gittigidiyor

Türk Telekom, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor.

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Muğla Bodrum’da 10 gün önce kesilen bağlantı için, Türk Telekom yetkilileri, önce belediyeyi “kabloları kopardı” diye suçladı ama öyle bir durumun olmadığı ortaya çıktı. Sonra ‘Port’ arızası dendi. Ancak, ne gelen oldu, ne giden. Her gün, ‘Çalışmalar sürüyor’ mesajıyla abone oyalandı.

8838159211 Müşteri hizmet nolu 36778354853 nolu evdeki abone O.G., 48 saatte arızayı giderme taahhütü veren Türk Telekom’un, 10 gün geçmesine rağmen hizmet alamayınca, hattını kestirmek istedi. Ancak arızayı 10 gündür gideremeyen Türk Telekom, bu kez kendisine kalan 10 aylık süre için 1630 lira fatura çıkardı. ‘Siz internet taahhüdünüzü yerine getirmiyorsun, kullananamadığım hizmet için niye bu parayı ödeyeceğim deyince de, ‘İcra’ ile tehdit edildi.



telekom-og.jpg





Bir kullanıcı, “Şovu kes, icraat yap CEO bey. Senin işin iletişime katkı sağlamak, iletişimimize engel olmak değil. Siz, “BECERİKSİZ” ya da “İNTERNETSİZLİK” yazsanız daha iyi olur. Ayın 21’inden beri, TAM 14 GÜNDÜR internetimiz yok! Arayan hanımefendi 5’inde bağlanacak diyor. Şehrin göbeğinde, 2 ekip yollayıp da sorunumuzu çözmekten acizsiniz. Rezil kere rezilsiniz.” diye isyan ediyordu.
Yüzlerce insandan gelen tepkilerden birkaçı da şöyleydi:
– “İletisemiyoruz. 3 haftadır internetim kesik teknik desteği aradigimda bölgesel arıza var denip kapatılıyor ama bölgeye hiç bir teknik ekip gelmiyor. Arızanın kendi jendini tamir etmesini mi bekliyorsunuz”
– “İletişim mi, espri herhalde? Sattığı paket hızını sağlayamayan, bunu bir sorun olarak bildirdiğinizde sizinki iyi insanlar şu hızlarda kullanıyorlar gibi bir cevap aldığınız firma…”
– “1 haftadır uğraşıyorlar binada sadece bizde yok aciliyet bildirip şikayet oluşturmama rağmen kendi bildiklerini yaptılar. Bi de kullanmadığım zamanlarda para ödemeyecekmisim. Sizce tek sorun para mı?”
– “Tam iki haftadır. İnternet kullanamıyorum. Kablo kopmuş deniliyor. İlgilenen yok. Faturayı da ödemek zorundayım. Böyle bir rezillik olamaz.”
– “Anca İLETİŞİM e geçiyorlar. Ne bir araç, ne bir ekip, ne bir kablo, ne bir şuna başladık. Yazık. Tekelleşme böyle bir şey, alternatif yokki!”
– “1 aydır interneti bağlatmaya çalışıyorum. Sadece port değişikliği yapılacak onu yapmaya bile tenezzül etmeyen firmasınız. 4 aydır internet kullanamıyorum Türk Telekom yüzünden.”
– “Senelerdir müşterisiyim ve bu kadar atıp tutup müşterisini mağdur eden bir firma daha yoktur olamaz.! Taahhütü bozayım dedim başka firmaya geçiş için dünyanın meblağını çıkardılar ama ilk fırsatta bay bay.! ”
Türk Telekom teknik servis rezalet

Türk Telekom şikayetlerden başını kaldıramıyor
telekom3.jpg
telekom2.jpg

HABERİMİZ SES GETİRDİ​

TELE1’in gündeme getirmesinin ardından Türk Telekom harekete geçti. Bodrum’da 10 gün sonra Tarık Avcı isimli uzman gelerek 5 dakika içinde sorunu çözdü.


Ayrılsanız ne olur Ülkeyi tekeline alan bir Kurumdan nasıl kurtulacağız,diğer ISS ler de onun ceremesini çekiyorlar...Telekom bir zam yapıyor elleri mahkum hepsi sıradan zammı geçiyorlar.Alt yapı yok,yatırım yok sade tüketiciyi söğüşleyip fırçalasınlar....İnanın şu Elon Musk ın internet uydu zinciri bir tamamlansa şu Firmadan kurtulsak....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst