gittigidiyor

TÜRK kelimesi nerden geliyor ve bu ismi kimin verdiği...

sansar

Aktif Üye
Türk isminin geldiği yer Hz. Nuh'a dayanmaktadır. Hz. Nuh'un küçük oğlunun(Yafes) en küçük çocuğu,güçlü kuvvetli bir babayiğittir.Bununla birlikte çalışmayı seven,her türlü işi zor da olsa yapan,Ayrıca kabileyi tehlikelere karşı koruyan bir gençtir.Bu gence isim verme zamanı gelince yaptığı işlerden ve korkusuz,güçlü oluşundan dolayı kendisine Hz. Nuh tarafından "Türk" ismi verilmiştir.Böylece Türkler'in tarihi başlamış olmaktadır.
"Hz. Muhammed( SAV) Miraç'a yükseldiği sırada (Yerin yedi kat üstüne çıkarken),her katta farklı insanlar görmüş.İlk katta atları üzerinde savaş hazırlığı yapan atlılara rastlamış ve Cebrail'e sormuş:"Bunlar kimdir?"

Cebrail cevaplamış:"Bunlar Türkler.Allah'ın askerleri.Nerede bir nusubet olursa Allah askerlerini (Türkler'i) onun başına musallat eder ve yok eder.demiş.

Benim bulduğum ilginç bilgiler bunlar ve sizlerle de paylaşmak istedim.Yani her iki konuya da baktığımızda bir benzerlik görüyoruz.Bence de olabilir.Zaten Hz Muhammed (SAV) İstanbul'un fethini bile önceden Türklere şu sözlerle müjdelememişmidir."O Mehmet öyle bir Mehmet'ki..."O Mehmet,Fatih Sultan Mehmet.

Ayrıca efendimiz miraç'a çıkarken rengarenk bir şehir qörür ve derki:

cibriL dostum bu qüzel şehir neresidir?

cebrail (a.s.) yanıtLar orası kostantinapolis'dir (istanbul)

zamanı qelicek ve senin ümmetin orayı fethedecek..

Alıntıdır

USTA

Aktif Üye
Eline sağlık paylaşım için teşekkürler

Üsküdar Anadolu 1908

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.