gittigidiyor

Turkcell’den Çılgın Tarifeler Gelecek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Turkcell, uzun süredir devam ettirdiği mücadeleyi kazandı. Çok daha uygun fiyatlarda tarife verebilmesini sağlayacak BTK’nın kararı, dün gece yayınlandı. Dakikası bol çılgın tarifeler yolda!


angry-phone-man.jpg


En fazla aboneye sahip olan Turkcell, 2009’da BTK aldığı karar ilefiyatlarında belli bir sınırın altına inemiyordu.
Bu sınırlamanın sebebi, sunulan fiyatların diğer operatörler olan Türk Telekom (o zamanlar Avea) ve Vodafone için rekabette yıkıcı etki yaratması olarak gösterilmişti.
O karardan bu yana belli fiyatların altına mecburen inemeyen Turkcell, tüketici nezdinde "pahalı operatör" olarak algılanmıştı.
Uygulama, dün gece BTK tarafından yayınlanan karar ile kaldırıldı.

Ne anlama geliyor?

Yapılan düzenlemeyi daha kolay anlaşılabilmesi için örnekle açıklayalım.
Şu anda;
Türk Telekom: Her yöne 1.000 dakika + 6 GB + 1.000 SMS = 49 TL / Ay
Vodafone: Her yöne 1.000 dakika + 4 GB + 5.000 SMS = 49 TL / Ay
Turkcell: Her yöne 1.000 dakika + 2 GB + 1.000 SMS = 80 TL / Ay
olarak abonelere seçenek sunuyorlar.
Bu fiyat farkında, Turkcell'in daha iyi iletişim sunmak için yaptığı yatırımların maliyetleri olduğu kadar, BTK'nın Turkcell için 2012'de aldığı karar da etkiliydi.
Yeni kararla beraber, Turkcell'in bol dakikalı çılgın paketlerinin önü de açılmış oldu. Söz konusu iyileştirmenin yeni paketlere nasıl yansıyacağını kısa zamanda göreceğiz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst