gittigidiyor

Turkcell Lifebox Adında Yeni Bulut Depolama Hizmetin Duyurdu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
turkcell-lifebox.png


Turkcell ekibi bir kaç sene önce hizmete giren ve akıllı depo olarak kullanılan bulut depolama servisini Lifeboxolarak revize etti. Turkcell'in bu platformda kendine rakip olarak gördüğü servis ise Dropbox oldu.

Neydi Bu Bulut Depolama ?

İlk önce Bulut depolama sistemini bilmeyenler için açıklayalım; Sunucular tarafından ağ üzerinde kapsamlı bir sanal depolama alanı olarak nitelendirilir. Makineler anlık veriler ile bu sanal depolama alanlarına sürekli veri kaydeder. Bu sayede hem yer kaplamadan hem de hızlı bir şekilde depolama işlemleri sağlanmış olur. Bilgisayarınız bozulsa dahi, bulutta saklanan verilere bir şey olmadan farklı bir bilgisayara aktarım sağlanabilir.

Turkcell'de yeni Lifebox adını verdiği bulut depolama sistemini dünyaya açarak 3.2 milyon Türk kullanıcıdan, 30 milyona ulaşmayı hedefliyor. Fiyatlar konusunda henüz bir bilgi verilmese de, Lifebox servisinin teknik özellikleri ve yenilikleri açıklandı.




Lifebox Teknik Özellikler

Turkcell Lifebox'ta artık kullanıcılar fotoğraf ve videolar arasında tarih seçeneğini baz alarak arama yapabiliyorlar. Mesela binlerce fotoğrafınız var ve siz hangisi olduğunu bulmak için tek tek bakmak zorundasınız. Turkcell kullanıcıları bu yükten kurtararak sadece belli tarihler arasındaki fotoğraf veya dosyalarınızı aratabiliyorsunuz.

Ayrıca isim olarak da örneğin İstanbul'da çekindiğiniz fotoğraflarınızı aramak istiyorsunuz. Lifebox'a gelerek arama kısmına "İstanbul" yazmanız yeterli oluyor.

Lifebox kullanıcıları istedikleri zaman fotoğraf ve videolarını seçerek kendi hikayelerini de aynı arayüz üzerinde oluşturabiliyorlar. Bu hikaye ise sonradan tüm sosyal medya platformlarında tek bir tuş ile paylaşılabiliyor.

Bir de fotoğraf baskı özelliğimiz var. Bu özellik sayesinde kullanıcılar seçtikleri fotoğrafları baskıya gönderip, fotoğraflarını her türlü platforma bastırabiliyorlar. Aynı şekilde kargo ile adresinize gönderim sağlanabiliyor.


Turkcell Platinum Müşterileri 500 GB İle Başlıyor

Turkcell Lifebox bulut depolama servisi bugüne kadar 2.5 milyon GB veri depolama işlemi sağladı. Yüksek güvenlikli olduğu için kullanıcıların fotoğrafları ve içerikleri üst düzey şifreleme yöntemi ile saklanıyor. Yani bilgisayarınıza virüs buluşma riski fazla olduğu için, bulut depolama servisini gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz.

Turkcell Platinum kullanıcıları bu servisten yararlanmak istedikleri taktirde 500 GB'lık alanı ve 5 GB'lık mobil interneti alabiliyor. Bulut depolamanın bir de iOS ve Android için uygulamaları mevcut.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst