gittigidiyor

Toyota Yaris Cross-2022

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
yaris-19ng_cover.jpg.webp



Dünyanın en çok satış yapan markalarından birisi olan Toyota, çıkardığı hibrit otomobilleri ile elektriğe geçişte öncülük yapmaya devam ediyor. Ancak markanın tüm bunları yaparken B-SUV sınıfını biraz ihmal ettiğini söyleyebiliriz. Son zamanlarda tüketiciler tarafından fazlasıyla rağbet gören kompakt SUV modelleri, Japonya merkezli otomotiv devini de cezbetmiş gibi gözüküyor. Bu sınıfta henüz dikkate değer bir adım atamayan Toyota, 2022 yılı ile beraber çok daha iddialı adımlar atacak.


Toyota Yaris Cross bomba gibi geliyor! Beklentiler çok yüksek​


Markanın B-SUV klasmanında yarışacak olan modeli ise Yaris Cross olacak. Tasarımsal anlamda görsellerden şık duran otomobilin bu alanda rakipleri ise bir hayli güçlü. Kompakt SUV modelleri 2020 yılını 1.5 milyonun üzerinde bir satış ile tamamladı ve bu da üreticilerin planlarını bu noktaya kaydırmasına sebep oldu. Yaris Cross ise Toyota için bu planların önemli bir parçası.



2020 yılına şöyle bir baktığımızda sınıfın liderinin Renault Captur olduğuna şahit oluyoruz. 177.556 adet satılan bu modeli 158.776 adet işe Volkswagen T-Roc takip ediyor. Peugeot 2008 156.150 kez satılırken, Dacia Duster 138.587 tüketici tarafından tercih edilmişe benziyor. Toyota Avrupa CEO’su Matthew Harrison ise oldukça iddialı bir sayı dillendiriyor. Buna göre Harrison, Yaris Cross modelinin 150.000 adeti bulacak bir satışı yakalamasının ihtimal dahilinde olduğunu söylüyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst