gittigidiyor

Tüm Android Uygulamalarını Türkçe’ye Çevirin

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Kullanmayı çok sevdiğiniz uygulamalara Türkçe dil desteği ekleyin.

Android uygulamarı daha ilk açılışta hangi dilin görüntülenmesi gerektiğini belirlemek için sistem yerel ayarlarınızı kontrol eder. Bu, çoğu zaman farkedemediğiniz kısa bir süre içerisinde gerçekleşir ve uygulamanın dili, kendi dillinize çevirillmediği durumlarda ise genelde İngilizce’dir. Bu gibi durumlarda ise çoğu zaman o uygulamaya yeni bir alternatif bulur ve onu kullanırız. Ne var ki bu gibi durumlarda istediğiniz herhangi bir uygulayı herhangi bir dile otomatik olarak çevirip kullanabilirsiniz. Bağımsız bir gelişticinin tasarladığı AllTrans isimli bir Xposed modülü bu işi kolayca yapabiliyor.

Gereksinimler





android-logo-1.jpg



AllTrans Modülünü Yükleyin



  • Xposed Installer uygulamasını açın ve arama bölümüne “AllTrans” yazıp aratın.
  • Karşınıza gelen sonuca dokunup açılan sekmeden modülü indirin.
  • Ya da bu bağlantıdandirekt olarak indirebilirsiniz.
  • Daha sonra açılan yükleme ekranında Yükle seçeneği ile kurulumu tamamlayın.



uygulama-cevir-1.png




  • Modülün çalışması için Xposed Installer uygulamasında “Modüller” bölümüne gelip AllTrans modülü etkinleştirdikten sonra cihazınızı yeniden başlatın.




android-logo-1.jpg


Bir Yandex API Anahtarı Alın

AllTrans, uygulamalarınızı çevirmek için Yandex Çeviri hizmetini kullanır.
Bu hizmetin işleyiş şekli nedeniyle, eğer yoksa Yandex ile bir hesap oluşturmanız gerekir; bu nedenle kaydolmak için şu bağlantıya gidin:






Kayıt olduktan hemen sonra, API anahtarı oluşturmanıza izin veren bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu API anahtarı, AllTrans’ın Yandex çeviri hizmetini kullanmasına izin verecektir.


  • Açılan sayfada “I have read the User Agreement” (Kullanıcı Sözleşmesini okudum) seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin ve “Get API key” (API anahtarı al) ı tıklayın.



uygulama-cevir-2.png



  • Ardından API anahtarını göreceksiniz. Anahtar kodunun tamammını seçip koylalayın.

uygulama-cevir-3.png



Bilgisayarınızı kullanıyorsanız kendinize anahtarın bir kopyasını e-postayla göndermeyi, ardından telefonunuzdaki e-postaya erişmenizi ve oradaki anahtar kodunu panonuza kopyalamayı deneyebilirsiniz.

android-logo-1.jpg



AllTrans API Anahtarınızı Girin



  • Telefonunuzdan AllTrans uygulamasını açıp “Global Settings” (Genel Ayarlar) sekmesine gelip “Enter Yandex Translate Subscription Key” seçeneğine dokunup kopyaladığınız anahtar kodunu girin.
  • OK seçeneği ile girdiğiniz kodu kaydedin.



uygulama-cevir-4.png


Çeviri Seçeneklerini Ayarlayın



  • Genel Ayarlar sekmesindeki “Translate From Language” (Şu Dilden Çevir) seçeneğine dokunup açılan sekmede çevirmek istediğiniz uygulamanın asıl dilini seçin.
  • Daha sonra “Translate To Language” (Şu Dile Çevir) seçeneğine dokunup açılan sekmede çevirmek istedğiniz dili seçin.



uygulama-cevir-5.png


Çevirmek İstediğiniz Uygulamaları Seçin

Son olarak çevirmek istediğiniz uygulamaları seçmeniz gerekiyor.


  • Bu nedenle Apps to Translate sekmesine gelip açılan uygulama listesinden çevirmek istediğiniz uygulamaların yanındaki kutucuğu işaretleyin.



uygulama-cevir-6.png


Herhangi bir uygulamada ikinci veya üçüncü dili kullanmak isterseniz söz konusu listedeki diyalog kutusuna dokunmanız yeterlidir. Ardından o uygulamada kullanmak istediğiniz dili seçebilirsiniz.
Her şeyi kurduktan sonra farklı dile sahip uygulamalar için endişelenmeniz gerekmeyecek. Seçtiğiniz her uygulama otomatik olarak seçtiğiniz dile çevrilecektir. Ancak değişiklikleri uyguladıktan sonra uygulamayı bir kez kapatıp açmanız gerekecektir.

android-logo-1.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst