gittigidiyor

TunnelBear VPN (Yasaklı Sitelere Giriş Programı)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

TunnelBear VPN (Yasaklı Sitelere Giriş Programı)
Vpn uygulamalarının özellikle ülkemizde popüler olmasını fırsatı bilen yapımcılar, yepyeni uygulamalar ile karşımıza çıkıyor ve kusursuz programlar ile bizlere merhaba diyorlar. Bu uygulamalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkan Tunnelbear, sizlere kusursuz bir erişim imkanı sağlıyor. İnternette daha rahat bir şekilde dolaşabilmek ve engelli sitelere girebilmek için sizler de tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı tercih edebilir ve akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz.

Google mağazalarında yer alan birçok vpn uygulaması bir süre sonra ücret istemeye başlıyor ve genellikle sizlere demo sürümleri sunuyor. Deneme sürümü olarak bilinen demo uygulamalar alsında sizlere çok fazla özgürlük sağlamıyor bu yüzden tamamen ücretsiz olarak hizmet veren uygulamaları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

VPN uygulamaları sayesinde neler yapabildiğinizi az çok biliyorsunuz ancak bir kez daha detayları aktaralım… Vpn ile birlikte sizler de internette erimi yasaklanan birçok siteye kolayca girebiliyor ve yasakları ücretsiz olarak kaldırabiliyorsunuz, üstelik sitelerde ya da internet hızınızda herhangi bir yavaşlama olmadığını da belirtmek gerekiyor çünkü diğer uygulamalarda böyle bir durum söz konusu!







eset_antivirus.png
[h=1][FONT=&quot]DOSYALAR[/FONT][/h]
[26,05 Mb]
TunnelBear-VPN.apk
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Engelli Sitelere Giriş için VPN ve Proxy Uygulamaları[/h][h=2]Ülkemizde sürekli yasaklanan web siteleri sayesinde VPN uygulamaları işimize yarayan en iyi programlar arasında yerini aldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
engellenen-sitelere-giris-icin-ip-degistirme-vpn-ve-proxy-programlari.jpg
VPN kelime anlamının açılımı olarak "Virtual Private Network" Türkçe anlamı ise sanal özel ağ olarak tercüme edilmektedir. Bu tür yazılımların temelinde internet trafiğinizi başka bilgisayarlar üzerinden yönlendirerek farklı bir coğrafi hedef üzerinden veri alış verişi yapmanızı sağlıyor. Yeni bu yazılımlar başka bir ülkede bulunan bilgisayarlar üzerinden veri trafiğini yönetir. Böylelikle bir site bizim ülkemizde engelli olsa dahi o sitenin engelli olmadığı başka bir ülkeden erişiyormuşuz gibi internette gezinebiliriz.

Mobil için;


Masaüstü Bilgisayarlar için;

Bu VPN yazılımları arasında ZenMate dikkat çekiyor. Google Chrome dahil olmak üzere Chromium tabanlı tüm tarayıcılara entegre edilebilen bir eklenti olarak geliyor. Uygulamalara baktığınız da ZenMate en iyisi diyebiliriz. Eklentiyi bir kaç tıklama ile aktif ettiğiniz gibi işiniz bittiğin de VPN'ye ihtiyaç duymadığınız zamanlarda yine bir kaç tıklama ile eklentiyi devre dışı bırakabilirsiniz.
Bir diğer çözüm olan Tor Browser aslında en karışığı ama en güvenli olan yazılımdır. Bir tarayıcı olarak bilgisayarımıza yüklenir ve diğer yazılımların aksine tüm internet bağlantımızı etkilemez sadece kendi yazılımı üzerinde yapılan internet gezintilerine engelsiz erişim sunar. Tor Browser veri trafiğini tek bir sunucu yerine 3 ayrı sunucu üzerinden rastgele yönlendirir
Tor Browser sadece yasaklı sitelere erişim yapmanızı sağlamıyor aynı zaman da internet güvenliğinizi de koruyor. Bu yazılım sayesinde internette anonim gezinti yapabiliyorsunuz. Internet trafiğinizi Tor ağı üzerinden geçirerek bağlantıların başlangıç noktasını belirsiz kılarak kişisel bilgilerinizi koruyor.
Tor Browser indirmek için burayı tıklayınız
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VPN Servisleri Engellenecek Mi?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yaşanan kısıtlamaların ardından kullanıcılar VPN servislerini kullanırken bu servislerin de kapatılması gündeme geldi.

vpn-servisleri-engellenecek-mi.jpg
Türkiye'de yaşanan çeşitli sosyal ve siyasi olayların ardından sosyal medyalara karşı erişim kısıtlaması getirilirken bu kısıtlamanın aşılabilmesi adına tek yöntem VPN uygulamaları oluyor. Geçtiğimiz iki gün içerisinde yaşanan olaylarda da kullanıcıların VPN servislerine yoğun bir ilgi gösterdiği belirtilirken bu ilginin ardından farklı bir tartışma gündeme geldi. Bugün gündemde yer alan iddialarda Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından Türkiye'de hizmet veren operatörlere yeni bir talimat gönderildiği ve bu talimatta VPN servislerinin kapatılmasının istendiği öne sürüldü.
Talimat Gitti Mi?
Türkiye'de yoğun olarak kullanılan VPN servisleri oldukça farklı firmalar tarafından piyasaya sunulurken her servis kendine özel imkanlar ile sorunsuz bir şekilde internet hizmetinin alınmasını sağlıyor. Özel sunucular üzerinden sağlanan internet bağlantısı sayesinde kişilerin Türkiye'deki kısıtlamalara maruz kalmadan internet kullanabilmesi mümkün olurken bu durumun ortaya çıkmasının ardından servislerin kapatılması yönünde de Türkiye'de çeşitli çalışmaların yapılabileceği görüldü.
Şu ana kadar gündemde yer alan iddialar ile ilgili Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından resmi bir açıklama yapılmazken operatörler tarafından böyle bir talimatın uygulanmaya başlanması halinde cep telefonlarından VPN servislerinin kullanılması da mümkün olmayacak. Böyle bir uygulama halinde alternatif yöntemlerin kullanılıp kullanılmayacağı bilinmezken yasaklamanın gelmesi pek çok yeni tartışmaya da yol açacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst