar okumuştum ancak aynı açılış hızında olduğu gibi kanallar arası geçiş hızı da yine ortalama 2 saniye sürüyor.Ee o da normal zaten, uydu yayınında da o kadar hatta bazen 1-2 saniye daha fazla bekleme olabiliyor.
Kaç kanal var? : Toplam 500 ‘e kadar numaralanmış kanal var, bunların 100 tanesi radyo, bir kısmı HD kanal, gerisi yerli ve yabancı karışık kanallar.(bazı yerlerde 2-3 rakam, 2-3 yerde de 40-50 rakam atlama var), bunların 100 tanesi radyo, bir kısmı HD kanal, gerisi yerli ve yabancı karışık kanallar.
İnteraktif uygulamalar nedir? : Toplam 38 adet interaktif uygulama mevcut.Bunlar genelde basit uygulamalar (Haber, hava durumu, piyasa vb.) Yemek Sepeti, Twitter, Oyun uygulamaları da mevcut.
Sosyal Tivi servisi : Bu servisi aktif etmek için öncelikle bir kullanıcı adı seçmeniz gerekiyor.Daha sonra, Tivibu Ev aboneleri arasında yazışabilir, dizi, video vb. içeriklere yorum ve puan ekleyebilir, diğer Tivibu Ev abonelerinin yorum ve puanlarını görebilirsiniz.
Kumanda nasıl? : Üstte de belirttiğim gibi, internette ve hatta Tivibu’nun kendi sitesinde gördüğüm kumanda resmindekinden farklı ve yeni model bir kumanda geldi.Ben bu yeni model kumandaya bayıldım, hem şık, hem ince hem de kullanımı çık kolay ve anlaşılır.
Kilitlenme, donma veya yayında kesilme oldu mu? : Hayır, neredeyse 12 saat olacak ve bunun 8 saati açık durmuştur televizyon, her köşesini kurcalamam sebebiyle :) Kesilme, donma, kilitlenme, piksellenme mevcut değil, gayet net ve güzel bir yayın almaktayım.
Seç İzle / Tekrar İzle içeriği ne durumda? : Açıkçası (yanlışsan belirtin) Tivibu’nun pc yazılımındakinden çok daha zengin ve çeşitli bir içerik mevcut.Hem şaşırdım, hem de mutlu oldum.Discovery Channel’in bile programları var.Ben bunu yazılımda görmemiştim (gerçi en son 2 ay önce bakmışımdır)


Umarım bu makale, Tivibu Ev hakkında merak ettikleriniz hakkında size aydınlatıcı bilgiler sağlamıştır.Yorum, görüş ve sorularınızı alt kısımdan ekleyebilirsiniz, soru mesajlarının tamamına yanıt veriyorum.Zaman ayırdığınız ve okuduğunuz için çok teşekkürler :)
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst