gittigidiyor

Türkiye 2-0 Fransa

coolmeen

DREAMBOX TEKNİSYENİ
Administrator
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
10,804
Tepkime puanı
646
Puanları
113
Konum
ULM Donau
Biz Türkiye'yiz, tarih yazmayı çok severiz!

2019-06-08t195908z_415347979_rc14dd6ff000_rtrmadp_3_soccer-euro-tur-fra.JPG



EURO2020 Elemeleri H Grubu üçüncü maçında A Milli Futbol Takımımız ile Fransa karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Milli Takımımız, son Dünya Kupası şampiyonunu 2-0'lık skorla kazandı.

Maçın ilk bölümünü üstün oynayan Millilerimiz, 30. dakikada Merih Demiral'ın asisti ve Kaan Ayhan'ın golüyle öne geçti. 40. dakikada bu kez Dorukhan Toköz asisti yaptı, Cengiz Ünder fileleri havalandırdı ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattık.

İkinci yarıda skoru koruyan ve Fransa'ya pozisyon şansı vermeyen Millilerimiz, tarihi bir zafere imza attı.

Milli Takımımız, bu galibiyetle birlikte puanını 9'a yükseltti ve grubun zirvesine yükseldi. İlk mağlubiyetini alan Fransa ise 6 puan ile 2. sıraya indi.

Millilerimiz, 11 Haziran saat 21.45'te İzlanda'nın konuğu olacak. Fransa ise aynı gün Andorra deplasmanına gidecek.

İLK 11'DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçında Fransa ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu mücadeleye Moldova maçına göre üç değişiklikle çıktı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekibin bundan önce oynadığı Moldova maçına göre Fransa karşılaşmasında ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Moldova maçında ilk 11'de görev verdiği Deniz Türüç, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Fransa karşısında Cengiz Ünder, İrfan Kahveci ve Kenan Karaman'a şans tanıdı.

Emre Belözoğlu'nun yokluğunda Burak Yılmaz sahaya takım kaptanı olarak çıktı.


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile karşılaşmayı tribünden takip etti.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nın tribünleri karşılaşma öncesinde tamamen doldu. Stadın çatısına 45 Türk bayrağı asılırken, seyirciler için de koltuklara 42 bin Türk bayrağı bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerine de 50 Türk bayrağı asıldı.

Yaklaşık 2 bin 100 Fransız taraftar da takımlarını desteklemek için tribündeki yerlerini aldı.

MİLLİ TAKIMA COŞKULU KARŞILAMA

A Milli Futbol Takımı, maçın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda taraftarlarca coşkuyla karşılandı. Ay-yıldızlı ekibi "Türkiye" tezahüratlarıyla karşılayan çok sayıda taraftar, kırmızı-beyaz meşale yaktı.

MAÇTA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Stat ve çevresinde yaklaşım 4 bin polis görevlendirilirken, stada giren futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi.

HASAN ALİ, MBAPPE'YE ADIM ATTIRMADI

A Milli Futbol Takımımız, maça dengeli ve tedbirli başladı. Fransa'nın maçın başında sürekli olarak Mbappe ile sağ kanadı kullanma çabasına karşılık olarak Hasan Ali Kaldırım, girdiği 4 ikili mücadelenin tamamını kazanarak geçit vermedi.

Fransa, ilk şutunu 19. dakikada Griezmann'ın kafa vuruşu ile atarken çerçeveyi bulamadı. Orta sahada Fransızlar'ın Pogba ve Sissoko ile oynamasına karşılık, Mahmut, İrfan Can ve Dorukhan üçlüsü sayı fazlalıklarını iyi kullanarak bu bölgede kontrolü aldı. Dakikalar ilerledikçe Millilerimiz topu Fransa'dan aldı ve oyunu rakip yarı sahaya yıktı.

KAAN İLE 'SURDA İLK GEDİK' AÇILDI!

Millilerimizin üstün oyunu, 30. dakikada meyvesini verdi.

Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Cengiz Ünder ceza alanı içerisine ortaladı, Merih Demiral altıpas içerisine kafayla yolladı ve altıpas üzerinde Kaan Ayhan kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Bu golden sonra Deschamps, Mbappe'yi sağ kanattan sol kanada alarak oyun planında değişikliğe gitti. Fakat, oyunun dengesinde değişen bir durum olmadı. Millilerimizin oyun üstünlüğü devam etti.

CENGİZ ÜNDER FRANSA'YI YIKTI!

Ön alanda sürekli presli oynayan ve hata arayan Millilerimiz, bu çabasını ikinci golle aldı.

40. dakikada Burak Yılmaz, pres sonucu kazandığı topu Dorukhan Toköz'e aktardı, Dorukhan ceza alanı içerisine koşu yapan Cengiz Ünder'i gördü ve Cengiz Ünder ceza alanı içi sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

2. golden sonra oyun isteği daha fazla artan Milli Takımımız, 44. dakikada üçüncü gole de çok yaklaştı. Cengiz Ünder sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı, ceza alanı içerisinde Merih Demiral kafa vuruşunu yaptı ancak sol direğin dibinden top dışarı çıktı.

Ay yıldızlılarımızın oyun ve skor olarak domine ettiği ilk yarıyı 2-0 önde kapattık.

DESCHAMPS İKİ DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI

İkinci yarının başında Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps, Lucas Digne yerine Ferland Mendy'i, Blaise Matuidi yerine ise Kingsley Coman'ı alarak skoru değiştirmeye çalıştı.

Milli Takımımız, skorun da etkisiyle daha derinde ve tedbirli bir savunma anlayışıyla ikinci yarıya başladı. Fransa ise topu almasına rağmen pozisyon üretemedi.

ARKA ARKAYA İKİ FIRSAT KAÇIRDIK!

Sabırlı, kalabalık ve kademeli oynayan Milli Takımımız, 55 ve 56. dakikalarda iki kez golle burun buruna geldi.

Günün istekli ve başarılı isimlerinden Kenan Karaman, Pavard ve Sissoko'ya baskı yapıp topu Burak Yılmaz'a kazandırdı. Burak'ın düzgün vuruşunu Lloris güçlükle kornere çeldi.

Kazanılan korneri paslaşarak kullanan Cengiz Ünder, sağ kanattan uzak direğe doğru ortaladı, Kenan Karaman kafa vuruşunu yaptı ancak Hugo Lloris topu diziyle çıkarmayı başardı.

Başarılı ve etkili oyununu sürdüren Milli Takımımız, 70. dakikada Mahmut Tekdemir'in 25 metreden yaptığı etkili şutla bir kez daha gole yaklaştı.

DESCHAMPS ÇABALADI AMA OLMADI

Fransa'ya adeta adım attırmayan Millilerimiz, Deschamps'ı 73'te son değişikliğine zorladı. Olivier Giroud yerine Wissem Ben Yedder oyuna dahil oldu. Ancak, oyunda değişen hiçbir şey olmadı. Millilerimiz, oyun ve skor üstünlüğünü sürdürdü.

Milli Takımımız'da 80'de İrfan Can yerine Ozan Tufan, 85'te Cengiz Ünder yerine Yusuf Yazıcı dahil oldu.

Burak Yılmaz ile 86. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştık. Kaleci Lloris ile karşı karşıya kalan Burak, düzgün bir vuruş yapamayınca farkı artırma fırsatını kaçırdık.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst